REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
J. Stoliarenko  (nuotr. Twitter)

 Praėjusį savaitgalį Kanzas Sityje (JAV) vykusiame „Invicta FC: Pheonix Series 3“ moterų mišrių kovos menų (MMA) turnyre įspūdingą pergalę šventė ir šios organizacijos čempionės titulą iškovojo 26-erių metų lietuvė Julija Stoliarenko. Ji po įspūdingos penkių raundų ir itin kruvinos kovos skirtingu teisėjų sprendimu (48-46, 46-49, 49-46) nugalėjo favorite laikytą 24-erių metų amerikietę Lisą Verzosą.

6

 Praėjusį savaitgalį Kanzas Sityje (JAV) vykusiame „Invicta FC: Pheonix Series 3“ moterų mišrių kovos menų (MMA) turnyre įspūdingą pergalę šventė ir šios organizacijos čempionės titulą iškovojo 26-erių metų lietuvė Julija Stoliarenko. Ji po įspūdingos penkių raundų ir itin kruvinos kovos skirtingu teisėjų sprendimu (48-46, 46-49, 49-46) nugalėjo favorite laikytą 24-erių metų amerikietę Lisą Verzosą.

REKLAMA

Po šios kovos J.Stoliarenka kalbėdama narvo viduryje pergalę paskyrė savo treneriui Donatui Uktveriui.

„Esu labai dėkinga „Invicta FC“ organizacijai, kad suteikė man tokią galimybę kovoti dėl diržo“, – kalbėjo J.Stoliarenko. „Žinau, kad Amerikos visuomenė manęs beveik nepažįsta, tačiau aš labai norėjau čia būti. Šioje arenoje yra vyras, kuris vakar šventė savo gimtadienį ir tai yra mano treneris, o čia – dovana jam. Prieš dvejus metus aš kovojau dėl „Lethwei“ pasaulio čempionės titulo ir prieš tą kovą jis man pasakė keletą įkvepiančių žodžių. Aš buvau Japonijoje, jis buvo Lietuvoje ir mes susirašinėjome. Jis parašė, kad man lemta būti kovos menuose ir turėčiau laimėti tą titulą dėl savęs, visų kuriuos myliu, visų iš „Fighter House“ sporto salės ir jo.

Atsiprašau, kad šios kovos neužbaigiau anksčiau laiko ir jeigu atvirai, aš nestebėjau teisėjų įvertinimų. Man nerūpi su kuo kovoti, kovosiu su visomis, kurios yra už manęs ir ką man duos „Invicta FC“.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau J.Stoliarenko jau užkulisiuose trumpai kalbėjo su „Invicta FC“ žiniasklaidos komanda bei dar kartą patikino, kad jos tikslas buvo užbaigti kovą anksčiau laiko, nes ji nepasitiki teisėjais ir jų priimamais sprendimais bei mano, kad ir šią kovą ji turėjo laimėti vieningu sprendimu.

REKLAMA

„Aš labai norėjau užbaigti šią kovą anksčiau laiko, nes kalbant atvirai, niekada netikiu teisėjais. Aš esu lietuvė, o Lisa – amerikietė Įprastai teisėjai iš JAV pergalę atiduoda saviškiams. Net ir šį kartą aš nesutinku su tuo, kad laimėjau skirtingu teisėjų sprendimu. Po ketvirtojo raundo žmogus iš mano kampo pasakė, kad aš laimiu šią kovą, bet man tai nebuvo svarbu, nes norėjau užbaigti šią kovą ir neleisti palikti to spręsti teisėjams.

Tikėjausi ją užbaigti anksčiau laiko ir man nebuvo svarbu, ar tai bus nokautas, ar skausmingas veiksmas. Labai gerbiu Lisą, žinojau, kad ji padarys viską ką gali, bet aš labai norėjau laimėti šią kovą ir žinojau, kad turiu reikiamų įgūdžių užbaigti kovą, tačiau ji buvo tikrai labai kieta. Ji turi šviesią ateitį, bet šiandien tiesiog aš norėjau labiau laimėti“, – sakė J.Stoliarenko.

REKLAMA
REKLAMA

„Invicta FC“ organizacijoje kovotojai ir sirgaliai gali matyti teisėjų vertinimą po kiekvieno raundo. Apie būtinybę tai daryti ir stipriausioje MMA organizacijoje pasaulyje UFC buvo pradėta kalbėti po kontraversiškos UFC pussunkio svorio kategorijos čempiono Jono Joneso bei Dominico Reyeso kovos. Pasak J.Stoliarenko, tai yra puikus sprendimas ir didelis žingsnis į priekį visam MMA.

„Manau, kad teisėjų balų rodymas po kiekvieno raundo yra didelis MMA žingsnis į priekį ir tai pakeičia daugelį kovų. Tai taip pat didelis spaudimas teisėjams, kurie turi atidžiau sekti, stebėti kovą ir galvoti apie tai, kokius balus skiria“, – sakė J.Stoliarenko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokia laukia J.Stoliarenko ateitis? Kovotojos teigimu, ji yra pasiruošusi viskam. „Invicta“ čempionės titulas istoriškai nuolat atvėrė kovotojoms duris į garsesnes organizacijas. Amerikietės Lauren Murphy ir Tonya Evinger bei rusė Jana Kunickaja iškovojo svorio kategorijos iki 61,2 kg čempionės diržą ir vėliau persikėlė į UFC. Ketvirtoji čempionė kanadietė Sarah Kaufman perėjo į PFL. Būtent ji atlaisvino diržą, dėl kurio kovojo J.Stoliarenko su L.Verzosa.

„Esu pasiruošusi viskam, ką gyvenimas man duos. Dabar esu „Invicta FC“ organizacijoje ir jeigu reikės ginti titulą, aš tikrai tai darysiu, jeigu reikės kovoti kitoje organizacijoje – darysiu ir tai. Mano tikslas yra pamatyti, kiek toli paprasta mergina be talento, MMA sistemos savo šalyje ir vadybos, tačiau su žmonėmis, kurie tavimi tiki, daugiausiai tai mano treneris, gali eiti. Su savo treneriu pradėjau dirbti nuo 18-os metų, o šis diržas yra tiesiog mūsų darbo rezultatas“, – sakė J.Stoliarenko.

Vaizdo reportažo pabaigoje J.Stoliarenko užfiksuota besidžiaugianti iškovotu diržu. „Invicta FC“ čempionės lietuviškai dar buvo paklausta, ar buvo smagu šioje kovoje: „Pagaliau... Tikrai smagu buvo. Kai tu trenki ir matai kruviną merginą... labai geras jausmas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų