REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį sarkastiškai pareiškė, kad nesankcionuotų protesto akcijų dalyviai gali ateiti į kalėjimą, kad būtų ten plikai nuskusti.  

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį sarkastiškai pareiškė, kad nesankcionuotų protesto akcijų dalyviai gali ateiti į kalėjimą, kad būtų ten plikai nuskusti.  

REKLAMA

Interviu valstybinei naujienų agentūrai TASS V. Putinas sakė, kad opozicijos šalininkai, dalyvaujantys nesankcionuotuose mitinguose, turėtų suprasti, kad jiems gali būti skirta laisvės atėmimo bausmė. 

„Jei negavote [leidimo] ir išėjote į gatves – galite būti nuskusti“, – sakė V. Putinas, turėdamas galvoje kaliniams įprastą praktiką nusiskusti galvas plikai. 

„Pailsėkite. Atsipūskite“, – sakė prezidentas. 

„Esama tam tikrų taisyklių, kurių turi laikytis visi“, – sakė jis Andrejui Vandenkai, rengiančiam virtinę interviu su V. Putinu, skirtų paminėti 20-ąsias jo pirmo išrinkimo prezidentu metines.

„Yra įstatymas ir jo būtina laikytis. Priešingu atveju situacija valstybėje bus visiškai išbalansuota. Nejau norime, kad mūsų gatvėse būtų deginami automobiliai?“ – kalbėjo jis. 

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią vasarą policija brutaliai išvaikė virtinę nesankcionuotų protesto akcijų Maskvoje, kurias pakurstė valdžios atsisakymas užregistruoti kandidatais dalyvauti rugsėjį vykusiuose miesto Dūmos rinkimuose dešimtims opozicijos atstovų ir nepriklausomų politikų. 

REKLAMA

Nukentėjo dešimtys žmonių, daugiau kaip tūkstantis asmenų buvo areštuoti, o keliems protestuotojams vėliau buvo skirtos ilgos laisvės atėmimo bausmės.   

Rusijoje demonstracijai organizuoti būtina iš anksto gauti atitinkamų institucijų leidimą. Opozicijos atstovai skundžiasi, kad jų prašymai išduoti tokius leidimus dažnai be priežasties atmetami.    

Valdžia sugriežtino bausmes už nesankcionuotų protesto demonstracijų organizavimą po didžiulio masto protestų 2011–2012 metais, kuriuos pakurstė V. Putino sugrįžimas į Kremlių po ketverių metų premjero poste. 

REKLAMA
REKLAMA

Išankstinis leidimas nebūtinas tik vienu atveju – kai piketuoja vienas asmuo. 

Du dešimtmečius prie Rusijos vairo stovintis V. Putinas dažnai vartoja spalvingą ar net necenzūrinę leksiką. 2012 metais jis pasitelkė gatvės žargoną, kalbėdamas apie dvejų metų laisvės atėmimo bausmes, skirtas trims feministinės pankroko grupės „Pussy Riot“ narėms , o 1999-aisiais pažadėjo „išvietėje pribaigti teroristus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų