REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Vestuvių planuotoja Laura Vagonė (tv3.lt fotomontažas)

Ne veltui sakoma, kad vestuvės – viena įsimintiniausių ir gražiausių švenčių žmonių gyvenime, kuriai ruoštis žmonės pradeda netgi daugiau, nei prieš metus. Vis dėlto tikriausiai šventė nebūtų tokia įspūdinga, jei ne vestuvių planuotojai, kurie viska padeda sustatyti į vietas, o jei reikia – nuo idėjų pertekliaus sudrausmina ir pačius jaunuosius.

9

Ne veltui sakoma, kad vestuvės – viena įsimintiniausių ir gražiausių švenčių žmonių gyvenime, kuriai ruoštis žmonės pradeda netgi daugiau, nei prieš metus. Vis dėlto tikriausiai šventė nebūtų tokia įspūdinga, jei ne vestuvių planuotojai, kurie viska padeda sustatyti į vietas, o jei reikia – nuo idėjų pertekliaus sudrausmina ir pačius jaunuosius.

REKLAMA

Viena žinomiausių šalies vestuvių planuotojų – Laura Vagonė – apsilankiusi „Power Hit Radio“ rytinėje laidoje „Šok į kelnes“ Elenai Jančiukaitei ir Sauliui Baniuliui papasakojo, kaip vestuvės pasikeitė per pastaruosius metus, ko dažniausiai jaunieji nori dabar, ir, žinoma, kiek visa tai atsieina.

L. Vagonė atviravo, kad nepaisant to, jog vestuvių tendencijos stipriai ir dažnai nesikeičia, jos kiek kinta kartu su pačiais žmonėmis, todėl dabar yra sumodernėjusios. Dėl šios priežasties iki skausmo žinomą vestuvių Mendelsono maršą šventėje išgirsite vis rečiau.

REKLAMA
REKLAMA

„Piršlys dar pasitaiko, bet labai retai – šią vasarą kaip tik vienose vestuvėse turėsiu piršlius. O Mendelsonas rimtai vienu metu visiems labai atsibodo, todėl jo jaunieji prašo labai retai. Dabar visi linkę eiti prie altoriaus pagal kokią savo mėgstamą dainą, jei tik kunigas bažnyčioje tai leidžia“, – jaunųjų pageidavimus atskleidė vestuvių planuotoja.

REKLAMA

Laura pasakojo, kad pastaruoju metu vis dažniau pasitaiko jaunųjų, kurie tikina, kad nori netradicinių vestuvių, tačiau jiems pradėjus vardinti, ko pageidautų, kažką panašaus vestuvių planuotoja jau buvo dariusi ir anksčiau. 

Tiesa, nors per savo karjerą ji ne kartą yra kėlusi ir pagoniškas vestuves ar net serialo „Twin Peaks“ tema, ašarą nubraukia per kiekvieną šventę – ypatingai tada, kai pamato kitų žmonių emocijas.

„Manęs dažnai klausia, kokios yra buvusios keisčiausios vestuvės. Turėjau jaunuosius, su kuriais planavome vestuves kompiuterinio žaidimo tema. Ta tema buvo labai stipri – jie ne tik pasirūpino apranga (jaunikis – su šarvų imitacija, o nuotaka – su smaragdine suknia), jie netgi vietoje žiedų keitėsi kardais, kurie buvo iškalti Sibire“, – pasakojo ji.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, viena aišku visada – kad ir kokia pirminė šventės samata yra paskaičiuojama iš pradžių, su laiku ji  yra linkusi didėti, o dėl to nebūtinai kaltas vestuvių planuotojas – dažnai ir patys jaunieji, prisižiūrėję įvairiausių idėjų, į savo vestuves nori sutalpinti absoliučiai viską, ką įmanoma, nors, anot Lauros, to dažnai nė nereikia.

Šventės kaina, anot L. Vagonės, priklauso nuo daugybės sudedamųjų. „Yra labai daug veiksnių – ar norėsite vestuvių su nakvyne, ar be, ar bus kažkoks trumpas pasibuvimas, ar ilgesnis. Jei ilgesnis – daugiau finansų reikės skirti svečių maitinimui“, – vienus svarbiausių vardino ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vestuvių planuotoja atskleidė, į ką dėmesį atkreipti yra svarbiausia: „Turiu šventą trejybę, kurią užtikrinus, manau, šventė gali būti vykusi: svečiai neturi būti alkani, neturi būti ištroškę ir jiems neturi būti šalta. O visa kita yra tik sudedamosios dalys.“

Jauniesiems Laura turi ir ne vieną patarimą – svarbiausia per daug neišlaidauti. „Sakau, kad vestuves galima padaryti už tiek, kiek žmonės turi, ir visuomet siūlau oficialaus savo bendro gyvenimo nepradėti nuo paskolos, o bandyti išsisukti su tais pinigais, kuriuos jau turite. Niekur nėra krauju užrašyta, kokios turi būti vestuvės – tai reiškia, kad jos gali būti visokios. Kažką galima nuveikti ir už 100 eurų“, – atkreipia dėmesį ji.

REKLAMA

Vis dėlto jei norite pasisamdyti tikrą savo srities profesionalę Laurą, jums teks nemažai pakratyti kišenes. „Klientams, kurie į mane kreipiasi ir sako, kad turi 10 tūkst. eurų, ir planuoja kviesti 60 žmonių, pasakau, kad už tiek vestuvių nesuplanuosiu, nes mano pačios kaina yra pakankamai didelė“, – sakė ji.

Tiesa, Laura žino ir tai, kiek iš tiesų žmonės ketina skirti lėšų savo šventei. „Mes esame įkūrę internetinę planavimo platformą, ir aš dabar gaunu informacijos, kiek žmonės apskritai planuoja išleisti, tai galiu pasakyti, kad turint 1400 respondentų, 36 proc. jų planuoja išleisti nuo 7,5-10 tūkst. kaip maksimalią sumą ir kviečia 50 žmonių“, – atskleidė ji.

REKLAMA

Vestuvių planuotoja džiaugėsi ir tuo, kad lietuviai per šventę ėmė elgtis civilizuotai, čia pasikeitė alkoholio vartojimo kultūra. Taip pat nebėra visokių žaidimų, o dažnai jaunieji atsisako ir vedėjų – leidžia šventei tekėti sava vaga. 

Paklausta, kokiam didžiausiam kiekiui žmonių yra kėlusi šventę, Laura atsakė, jog 120, vis dėlto pastaruoju metu vestuvės apskritai yra linkusios didėti: „Šią vasarą labai daug vestuvių vyks 100 žmonių, kas anksčiau buvo labai didelės vestuvės. O dabar tai jau beveik standartas.“

Vestuvių planuotoja pagiriamąjį žodį skyrė ir su vestuvėmis dirbantiems lietuviams: „Pasaulyje yra labai įvairių formatų. Į vestuves Indijoje žmonės yra kviečiami šimtais, o Rusijoje tarp oligarchų vyksta vestuvių varžybos. Lietuvoje niekas taip iš proto neina, bet bendrame pasauliniame kontekste, mūsų vestuvės, mūsų dekoratoriai ir netgi muzikantai yra pakankamai aukštame lygyje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, dalis jaunųjų vis dėlto nori vestuves kelti ir užsienyje – Laura puikiai žino, kurios šalys tam yra geidžiamiausios. „Populiariausia visuomet buvo Italija, bet dabar jų viešbučių užimtumas krito 90 proc. Man labai gaila šios nuostabios šalies. Taip pat turiu užklausą Marokui, esu dariusi vestuves ir Gran Kanarijoje“, – vardijo ji.

Daugiau apie tai, kokias dar įdomias vestuves yra kėlę jaunieji, ir kodėl vyrai planavimu yra linkę rūpintis labiau, sužinosite peržiūrėję šį „Power Hit Radio“ įrašą su L. Vagone:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų