REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Kanzas Sityje (JAV) įvyko „Invicta FC: Pheonix Series 3“ moterų mišrių kovos menų (MMA) turnyras, kuriame įspūdingą pergalę šventė ir šios organizacijos čempionės titulą iškovojo 26-erių metų lietuvė Julija Stoliarenko.

 Kanzas Sityje (JAV) įvyko „Invicta FC: Pheonix Series 3“ moterų mišrių kovos menų (MMA) turnyras, kuriame įspūdingą pergalę šventė ir šios organizacijos čempionės titulą iškovojo 26-erių metų lietuvė Julija Stoliarenko.

REKLAMA

Po kovos narvas buvo nudažytas krauju, o jo viduryje buvo paskelbta, kad J.Stoliarenko nugalėjo 24-erių metų amerikietę Lisą Verzosą skirtingu teisėjų sprendimu (48-46, 46-49, 49-46).

Kovos metu buvo atlikta daug akcentuotų smūgių į veidą, todėl atsivėrus kirstinėms žaizdoms, abi kovotojos praliejo labai daug kraujo.

Užsijuosusi čempionės titulą J.Stoliarenko sakė, kad kovos prieš visas varžovas, kurias tik duos „Invicta FC“ organizacija bei šią pergalę skyrė vakar gimtadienį šventusiam savo treneriui Donatui Uktveriui.

„Esu labai dėkinga „Invicta FC“ organizacijai, kad suteikė man tokią galimybę kovoti dėl diržo“, – kalbėjo J.Stoliarenko. „Žinau, kad Amerikos visuomenė manęs beveik nepažysta, tačiau aš labai norėjau čia būti. Šioje arenoje yra vyras, kuris vakar šventė savo gimtadienį ir tai yra mano treneris, o čia – dovana jam. Prieš dvejus metus aš kovojau dėl „Lethwei“ pasaulio čempionės titulo ir prieš tą kovą jis man pasakė keletą įkvepiančių žodžių. Aš buvau Japonijoje, jis buvo Lietuvoje ir mes susirašinėjome. Jis parašė, kad man lemta būti kovos menuose ir turėčiau laimėti tą titulą dėl savęs, visų kuriuos myliu, visų iš „Fighter House“ sporto salės ir jo.

REKLAMA
REKLAMA

Atsiprašau, kad šios kovos neužbaigiau anksčiau laiko ir jeigu atvirai, aš nestebėjau teisėjų įvertinimų. Man nerūpi su kuo kovoti, kovosiu su visomis, kurios yra už manęs ir ką man duos „Invicta FC“.

REKLAMA

Daugiausiai nukentėjo J.Stoliarenko varžovė L.Verzosa, kuriai ant veido atsivėrė net dvi kirstinės žaizdos: viena didesnė, einanti nuo L.Verzosos kaktos žemyn, kita mažesnė, einanti kairėje veido pusėje.

J.Stoliarenko pirmame raunde buvo agresyvesnė ir vis bandė atlikti savo mėgstamiausią rankos laužimo („armbar“) veiksmą, tačiau taip jo iki galo ir nepavyko užbaigti.

MMA gerbėjai ir ekspertai liko sužavėti šia kova ir teigia, kad tai buvo viena iš įspūdingiausių „Invicta FC“ organizacijos dvikovų bei siūlo nepamiršti šios kovos tada, kai bus renkamos geriausios metų dvikovos.

REKLAMA
REKLAMA

J.Stoliarenko per pastaruosius trejus metus tapo Europos braziliško džiudžitsu čempione, iškovojo pasaulio „Lethwei“ (Birmos bokso – aut.past.) čempionės titulą, tapo mišriųjų kovos menių organizacijos „Celtic Gladiator“ čempione, bei iškovojo šešias pergales iš eilės didžiausiuose Baltijos šalyse „KOK“ turnyruose. Lietuvė dalyvavo UFC realybės šou „The Ultimate Fighter“, o MMA narve dabar turi 9 pergales ir 3 pralaimėjimus.

L.Verzosa buvo iškovojusi 12 pergalių iš eilės (7 iš jų pagal mėgėjų taisykles), o „Invicta FC“ debiutavo 2018-ųjų gegužę. Tuomet teisėjų sprendimu įveikė amerikietę Sarah Kleczką, vėliau sekė pergalės prieš Kelly Clayton, Shanną Young, Kathariną Lehner ir Kerri Kennenson. L.Verzosos karjeroje tai buvo antrasis pralaimėjimas. Prieš penkerius metus mėgėjų turnyre „Rumble at the Roseland 79“ amerikietė pralaimėjo ir Kalai Schwartz.

„Invicta“ čempionės titulas istoriškai nuolat atvėrė kovotojoms duris į garsesnes organizacijas. Amerikietės Lauren Murphy ir Tonya Evinger bei rusė Jana Kunickaja iškovojo svorio kategorijos iki 61,2 kg čempionės diržą ir vėliau persikėlė į UFC. Ketvirtoji čempionė kanadietė Sarah Kaufman perėjo į PFL. Būtent ji atlaisvino diržą, dėl kurio kovojo J.Stoliarenko su L.Verzosa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų