REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Garsus sporto treneris ir sveikos mitybos specialistas Paulius Ratkevičius nebijo jokių virusų. Nesenai vyras grįžo iš Italijos kalnų slidinėjimo kurorto ir Vilniaus oro uoste buvo informuotas apie rekomenduojamą keturiolikos dienų namų karantiną. Paulius kaip visada pilnas pozityvios energijos ir sako, jog net namuose būdamas vos spėja darbuotis. 

Garsus sporto treneris ir sveikos mitybos specialistas Paulius Ratkevičius nebijo jokių virusų. Nesenai vyras grįžo iš Italijos kalnų slidinėjimo kurorto ir Vilniaus oro uoste buvo informuotas apie rekomenduojamą keturiolikos dienų namų karantiną. Paulius kaip visada pilnas pozityvios energijos ir sako, jog net namuose būdamas vos spėja darbuotis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu šiuo metu nedrąsu eiti į sporto klubą, kaip geriausia sportuoti namie? 

Artėjant vasarai, jaučiasi didelis suaktyvėjimas tarp žmonių, kurie nori pasiekti rezultatų sporte. Vieni nori sutvirtinti kūną, kiti paryškinti savo kūno formas, treti – atsikratyti per žiemą sukauptų kilogramų. Be abejo, ne kiekvienas nori ir gali eiti į sporto klubą, tad tikrai netrūksta norinčių sportuoti namuose. Tam, kad pasiektumėte rezultatų, rekomenduočiau sportuoti du ar net keturis kartus per savaitę ir tai galite daryti tiek sporto salėje, tiek namuose, svarbiausia jog apskritai sportuotumėte ir tai darytumėte taisyklingai. Norintiems atlikti mankštą namuose pakaks turėti du keičiamo svorio svarmenis bei kilimėlį, kadangi daugelį veiksmingų pratimų galite atlikti su savo kūno svoriu. Jeigu esate naujokas, rekomenduoju kiekvienos treniruotės metu mankštinti visus kūno raumenis. Svarbiausia nepersistengti ir neperkrauti raumens bei po to atlikti tempimus. Na, o jeigu esate pažengęs, kiekvieną treniruotę galite mankštinti atskiras raumenų grupes skirdami joms didesnį krūvį ir taip siekti progreso. 

REKLAMA

Jau ir anksčiau populiarėjo paslauga „asmeninis treneris per atstumą“, kaip tai veikia? 

Yra dviejų tipų nuotolinio treniravimo būdai. Pirmu atveju galima dirbti vaizdo skambučio pagalba, kurio metu yra stebima visa mokinio treniruotė bei pratimų atlikimo technika, tad tai prilygsta asmeninei treniruotei. Antras būdas- asmeninių programų sudarymas nuotoliniu būdu, kuomet mokiniui sudaromas individualus sporto programos planas, pagal jo galimybes bei sveikatos būkle. Būtent asmeninės sporto programos yra viena iš populiariausių naujovių, kadangi žmogus gali laisvai sportuoti namuose jam tinkamu metu. 

REKLAMA
REKLAMA

Sudarant sporto programą, prie kiekvieno pratimo, pridedu savo asmeninius vaizdo įrašus su detalia informacija bei patarimais, kaip teisingai atlikti pratimą, kvėpavimo technika, kaip apsisaugoti ir išvengti traumų bei kokius tempimus atlikti po mankštos. 

Vien sporto negana? 

Norint atsikratyti nereikalingų kilogramų vien sporto negana, tad reikėtų stipriai susimąstyti ką valgote, tad sudarant sporto programą, kartu, dažnu , sudaromas ir asmeninis mitybos planas. Mitybos programa taip pat yra labai individuali – atsižvelgiu į kliento mėgstamus bei nemėgstamus produktus, kad maitinantis netektų valgyti tai, kas neskanu, taip pat įsigilinu, kiek laiko norima praleisti virtuvėje, bei kiek pinigų maisto produktams gali išleisti klientas. Mitybos plane atsiranda tik tie patiekalai ir produktai, kurie yra skanūs žmonėms, bei atitinka gamybos laiką. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Geras miegas, sportas, mitybą, kokie esminiai geros savijautos ir imuniteto stiprinimo principai? 

Geras poilsis, o labiausiai kokybiškas miegas didina mūsų imunitetą. Antroje vietoje yra sportas bei tinkamas krūvis, kurie užtikrins energijos balansą kūne ir apsaugos nuo ligų ar streso. Trečias, bet mano galva, pats svarbiausias dalykas - švari galva bei kokybiškos mintys. Jei stresuosite, tuomet nuolat blaškysitės ir pastoviai patirsite įtampą, ko pasekoje ligos jus pasieks labai lengvai. Būkite atsipalaidavę, pozityviai nusiteikę bei laimingi – tuomet ir sveikata bus tobula. Paieškokite sau tinkamų atsipalaidavimo būtų, tokių kaip meditacija, piešimas, muzika ir pan. 

Kokį turite receptą imunitetui stiprinti? 

Mano rekomendacija – sveikatos „šotai“: sulčiaspaudėje išspauskite 300 g. imbiero, 500 g. apelsinų bei 500 g. citrinų. Viską sumaišykite su porą valgomųjų šaukštų medaus ir tokio gėrimo po 50 g. išgerkite ryte ir vakare. Būsit sveiki ir energingi!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų