REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sugniuždyta mama, kurios naujagimę žiaurus tėvas nužudė purtydamas, pasmerkė nesunkią jam paskirtą bausme ir sako, kad niekada jam neatleis, rašoma thesun.co.uk.

Sugniuždyta mama, kurios naujagimę žiaurus tėvas nužudė purtydamas, pasmerkė nesunkią jam paskirtą bausme ir sako, kad niekada jam neatleis, rašoma thesun.co.uk.

REKLAMA

Mažoji Hollie Ashurst patyrė daugybę sužalojimų, kai žiaurus jos tėvas Danielis Ashurstas (33) ją užpuolė besirūpindamas kūdikiu, kai motinystės atostogoms pasibaigus mama grįžo į darbą.

Vaiko mama Leanne Thomspon į darbą buvo grįžusi vos prieš dvi dienas, kai sulaukė skambučio, kad jos dukra – ligoninėje. Vyras ją taip stipriai purtė, kad mergaitė mirė. Vakar jis už netyčinį nužudymą buvo nuteistas kalėti 12 metų.

Skelbdamas nuosprendį teisėjas sakė, kad vyras iš mažosios Hollie atėmė visas galimybes, kai praėjusių metų vasario 28 dieną ilgai ir daugiau nei kartą prieš ją smurtavo.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar nebegali tylėti ir netekties sugniuždyta mama Leanne – savo buvusį vyrą ir savo vaiko žudiką ji vadina pačiu baisiausiu pasaulyje žmogumi.

„Manchester Evening News“ ji sakė: „Jam paskirta bausmė nė iš tolo neprisiartina prie to, ko jis nusipelno. Jis kalės vos penkerius metus, nes jau metus yra suimtas. Dar nesulaukęs 40–ies ji ir vėl bus laisvėje. Tai siaubinga. Aš niekada jam neatleisiu.“

REKLAMA

D. Ashurstą vedant iš teismo salės pasigirdo šūksniai „monstras“ ir „vaikžudys“. Praėjusių metų vasario 28 dieną jis buvo paliktas namie rūpinti vaiku, kai Leanne po motinystės atostogų grįžo į darbą grožio salone.

Hollie vėliau buvo surasta nusėta sumušimų ir įbrėžimų ant galvos ir kaklo, o ant jos kojos ir rankos buvo rasta po įkandimo žymę. Ligoninėje atlikti pomirtiniai tyrimai parodė, kad jai buvo prasidėjęs vidinis smegenų kraujavimas ir sulaužyta kulkšnis.

Leanne prisimena momentą, kai sužinojo, kad jos kūdikis – ligoninėje. Ji pasakoja: „Buvo siaubinga. Aš numečiau telefoną ir bėgau kiek pajėgdama. Kai pasiekiau ligoninę, prasidėjo košmaras.

REKLAMA
REKLAMA

Medikai mane sustabdė ir paklausė, ar esu pasiruošusi pamatyti tai, kas manęs laukia. Kažkas buvo ne taip, supratau, kad jis kažką padarė. Jis stovėjo toli nuo Hollie, kol aš meldžiausi prie jos lovelės. Jis nė nebandė manęs apkabinti ar guosti. Vienu metu paklausiau, ar jis sužeidė Hollie, ir jis nieko neatsakė.

Mančesteryje vykusiame teisme Ashurstas sakė, kad Hollie susižeidė keletą kartų nukritusi prieš tai, kai jis įbėgo į ligoninę nešinas suglebusiu jos kūneliu ant rankų. Ashurstas tada gydytojams sakė, kad ji galvą susitrenkė nukritusi nuo dviejų laiptelių, bet kad ir vėl sugebėjo užsiropšti aukštyn.

Tuomet jis savo versiją pakeitė, sakydamas, kad anksčiau tą patį rytą Hollie namuose nukrito nuo lovos. Jis sakė, kad palikęs ją miegamajame išėjo į lauką išnešti šiukšlių, o grįžęs ją rado visą drebančią ant laiptų. Tuomet jis aiškino, kad už kažko užsikabino šortus ir netyčia Hollie išmetė iš rankų, ir taip ji nusirideno nuo laiptų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ashurstas taip pat sakė, kad Hollie iškrito iš mašinos kėdutės, kai jis prie raudono šviesoforo signalo staigiai sustabdė automobilį. Anksčiau psichiatrijos slaugytojai jis buvo sakęs, kad kai partnerė grįš į darbą, jam bus labai sunku rūpintis Hollie.

Athertono miestelyje prie „Howe Bridge“ krematoriumo yra Hollie dedikuotas parkelis, bet Leanne sako, kad ten nuvažiuoti jai per sunku. Ji sako: „Aš visada atsiminsiu nuostabias su Hollie praleistas akimirkas. Tik tai man padeda išgyventi kiekvieną dieną. Stengiuosi prisiminti geras akimirkas ir viską, ką kartu veikėme.

Buvome labai artimos. Niekas niekada iš manęs to neatims. Ji visur su manimi eidavo, viską veikdavome kartu, eidavome žaisti su kitais vaikais. Ji visada buvo šalia. Dariau viską – ją prausiau, ją rengiau, ją maudžiau.“

REKLAMA

Nuo to laiko Leanne jau susirado kitą mylimąjį ir dabar gyvena laiminguose ir meilės kupinuose santykiuose su nauju partneriu Benu. Ji sako, kad iš jo gauna neišblėstantį palaikymą.

Moteris pasakoja: „Benas yra nuostabus. Jis labai daug apsiėmė niekieno neverčiamas. Ir anksčiau vienas kitą pažinojome, bet apie Hollie jis nežinojo. Kai sužinojo, jis galėjo tiesiog išeiti, bet jis nusprendė manęs palikti ir atiduoti man visą savo palaikymą.“

Gruodžio mėnesį atostogų Fuerteventuroje metu jis Leanne'ai pasipiršo. Ji pasakė taip, ir pasibaigus teismus pora tikisi šią istoriją užbaigti, kad galėtų planuoti vestuves.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų