REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol Hongonge augintiniai laikomi karantine dėl koronaviruso, Vilniuje vyksta tradicinės, tarptautinės keturkojų parodos. Sostinėje daugiau nei 4000 šunų iš įvairiausių pasaulio kampelių varžosi dėl gražiausiojo titulo.

Kol Hongonge augintiniai laikomi karantine dėl koronaviruso, Vilniuje vyksta tradicinės, tarptautinės keturkojų parodos. Sostinėje daugiau nei 4000 šunų iš įvairiausių pasaulio kampelių varžosi dėl gražiausiojo titulo.

REKLAMA

„Aš ją maudau su šešiais šampūnais ir šešiais kondicionieriais. Kiekvienas yra atskirai. Vienas balina, kitas purina, kitas padaro kailį šilkinį, tai aš ją maudau gerą valandą“, – kalbėjo renginio dalyvė.

Prieš pasirodant ringe, kuriame šunų parodų dalyvius vertina ekspertai, šeimininkams tenka gerokai paplušėti. Australų aviganę Luną jos šeimininkė Liepa ruošia valandų valandas iki pasirodymo.

„Prieš pat ringą aš tiesiog pašukuoju, supurškiu su laku,  kad kailis gerai stovėtų, taip pat papurenu krūtinę ir šiek tiek galvą padarau didesnę.“

REKLAMA
REKLAMA

3 skirtingos šunų parodos sostinėje vyksta tris dienas. Kiekvieną dieną teisėjai čia apžiūri apie pusantro tūkstančio šunų. Kiekvienoje augintinių kategorijoje ieškoma paties gražiausio šuns.

REKLAMA

„Šunys turi bėgioti ratu. Pirmyn atgal. Ir mokėti gražiai stovėti, kad teisėjas jį galėtų apžiūrėti, teisėja tikrina šuns dantis, sakandį ir dantų skaičių, ar atitinka dantų formulę, taip pat tikrina kailio struktūrą, anatomiškai kaip sudėtas šuo, spalva, daugybė sudedamųjų dalių“, – kalbėjo Kinologų asociacijos prezidentė Ramunė Kazlauskaitė.

Kategorijų labai daug. Augintiniai varžosi ir savo veislės, ir mišriose grupėse. Parodoje dalyvauja per 200-us skirtingų veislių keturkojų.

„Realiai priklauso nuo šuns charakterio. Jeigu šuo yra lengvai treniruojamas, tai jam užtenka poros mėnesių, kad jis viską išmoktų, bet jeigu šuo turi sunkų charakterį, tai gali prireikti ir kelių metų“, – kalbėjo renginio dalyvė Aurora.

REKLAMA
REKLAMA

Nors paroda organizuojama Lietuvoje, svečių iš užsienio čia tikrai netrūksta. Galimybę pademonstruoti savo augintinius naudojasi ne tik jaunieji šeimininkai, bet ir patyrę profesionalai. Aleksėjus ir Palina iš Rusijos į Lietuvą atsivežė juodąjį rusų terjerą.

„Veislė sukurta dėl sienų apsaugos. Tai yra tarnybinė veislė, šią veislę sukūrė specialiai dėl to, kad ji atlaikytų didelį šaltį iki minus 30 laipsnių ir karštį plius 30 laipsnių. Veislė kurta, kad ištvertų šaltį. Kailį galima nuskusti, kai būna karšta. Šunys lengvai dresuojami. Šie šunys kompanionai, jie orientuoti į savo šeimininką. Šeimininkas šitas, jeigu šeimininkas išeina, šuo pradeda laukti šeimininko ir kitas žmogus jo nenusives.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O štai vienas įspūdingiausių parodos eksponatų – karališkasis pudelis iš Suomijos. Šuns šeimininkė pasakoja, kad tokius pudelius galima auginti ir namie, tačiau jie tada kerpami paprasčiau. Anot šeimininkės, karališki pudeliai ne tik gražūs, bet ir labai protingi.

„Šitie karališki pudeliai pagal reitingą patys protingiausi šunys. Šio šuns pliusai: kailis nesišeria, bekvapis, labai klauso šeimininko. Juos cirke naudoja, nes greitai mokosi.“

Šunų parodą sekmadienį vainikuos paties gražiausio šuns rinkimai. Tada teisėjai susumuos visų trijų dienų rezultatus ir iš 4500-ų keturkojų išrinks patį gražiausią augintinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų