REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis daugiau prekybos tinklų praneša, mažinantys plastiko vartojimą. Todėl ekologijos šalininkai nustebo, kai vakar pamatė, kad prekybos tinkle „Iki“ kiekviena bandelė yra suvyniota į plastikinį maišelį. Prekybos tinklo atstovas tvirtina, kad tokiu būdu saugomasi nuo koronaviruso grėsmės.

Vis daugiau prekybos tinklų praneša, mažinantys plastiko vartojimą. Todėl ekologijos šalininkai nustebo, kai vakar pamatė, kad prekybos tinkle „Iki“ kiekviena bandelė yra suvyniota į plastikinį maišelį. Prekybos tinklo atstovas tvirtina, kad tokiu būdu saugomasi nuo koronaviruso grėsmės.

REKLAMA

Socialiniame tinkle „Facebook“ prekybos tinklo „Iki“ pirkėjai dalinosi nuotraukomis, kuriose užfiksuota, kad kiekviena bandelė yra supakuota į atskirą plastikinį maišelį.

Tuojau pat užvirė diskusija. Vieni piktinosi, kad prekybos tinklui visiškai nerūpi ekologija ir plastiko vartojimo mažinimas. O kiti stengėsi pateisinti – juk tokiu būdu pirkėjai yra apsaugomi nuo viruso.

Laikėsi rekomendacijų

Prekybos tinklo „Iki“ rinkodaros vadovas Andrej Pometko teigimu Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, imdamasi papildomų prevencinių priemonių užkirsti kelią virusų plitimui, pateikė rekomendacijas dėl atvirų prekių pardavimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Todėl jas gavę, keliose parduotuvėse pradėjome pakuoti bandeles, tačiau mūsų pirkėjai pastebėję naujovę išsyk išreiškė nepasitenkinimą, nes švieži kepiniai pakuotėje greitai drėksta, praranda šviežumą ir patrauklumą. Nusprendėme atsižvelgti į pirkėjų pageidavimus, kol ieškome sprendimų, kaip gaminius uždengti“, – tvirtino prekybos tinklo atstovas.

REKLAMA

Anot A. Pometko, taip pat, laikantis šių rekomendacijų, iki šiol prekybos tinklo parduotuvėse atvirai laikyti sausainiai bus supakuoti ir parduodami pakuotėse, o džiovinti vaisiai ir riešutai – uždengti.

Šiuose skyriuose, kaip ir prie bandelių ar duonos skyriaus, atsiras papildomi informaciniai ženklai pirkėjams, primenantys, kaip tokias prekes susipakuoti patiems pasinaudojant pateiktomis priemonėmis. Taip pat bus pasirūpinta, kad šiuose skyriuose netrūktų pakavimo priemonių.

Imasi saugumo priemonių

Kiti prekybos tinklai teigia, kad bandelių į maišelius nevynioja, tačiau papildomų priemonių apsisaugoti nuo koronaviruso imasi.

REKLAMA
REKLAMA

Štai prekybos tinklo „Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė teigė, kad pasikonsultavus su atsakingomis institucijomis buvo imtasi papildomų priemonių parduotuvėse.

„Prie kepinių skyriaus jau nuo praėjusios savaitės iškabinome papildomus informacinius pranešimus, kviesdami pirkėjus neliesti kepinių rankomis ir naudotis specialiomis žnyplėmis arba vienkartinėmis pirštinėmis, o paliestų pirštais ir neplanuojamų pirkti kepinių nebegrąžinti atgal į lentyną.

Mūsų parduotuvėse kepiniai laikomi iš dalies pridengtose vitrinose. Tai žymiai sumažina galimo apkrėtimo riziką, todėl papildomų priemonių, pavyzdžiui, kepinių pakavimo į atskirus maišelius, šiuo metu neplanuojame“, – tikino prekybos tinklo atstovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat anot L. Skersytės, jau nuo praėjusios savaitės darbuotojai papildomai informuojami apie higienos veiksmus, kurių rekomenduojama laikytis esant galimai viruso grėsmei, taip pat aprūpinami dezinfekciniu skysčiu ir dozatoriais.

„Raginama laikytis asmeninės higienos, kuo dažniau plauti rankas, bent kurį laiką sveikintis be rankų paspaudimo. Taip pat prekybos tinklo darbuotojai artimiausiu metu nevyks į darbo keliones užsienyje, kurios vykdomos lėktuvais, autobusais ar kitomis, viešojo transporto priemonėmis“, – teigė prekybos centro atstovė.

Prekybos tinklo „Norfa“ atstovas Darius Ryliškis taip pat sakė, kad į papildomus maišelius prekės nebus dedamos. 

REKLAMA

„Mūsų parduotuvėse bandelės ir kiti kepiniai yra pridengti plastikiniu skydeliu, todėl bandelių pakuoti į maišelius neketiname.

O daugiau atvirai pateiktų produktų mūsų prekybos tinkle nėra, visi produktai yra pakuotėse“, – tikino prekybos tinklo atstovas.

Ypatingas dėmesys rankų ir paviršių dezinfekcijai

Dar vieno prekybos tinklo „Rimi“ viešųjų ryšių vadovė Renata Keršienė tvirtino, kad Išaugus koronaviruso grėsmei, prekybos tinklas nedelsdamas ėmėsi apsaugos priemonių.

„Parduotuves pasiekė papildomos dezinfekcinės priemonės darbuotojams, skirtos papildomai paviršių ir įrankių dezinfekcijai, taip pat darbuotojams reguliariai teikiamos ir primenama apie rekomendacijas sistemingai plauti ir dezinfekuoti darbo paviršius, pirkėjų naudojamus įrankius, vežimėlius, atvirų salotų barų, duonos gaminių lentynų paviršius“, – pasakojo prekybos tinklo atstovė.

REKLAMA

Anot jos, pagal galimybes, duonos skyriuose įrengti stovai su dezinfekciniais skysčiais pirkėjams. Artimiausiomis dienomis didžiuosius prekybos centrus, kur lankosi daugiausia pirkėjų, pasieks jiems skirtos papildomos dezinfekcinės priemonės.

Kito prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė tikino, kad parduotuvių lentynose prekės yra išdėliotos laikantis visų galiojančių taisyklių.

„Kai kurie baldai sukonstruoti taip, kad nesupakuotus maisto produktus uždengia visiškai, kai kur yra naudojami papildomi dangčiai tam, kad būtų užtikrinta, pavyzdžiui, nefasuotų sausainių kokybė ir sauga“, – teigė prekybos tinklo atstovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot E. Dapkienės, dabartinę situaciją, susijusią su koronavirusu, prekybos tinklas nuolat seka, bendrauja su atsakingomis institucijomis ir svarsto įvairias priemones.

„Taip pat tikime savo klientų sąmoningumu, kad jie tam tikrus maisto produktus ims tam skirtais įrankiais ar naudodami specialias prie lentynų esančias pirštines.

Prie įėjimo į prekybos sales jau nuo praėjusios savaitės mūsų klientai gali dezinfekuoti rankas – prie vežimėlių ir krepšelių paruošėme tam skirtas dezinfekcijos priemones ir vienkartines pirštines.

Pastarosiomis savaitėmis, laikydamiesi savo numatyto veiksmų plano, penkis kartus per dieną dezinfekuojame įvairius paviršius: vežimėlius, krepšelius, rankenas, kortelių skaitytuvus“, – teigė prekybos tinklo atstovė.

Pasak E. Dapkienės parduotuvių kasininkai taip pat turi dezinfekcijos priemones ir bet kada gali dezinfekuoti savo rankas. Dezinfekcijos priemonėmis darbuotojai yra aprūpinti visuose padaliniuose, ne tik parduotuvėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų