REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Visi žinome, kad norint palaikyti gerą sveikatą, labai svarbus aktyvus gyvenimo būdas, tačiau kartais sunku atsakyti į klausimą, kiek laiko turėtume treniruotis. Be to, energijos ir motyvacijos stoka kartais mums trukdo pradėti aktyvų gyvenimo būdą. „Visų pirma, aš rekomenduoju susikoncentruoti į tai, ką mėgstate daryti: pasirinkti tokią treniruočių rūšį, kuri jums teikia malonumą, klausytis savo bioritmų ir pagal juos planuoti treniruočių intensyvumą ir laiką“, – pataria patyrusi trenerė Lina Dranginytė. 

Visi žinome, kad norint palaikyti gerą sveikatą, labai svarbus aktyvus gyvenimo būdas, tačiau kartais sunku atsakyti į klausimą, kiek laiko turėtume treniruotis. Be to, energijos ir motyvacijos stoka kartais mums trukdo pradėti aktyvų gyvenimo būdą. „Visų pirma, aš rekomenduoju susikoncentruoti į tai, ką mėgstate daryti: pasirinkti tokią treniruočių rūšį, kuri jums teikia malonumą, klausytis savo bioritmų ir pagal juos planuoti treniruočių intensyvumą ir laiką“, – pataria patyrusi trenerė Lina Dranginytė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mokslinis požiūris: kas yra aktyvus gyvenimo būdas? Taigi, jūs norite pakeisti savo gyvenimo būdą, tačiau nežinote nuo ko pradėti? Štai ką sako PSO: fiziškai neaktyvus gyvenimo būdas reiškia, kad žmogus visiškai nesitreniruoja ir mažai vaikšto. Mažas fizinis aktyvumas – kai žmogus treniruojasi mažiau nei 150 minučių per savaitę. Tai, žinoma, yra kur kas geriau, nei nieko, tačiau to nepakanka, kad išlaikytumėte gerą sveikatą. Vidutinis fizinis aktyvumas yra nuo 150 iki 300 minučių per savaitę ir tai turi labai teigiamą poveikį sveikatai. Didelis fizinis aktyvumas – kai treniruojatės ilgiau nei 300 minučių per savaitę. Prieš pradėdami tokias treniruotes, turėtumėte pasikonsultuoti su gydytoju, kad išvengtumėte traumų ir nepakenktumėte savo organizmui. „Taigi, idealiausia būtų treniruotis nuo 150 iki 300 minučių per savaitę“, – priduria trenerė. 

REKLAMA

Be to, Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja aktyviai judėti bent 30 minučių per dieną. Šį pusvalandį galima suskirstyti į intervalus, tačiau kiekvienas intervalas negali būti trumpesnis nei 10 minučių. „Žinoma, galite vieną dieną visiškai nieko neveikti ir patinginiauti, o kitą dieną eiti į treniruoklių salę. Darykite taip, kaip jums patogiau“, – paaiškina Lina. 

Kaip atrasti savyje daugiau energijos ir motyvacijos? Orai vis dar niūrūs, todėl normalu, kad jaučiame energijos trūkumą. Čia rasite keletą trenerės patarimų, kurie padės padidinti sumažėjusią motyvaciją. 

REKLAMA
REKLAMA

Pirmiausia reikia suprasti, ko jūs norėtumėte pasiekti sportuodami arba sveiko gyvenimo būdo srityje apskritai, o tada jau suprasti, kuri iš siūlomų priemonių jums tinka labiausiai. Pabandykite išgirsti save ir išsiaiškinti, kas jus įkvepia ir suteikia laimės. Pasirinkite tai, kas jus džiugina, o tada ir energijos stygius jums nesutrukdys. 

Pirmenybę teikite jums labiausiai tinkančiam treniruočių tipui ir režimui! „Pavyzdžiui, man labiau patinka tokios treniruotės, kurios leidžia atsipalaiduoti: plaukiojimas, pasivaikščiojimai, joga. Šios treniruotės yra ne tik malonios, bet ir padeda atsipalaiduoti, suteikia pasitikėjimo savimi. Jeigu jums nepatinka aerobika, neklausykite tų, kurie mano, kad „rami“ treniruotė yra neveiksminga. Tai netiesa – gražias kūno linijas galima pasiekti ir su atpalaiduojančiais jogos pratimais“, – sako trenerė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O ką daryti, jei neturite motyvacijos sportuoti? Raskite sau tinkamą priežastį. Užuot prisivertę treniruotis ir sveikai maitintis, atminkite, kad nėra teisingo ar neteisingo fizinio aktyvumo. Daug svarbiau būti aktyviam ir jaustis gerai. Kartais planavimas padeda išlaikyti motyvaciją: sudarykite tvarkaraštį, kokius rezultatus norite pasiekti, tačiau atminkite, kad tikslai turi būti realūs. 

Žinoma, mes dažnai pavargstame nuo pamokų, paskaitų, darbo, o energijos trūkumas kartais apsunkina net vakarienės gamybą, o ką jau kalbėti apie sportą. Taigi, ką daryti, jei neturite energijos? Sportas – vienas iš būdų išsaugoti žvalumą ir gerą savijautą kasdieniame gyvenime, taip pat – papildomos energijos šaltinis. Tai galima pajausti ir pripažinti tik susiruošus ir pradėjus treniruotis. Prasidėjus procesui, jau sunku įsivaizduoti savo gyvenimą be sporto. „Sportas ir aktyvus gyvenimo būdas veikia tarsi jaunystės eliksyras. Net tada, kai atrodo, kad kasdieniame šurmulyje nėra laiko sportui, pradėjus nors šiek tiek sportuoti, atsiranda papildoma energija, padidėja našumas ir gebėjimas padaryti dar daugiau. Judėjimas padeda sureguliuoti medžiagų apykaitą, suderina mintis, padeda pozityviau pažvelgti į įvairius dalykus“, – primena Lina. 

REKLAMA

Norėdami neprarasti motyvacijos, rinkitės „savo“ režimą ir treniruočių tipą. Sportas turėtų teikti džiaugsmą ir energiją, o taip niekada neįvyks, jei užsiimsite kažkuo, kas jums nepatinka. Pasak trenerės, tas pats pasakytina ir apie treniruočių dažnumą: išsirinkite sau tinkamiausią tvarkaraštį. Pagalvokite, kuriuo paros metu jums tikrai patogu treniruotis. Galbūt jums labiau patinka sportuoti vėlai vakare, o ne anksti ryte. Be to, galite treniruotis ne tik sporto klube, bet ir lauke ar namuose, kur nepriklausote nuo sporto klubo darbo laiko ir galite planuoti savo treniruotes taip, kaip jums patogu. 

REKLAMA

Padarykite, kad treniruotės būtų linksmesnės! Susiraskite draugą, su kuriuo kartu treniruositės. Treniruočių partneris yra labai svarbus užsiėmimų pradžioje, nes visada lengviau pradėti kartu. Šis metodas padeda nepraleisti treniruočių sunkiomis dienomis, kai visai nėra nuotaikos. „Treniruočių metu palaikykite vienas kitą – tai suteiks jums papildomos energijos ir padės džiaugtis pasiektais rezultatais. Juk labai svarbu dalintis laime su kitais žmonėmis, kad šis jausmas būtų dar didesnis. Tam ir yra draugai! Išbandykite pratimus poroms, pavyzdžiui, įvairius pritūpimų derinius ar kamuolio mėtymą“, – pataria trenerė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mano darbo praktikoje pasitaikė ir tokių atvejų, kai kokybiška, patraukli bei komfortiška sportinė apranga motyvavo nemesti to, kas pradėta. Juk natūralu pasitikti naują sezoną su naujais sportiniais drabužiais. Tai ne tik psichologinis, bet ir praktinis klausimas – jei jau naujiems drabužiams ir abonementui į salę buvo išleisti pinigai, tai nuodėmė jų neatidirbti“, – savo patirtimi dalinasi Lina. 

„Pavyzdžiui, man labai patinka naujausios „4F“ pavasario-vasaros kolekcijos. Smagu, kad šios drabužių linijos tinka bet kokio fizinio pasirengimo žmonėms ir yra pritaikytos įvairaus tipo treniruotėms – nuo kūno rengybos iki jogos. Tarkim, „Sun Fullness“ drabužių kolekcija idealiai tinka toms moterims, kurios mėgsta jogos pratimus. Kolekcijoje vyrauja švelnūs rožinės spalvos atspalviai, kurie kontrastingai suderinti su klasikine juoda spalva. Drabužių liniją papildo gaminiai su augalų raštais, kurie puikiai priglus prie jūsų kūno. Minkšti audiniai, naudojami „Sun Fullness“ drabužių linijoje, leidžia moterims jaustis lengvai. Kolekcija pagaminta iš orui laidžių medžiagų, tokių kaip „Tencel“ pluoštas ir liocelio audinys, todėl ši drabužių linija patiks toms, kurios ieško patogios ir judesių nevaržančios aprangos. Kolekcijoje rasite ne tik gaminių, kurie puikiai priglunda prie jūsų kūno (kaip antra oda), bet ir laisvo kirpimo drabužių, kurie idealiai tiks moterims, mėgstančioms kasdienį stilių. Produktų įvairovė, galimybė derinti įvairias formas, o taip pat skirtingas rankovių ir tamprių ilgis leis jums sukurti tokius aprangos rinkinius, kurie tobulai tiks ne tik jūsų figūros tipui, bet ir asmenybei. Be to, rinktiniai tamprių modeliai turi specialius užkulnius, kurie suteiks jums papildomą komforto jausmą. 

REKLAMA

Kitaip tariant, „Sun Fullness“ – tai drabužių linija, skirta ne tik toms moterims, kurios dar tik pradeda savo jogos kelionę, bet ir toms, kurios šia veikla užsiima jau daugelį metų. 

Jeigu jums labiau patinka aerobika, o ne joga, tuomet rinkitės „E-motion Design“ drabužių liniją. „Ši apranga leis jums būti savimi, kad ir ką bedarytumėte. Išbandytos ir patikrintos technologijos pabrėš jūsų figūros privalumus. Man labai patinka satino elastingumas ir rausvos spalvos raštai, tačiau yra moterų, kurios mėgsta ryškesnes spalvas. Joms siūlyčiau „Color Pop“ drabužių kolekciją. Ši kolekcija primena šiltas ir saulėtas dienas, todėl puikiai tinka gegužės pabaigai ir vasaros sezonui. Neoninės spalvos visada sukelia daug teigiamų emocijų ir suteikia papildomos energijos“, – sako trenerė. 

REKLAMA

„Color Pop“ drabužių liniją sudaro universalūs drabužiai, kurie puikiai tiks jūsų vasaros treniruotėms: patogūs marškinėliai, sportinės liemenėlės ir daugybė funkcinių tamprių. Kolekcijoje vyrauja tamsiai mėlyna spalva ir egzotiški gėlių raštai, kurie harmoningai suderinti su gelsvai žalsvais bei oranžiniais atspalviais. O ryškių spalvų tamprės, kurias puošia linijiniai raštai, optiškai lieknina jūsų kojas! 

Taigi, svarbiausia pasirinkti tokią treniruočių rūšį, kuri jus džiugintų. Įsigykite gražius drabužius, kurie taps dar vienu energijos šaltiniu, užsirašykite į mėgstamą treniruotę, pasiimkite draugę ir mėgaukitės aktyviu laisvalaikiu! 

Naujausias „4F“ drabužių kolekcijas galite įsigyti mūsų parduotuvėse, kurias rasite „Ozo“ ir „Panoramos“ prekybos centruose Vilniuje, prekybos centruose „Akropolis“ (Klaipėdoje ir Šiauliuose) bei internetinėje parduotuvėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų