REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pietums ar vakarienei planuojate pagaminti kažką skanaus, tačiau pritrūkote minčių? Siūlome jums išbandyti tinklaraštininkės Rasos rekomenduojamos kotletus su gardžia bulvių koše. 

Pietums ar vakarienei planuojate pagaminti kažką skanaus, tačiau pritrūkote minčių? Siūlome jums išbandyti tinklaraštininkės Rasos rekomenduojamos kotletus su gardžia bulvių koše. 

REKLAMA

Kotletams reikės: Kiaulienos faršo (galima ir kitos mėsos) – 500 g; Pekino kopūsto – 80 g; Svogūno (mažo) – 1 vnt.; Manų kruopų (sausų) – 1 valg.šaukštas; Kiaušinio – 1 vnt.; Druskos, pipirų – pagal skonį.

Padažui reikės: Cukinijos jaunos neperaugusios – 1 vnt.; Smulkintų konservuotų pomidorų – 1 skardinės; Paprikos saldžiosios – 1 vnt.; Svogūno – 0,5 vnt.; Česnako – 1–2 skiltelės; Druskos, pipirų – pagal skonį; Džiovintų bazilikų – žiupsnelio; Džiovintų raudonėlių –žiupsnelio; Vandens – truputį.

Kotletų viršui reikės: Fermentinio sūrio – 50 g; Šviežių krapų – 1 sauja.

GAMINIMAS

Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, manų kruopas, smulkintą pekino kopūstą, smulkintą svogūną, kiaušinį, druską ir pipirus. Suformuokite 7 pailgus kotletus.

REKLAMA
REKLAMA

Paruoškite padažą: česnaką ir svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite alyvuogių aliejuje. Suberkite supjaustytas paprikas, supjaustytą cukiniją, smulkintus pomidorus, prieskonius ir įpilkite vandens. Viską išmaišykite ir dar truputį pakepkite.

REKLAMA

Padažą supilkite į kepimo indą, sudėkite kotletus.Kepkite 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, apie 60 min. Užberkite tarkuoto sūrio ir dar pakepkite šiek tiek, kol sūris išsilydys.Iškepus ant kotletų užberkite smulkintų krapų.Patiekite su bulvių koše.

Šaltinis: Rasos virtuvės užrašai 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų