REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius pasidalijo istorija, kaip jis ir jo ankstesnė darbovietė atsidūrė užsienio žvalgybos agento akiratyje. Tuomet R. Šimašius su kolegomis sulaukė Valstybės saugumo departamento (VSD) atstovo vizito ir perspėjimo, kad būtų atsargūs.

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius pasidalijo istorija, kaip jis ir jo ankstesnė darbovietė atsidūrė užsienio žvalgybos agento akiratyje. Tuomet R. Šimašius su kolegomis sulaukė Valstybės saugumo departamento (VSD) atstovo vizito ir perspėjimo, kad būtų atsargūs.

REKLAMA

R. Šimašius dėkojo VSD pareigūnams, kurie saugo Lietuvos piliečius nuo priešiškų valstybių įtakos ir tinkamai atlieka savo pareigas.

„Prieš daug metų, tuomet dirbau nevalstybiniame darbe, prie mano darbovietės bandė prisigretinti vienas vienos didelės kaimyninės šalies ambasados darbuotojas. Maždaug „pakalbėkim, bendraukim“ ir panašiai.

Kažkaip iš karto įtariau, kad šis veikėjas – tai nedraugiškos šalies žvalgybininkas, tad informavau ir kolegas, kad geriau su juo niekas neturėtų reikalų.

REKLAMA
REKLAMA

Kai dar po poros savaičių į susitikimą pasiprašė mandagus ir dalykiškas mūsų VSD atstovas bei perspėjo, kad būčiau atsargus (dėl tų pačių mano minėtų priežasčių), jutau mūsų pareigūnams tik pagarbą ir dėkingumą“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė R. Šimašius.

REKLAMA

Pasak jo, Lietuvoje nereikia įstatymo, kurį neseniai buvo bandoma inicijuoti, kad VSD gali su Lietuvos piliečiais turėti prevencinius pokalbius.

„Kai kuriais atvejais tokie pokalbiai yra net ne teisė, o kontržvalgybos pareigūnų pareiga. Būtent todėl ir egzistuoja VSD, išlaikoma mokesčių mokėtojų, kad prie valstybės vadovų, galimų vadovų ar kitų asmenų nepriskrestų užsienio įtakos stumdytojai.

Politikai, kurie to nesupranta, yra arba neišmanėliai, arba nesuinteresuoti Lietuvos interesų viršenybe. Tačiau šiandien tokie politikai sudėliojo, arba už juos kažkas sudėliojo, ataką VSD atžvilgiu.

REKLAMA
REKLAMA

Ataką ne todėl, kad iš ten nutekėjo informacija, baisus reikalas bet kokiai žvalgybai. Ne todėl, kad kažkada VSD pažymos buvo nekokybiškos ir naudojamos ne pagal paskirtį.

Neslėpkime, būtent dabartinis atakos rengėjas ponas Bakas buvo tas, kuris maudėsi tariamos šlovės spinduliuose, kai savo inicijuotose Seimo tyrimų komisijose nardė tarp tų nežinia iš kur išdygusių keistų pažymų.

Šiandien tokie politikai VSD puola, nes jis dirbo savo darbą. Šis darbas, priminsiu, yra analizuoti informaciją ir ją pateikti šalies vadovams ar galimiems vadovams, kad jie nebūtų įpainioti į kokius žabangus“, – pažymėjo R. Šimašius.

Mero teigimu, ataka paremta, kaip galima suprasti, buvusio pareigūno pasakymais, kad jis turėjo rinkti ir analizuoti informaciją apie atskirus žmones, kurie yra šalia galimai būsimo prezidento. Taip pat jo paliudijimu apie neva žodžiu perduotą informaciją, kad vienas kandidatas geresnis, o kitas - ne.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Reiktų atkreipti dėmesį ir į dabartinės atakos laiką. Pora mėnesių iki VSD vadovo kadencijos pabaigos. Tarsi ir nesiejama su kadencijos pabaiga, bet laikas parinktas tobulai, kad Prezidentui būtų sunkiau teikti dabartinio VSD vadovo kandidatūrą. Plius pusė metų iki rinkimų. Ar tik nebus taip, kad tariami demokratijos nuo VSD gynėjai kaip tik patys siekia, kad rinkimų metu VSD vadovautų jiems patogesnis žmogus? Man tai įtikinama gerokai labiau.

Liūdniausia, kad šiandien atrodo, jog paties VSD, kuris puolamas, nes dirbo savo darbą, nėra kam apginti. Gerai bent, kad Prezidentas išsakė, nors ir šykščius, bet visgi aiškius palaikymo žodžius“, – pastebėjo R. Šimašius.

Prisiminkite pokalbį tv3.lt studijoje su buvusiu VSD vadovu G. Grina ir Seimo nariu A. Anušausku:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų