REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau penkiolika metų gyvuoja tradicija, kad kovo 11 d. Nacionaliniai apdovanojimaiLietuvos garbė“ kviečia minėti vieną svarbiausių valstybinių švenčių – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną ir apdovanoja paprastus Lietuvos žmones už nepaprastus jų žygdarbius. Šiais metais ši šventė yra dar ypatingesnė – šiemet sukanka lygiai 30 metų, kai buvo atkurta Lietuvos nepriklausomybė.

Jau penkiolika metų gyvuoja tradicija, kad kovo 11 d. Nacionaliniai apdovanojimaiLietuvos garbė“ kviečia minėti vieną svarbiausių valstybinių švenčių – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną ir apdovanoja paprastus Lietuvos žmones už nepaprastus jų žygdarbius. Šiais metais ši šventė yra dar ypatingesnė – šiemet sukanka lygiai 30 metų, kai buvo atkurta Lietuvos nepriklausomybė.

REKLAMA

Nacionalinių apdovanojimų renginį pradėjo vedėjai Marijonas Mikutavičius, Audrė Kudabienė ir Mindaugas Stasiulis.

„Šią dieną mes labai jaukiai švenčiame „Lietuvos garbės“ apdovanojimus ir tai yra puiki proga pasidžiaugti tokiais nuostabiais žmonėmis, kurie mums dovanoja džiaugsmą, pasitikėjimą vienas kitu, o kartais net ir gyvybę“, – sakė A. Kudabienė.

Įžanginį žodį tarė ir TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė. Kreipdamasi į gerbiamą Lietuvos prezidentą, susirinkusius svečius ir žiūrovus, ji akcentavo mūsų vienybės jausmą.

REKLAMA
REKLAMA

„Turime kelis valstybės gimtadienius, tačiau šis, trisdešimtasis, yra pats artimiausias. Mes savo laisvės istoriją prisimename savo artimųjų ir pačių prisiminimuose. Mano vaikams ši diena reiškia, pirmiausia, galimybę spręsti.

REKLAMA

Spręsti patiems už save. Kartais atrodo, kad laukiame didelių sprendimų, jog parodytumėme savo laisvę, lyginame savo laisvę su kitais. O iš tikrųjų, kaip rodo ir mūsų herojų istorijos, didieji laisvės pasirinkimai mus užklumpa kasdien.

Jie moko mus matyti kitą kaip savą, kuris būtų vertas mano laiko, žinių, patirties, atsidavimo ir meilės.

Prieš trisdešimt metų to jausmo buvo tiek daug, kad pasirinkimas matyti ir atjausti kitą buvo toks tikras, o mes juo dalijomės, jį įrodėme, dalindamiesi trispalve, ženkliukais, informacija ir tiesiog vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien tai aš jaučiu mūsų herojuose, kurie mato ir jaučia kitą. O to labai reikia vis labiau chaotiškame šiandienos pasaulyje. Per penkiolika „Lietuvos garbė“ metų turime per šimtą penkiasdešimt herojų, panašiai tiek pat, kiek ir Nepriklausomybės akto signatarų.

Tokių herojų yra dar daugiau kiekvieno mūsų šeimose ir dar nepapasakotose istorijose. Ačiū jums už viltį, kad galime pasirinkti, kaip tada, taip ir dabar, taip ir kasdien, kada mums to reikės“, – jautriais žodžiais dalijosi L. Blaževičiūtė.

APDOVANOJIMAS IŠ NAUSĖDOS RANKŲ UŽ IŠGELBĖTĄ GYVYBĘ 

Praėjusių metų gegužės pabaigoje Kauno klinikose gimė 350 gramų sverianti mergaitė. Tai mažiausias išgyvenęs naujagimis šalyje. Mažylė gimė vos 22 nėštumo savaičių ir Kauno klinikose gydoma daugiau nei 5 mėnesius. Dėl šių neįtikėtinų gydytojų pastangų dabar sveiką ir gražią mergaitę prie krūtinės gali glausti tėvai. Už išsaugotą mažiausią gyvybę Kauno klinikų gydytojams prezidentas Gitanas Nausėda įteikė „Lietuvos garbės“ apdovanojimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už išsaugotą mažiausią gyvybę Kauno klinikų gydytojams prezidentas Gitanas Nausėda įteikė „Lietuvos garbės“ apdovanojimą. Įteikdamas apdovanojimą Lietuvos prezidentas negailėjo gražių žodžių gydytojams.

Šį kartą kalbame apie žmogų, kuris į pasaulį pasibeldė per anksti, ankstuką. Kaip niekas kitas gerai žinau, kokia svarbi yra neišnešiotukų išsaugojimo misija mano žmonai Dianai, globojančiai neseniai startavusią nacionalinę iniciatyvą „Auginu Lietuvą“, ankstukai yra viena iš sudėtinių jos dalis.

Vienas iš garsiausių pasaulyje ankstukų Albertas Einšteinas yra pasakęs – „Yra du būdai gyventi: vienas – galvoti, kad stebuklų nėra, kitas – galvoti, kad viskas yra stebuklas“. O aš manau, kad už kiekvieno stebuklo stovi žmogus, neįtikėtinai pasišventęs savo darbui, savo pareigai.

REKLAMA

Šį kartą mes turime dvi nuostabias moteris, o kaip matau ir iš vaizdo įrašo, ir kur kas daugiau žmonių, kurie dalyvauja šiame stebukle“, – sakė prezidentas G. Nausėda, įteikdamas apdovanojimą Kauno klinikų gydytojoms.

DVYLIKTOKAS ŽAVI GARSIUS MOKSLININKUS

Nors šiais laikais dažnai galime išgirsti, kad jaunimas neva nieko neveikia, tik iš rankų nepaleidžia mobiliųjų telefonų ar patys nežino, ko nori iš gyvenimo, Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos dvyliktokas Tautvydas Ribinskas puikiai įrodo, kad tai netiesa. Už savo atkaklų darbą, mokslo pasiekimus ir Lietuvos vardo garsinimą jaunasis mokslininkas atsiėmė ir „Lietuvos garbės“ apdovanojimą.

REKLAMA

IŠGELBĖJO PALIKTĄ NAUJAGIMĮ

Praėjusių metų balandžio 27 dienos rytas Klaipėdoje pakeitė net kelių žmonių gyvenimus. Tomas Balsys ir Jūratė Rekašienė tarsi paties likimo siųsti tinkamu laiku atsidūrė tinkamoje vietoje ir išgelbėjo patvoryje mamos paliktą naujagimį. Už tai jie pelnė „Lietuvos garbės“ apdovanojimą.

NEGALIA NETRUKDO PAKYLĖTI KITUS

Žemo ūgio ir su ramentais vaikščiojanti moteris, kuri visiškai nesibaimina stoti tarp įsiutusio smurtaujančio vyro ir skriaudžiamos jo žmonos. Moteris, kuri nemeta savo darbo sulaukusi organizuotai grupuotei priklausančio vyro grasinimų nužudyti. Tokia yra 39-erių metų Irma Zabulionytė iš Panevėžio. Už pagalbą neturintiems ant stalo duonos kąsnio, patiriantiems smurtą ar paprasčiausiai ieškantiems paguodos ir supratimo jai suteiktas „Lietuvos garbės“ apdovanojimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

IŠGELBĖJO SKĘSTANTĮ KAIMYNĄ

72-ejų metų Marijampolėje gyvenanti Vitalija Stadalienė per savo gyvenimą išgelbėjo tris skęstančius žmones. Praėjusią vasarą su anūkais Šešupėje pasimaudyti atėjusi pensininkė, pamačiusi skęstantį kaimyną, nieko nelaukusi puolė jo gelbėti. Už neabejingumą moteriai buvo įteiktas „Lietuvos garbės“ apdovanojimas.

IŠGELBĖJO VAIKĄ IŠ ŠUNS NASRŲ

Šakietis 50-metis Alvydas Žebrauskas vieną dieną, remontuodamas savo namus, net nesitikėjo, kad išgirdęs pagalbos šauksmą jis išvys šuns kandžiojamą paauglį. Nieko nelaukęs jis suskubo vaikui į pagalbą ir išvadavo jį iš šuns gniaužtų. Už šį didvyrišką poelgį vyras trečiadienį atsiėmė „Lietuvos garbė“ statulėlę.

REKLAMA

IŠ GAISRO IŠGELBĖJO KAIMYNĄ

Vilkaviškio rajone, Pajevonių miestelyje, gyvenantį Andrių Vyšniauską būtų galima pavadinti tikru didvyriu. Mat 23-ejų metų vaikinas vėlų rudens vakarą iš ugnies spąstų išgelbėjo savo kaimyną. Ir nors pats vaikinas tikina, kad nieko herojiško jis nepadarė, tačiau trečiadienį už šį savo pilietišką poelgį Andrius atsiėmė „Lietuvos garbė“ statulėlę.

Pastebėti tuos, kurie nesivaiko garbės 

„Lietuvos garbė“ apdovanojimų misija – pastebėti tuos, kurie nesivaiko šlovės, neieško garbės, bet tyliai daro didelius darbus – gelbsti gyvybes, padeda kaimynams, savanoriauja ligoninėse, ištiesia pagalbos ranką į nelaimę pakliuvusiam, rūpinasi savo bendruomene ar įkvepia geriems darbams kitus. Tokie žmonės – mūsų šalies pasididžiavimas ir jie nusipelnė visų mūsų pagarbos.

REKLAMA

Šiemet pagrindiniu šventės įkvėpimu ir leitmotyvu tapo mūsų valstybės vėliava. Kiekviena jos spalva simbolizuoja atskirą žmonių grupę, kuri ir sudaro mūsų augančią ir stiprėjančią valstybę. Geltona spalva neša idėjišką, švietėjišką, kultūros misiją, žalia spalva atspindi šeimą, namus, žemę ir gyvybę, raudona reiškia kovą, drąsą, stiprybę ir pergalę.

Vadovaujantis šiais principais buvo atrinktos ir paskirstytos nominacijos. Šiemet apdovanoti 7 didvyriai. Apdovanojami žmonės ir jų istorijos labai skirtingos – ir jaudinančios, ir graudinančios, ir įkvepiančios, ir keliančios pasididžiavimą. Tačiau visos jos panašios tuo, kad jų herojai –  paprasti, tarp mūsų gyvenantys žmonės, tačiau nepaprasti savo darbais ir jėga. Žmonės ant kurių pečių laikosi Lietuva. Tad, kviečiame juos pagerbti ir švęsti valstybės pavasarį!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įspūdinga programa

Būrys geriausių Lietuvos atlikėjų, muzikantų, šokėjų džiugins ypatingais, niekur nematytais, būtent šiai progai skirtais pasirodymais, išskirtinis salės dekoras ir atmosfera bus juntami ne tik renginio dalyviams, susirinkusiems Nacionalinėje Filharmonijoje, bet ir TV žiūrovams – renginys bus transliuojamas tiesiogiai, tad kiekvienas galės pasijausti šios ypatingos šventės dalimi.

Renginį pradėjo Jonas Vozbutas su kvartetu. Jis pernai pelnė „Metų vaiko“ nominaciją. Neeilinio talento trylikametis akordeonistas garsina mūsų šalį toli už jos ribų, taigi, jo pasirodymu galėjo pasigėrėti ir susirinkę salėje, ir TV žiūrovai. Tautišką giesmę atliko choras „Ąžuoliukas“, scenoje pasirodė garsiausi Lietuvos atlikėjai: Merūnas Vitulskis, Steponas Januška, Vaidas Baumila, Martynas Kavaliauskas atliko legendinės grupės „Hiperbolė“ dainų popuri, Inga Jankauskaitė akomponuojant pianinui sudainavo vieną naujausių savo dainų „Tau ir man“, projekto „Lietuvos talentai“ dalyvė Sofija ir muzikinio šou „X faktorius“ laimėtoja, įspūdingo balso savininkė Milda Martinkėnaitė kartu su  choru „Ąžuoliukas“ atliko vieną gražiausių mūsų dainų „Laisvė“, be to, Milda kartu su Steponu Januška sudainavo dainą „Spindulys“, renginį finalizavo naują aranžuotę ir naują skambesį įgavęs grupės „Studija“ kūrinys „Atgimimas“.

„Lietuvos garbė“ projektą organizuoja žiūrimiausia televizija TV3 ir lietuviškas prekybos tinklas MAXIMA.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų