REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario mėnesį visą Lietuvą sukrėtė girtos vilnietės gimdymas namuose. Negana to, vėliau paaiškėjo, kad moteris yra policijos pareigūnė. Antradienį ryte vaiko teisių apsaugos specialistai pranešė, kad mažylis su savo tėvais ir artimu giminaičiu jau yra namuose.

Vasario mėnesį visą Lietuvą sukrėtė girtos vilnietės gimdymas namuose. Negana to, vėliau paaiškėjo, kad moteris yra policijos pareigūnė. Antradienį ryte vaiko teisių apsaugos specialistai pranešė, kad mažylis su savo tėvais ir artimu giminaičiu jau yra namuose.

REKLAMA

Vasario 15 d. apie 20 val. 15 min. Vilniuje, namuose, neblaivi (2,65 prom. alkoholio) moteris (g. 1981 m.) pagimdė kūdikį. Moteris ir kūdikis paguldyti į ligoninę, apie tai pranešė policija.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vedėjas Arūnas Malinovskis nurodė, kad girtą naujagimį pagimdžiusi moteris kartu su savo vaiku vakar buvo išleista iš ligoninės į namus.

„Tėvai su naujagimiu yra savo namuose, artimo giminaičio priežiūroje. Nuo sausio pirmos dienos atsirado naujas institutas, kuris vadinasi Priežiūros institutas. Tai reiškia, kad vaikas gali likti su savo artimaisiais, savo biologinėje šeimoje, bet turi būti ir žmogus, kuris užtikrintų vaiko saugumą“, – paaiškina A. Malinovskis.

REKLAMA
REKLAMA

Gimdyvė – policijos pareigūnė 

Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja naujienų portalui tv3.lt dar anksčiau patvirtino, kad neblaivi gimdžiusi moteris – jų darbuotoja.

REKLAMA

„Taip, galime patvirtinti, kad ji yra mūsų darbuotoja. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, daugiau komentarų šia tema negalime dalinti. Moteris šiuo metu yra nėštumo ir gimdymo atostogose“, – komentavo atstovė.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo.

Apie tai, kad neblaivi gimdyvė Vilniuje yra policijos pareigūnė neskelbęs Policijos departamentas teigia, jog buvo pateikta pirminė informacija apie įvykį.

„Apie įvykį buvo paskelbta pirminė gauta informacija ir ikiteisminis tyrimas dar nebuvo pradėtas“, – BNS penktadienį atsiųstame komentare teigė departamentas.

REKLAMA
REKLAMA

Neblaivi moteris kūdikį pagimdė praėjusį šeštadienį. Kad tai – pareigūnė, Vilniaus apskrities policijos atstovai patvirtino šį penktadienį. Skelbtoje įvykių suvestinėje ši informacija nebuvo pateikta. 

„Moteris neina užimamų pareigų ir yra nėštumo ir gimdymo atostogose. Surinkus pakankamai duomenų ir pradėjus ikiteisminį tyrimą, žiniasklaidai buvo patvirtinta informacija, kad moteris yra pareigūnė“, – informavo departamentas.

Paprastai įvykius, kurie yra susiję su pareigūnais ir tarnautojais, Policijos departamentas savo suvestinėje išskiria iš kitų įvykių ir nurodo asmens užimamas pareigas.

Pranešama ir apie tuos įvykius, į kuriuos pareigūnai pateko būdami ne tarnybos metu.

Nei Policijos departamentas, nei Vilniaus apskrities policija neatskleidžia, kokias pareigas moteris ėjo prieš išeidama gimdymo atostogų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apskrities policija moters atžvilgiu pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo.

Šeima neišsiskyrė iš kitų 

Naujienų portalo tv3.lt ir TV3 žinių klausta gimdžiusios moters kaimynė pasakoja, kad tą dieną jos namuose nebuvo, tačiau apie gimdžiusią namuose kaimynę pirmadienį kalba visas bendrabutis. 

„Nieko pati nežinau, nes tą dieną dirbau. Moterį pažįstu. Viskas su šeima gerai buvo, augina sūnų, gyvena su vyru. Labai keista buvo, kad atvažiavo policija, dvi greitosios. Žinojome, kad ji nėščia. Girdėjau, kad ji prieš tai buvo linkusi vartoti alkoholį, bet pas juos policija nevažiuodavo“, – pasakoja moters kaimynė. 

REKLAMA

Netrukus pabandėme prisibelsti į gimdžiusios moters butą. Deja, durų niekas taip ir neatidarė, tačiau priešais gyvenanti kaimynė patikino, kad šeštadienį moteris pagimdė būtent šiame bute.

Tiesa, moteris šeimai negailėjo gerų žodžių: „Labai gera šeima, labai gerai gyvena. Jie policijoje dirba, tikrai tikrai. Būdavo bėdų su alkoholiu iki nėštumo, o paskui ji vaikščiojo su pilvu, viskas buvo gerai. Net jei ir būdavo bėdų su alkoholiu, tai nebūdavo neramumų. Labai keista, atrodo kaip neįmanoma, tikrai vienetinis atvejis“. 

Girdėdavo apie nesutarimus

Apie tai, kad bute galimai gyvena pareigūnų šeima, patvirtino ir trečioji kalbinta kaimynė. Ji taip pat pridūrė, kad šeimoje netrūko ir nesutarimų. 

REKLAMA

„Aš ją mačiau su pilvu. Ji tai normali, o vyras toks... būna užrakina ją namuose, raktus atima, niekur ji išeiti negali. Jis alkoholio nevartodavo, bet ji tai mėgėja būdavo, aš su ja nelabai bendrauju. 

Paskutinį kartą aš ją mačiau nėščią, ji man paskambino, sako, aš galiu tau išmesti pro langą maišą šiukšlių? Tai kaip atsakyti nėščiai moteriai. Ji yra buvusi tyrėja, dabar kur dirba, nežinau, o vyras policijoje dirba“, – patikino klausta kaimynė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų