REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno tardymo izoliatoriuje pirmadienį badą paskelbė 58 kaliniai.

Kauno tardymo izoliatoriuje pirmadienį badą paskelbė 58 kaliniai.

REKLAMA

Kalėjimų departamento teigimu, apie neterminuotą badavimą dėl pasikeitusių vidaus tvarkos taisyklių nuteistieji įkalinimo įstaigos vadovybei pranešė raštu.

Skelbiama, kad pasikeitus taisyklėms, suimtiesiems nebeleidžiama turėti vaizdo leistuvų, skrudintuvų, sumuštinių keptuvių, vietoj radijo imtuvo arba garso grotuvo galima turėti kišeninį radijo imtuvą arba MP3 grotuvą.

Taip pat sumažintas leidžiamų pasiimti daiktų kiekis suimtiesiems, uždaromiems į drausmės izoliatorių.

Šiuo metu įstaigos vadovybė bendrauja su suimtaisiais, pareiškusiais apie badavimą, teikia informaciją apie teisės aktus, kuriuose numatytos jų laikymo sąlygos.

Vasario viduryje Kalėjimų departamentas pranešė apie 16 nuteistųjų, paskelbusių bado streiką Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigiama pranešime, tai buvę valstybės politikai, teisėsaugos, teismų, prokuratūros, kontrolės, valdžios ir valdymo institucijų pareigūnai, kuriems pirmą kartą skirta terminuoto laisvės atėmimo bausmė.

Šie nuteistieji į Kauno nepilnamečių koloniją laikinai buvo perkelti dėl remonto darbų Vilniaus pataisos namuose.

Kaip pirmadienį pranešė Kalėjimų departamentas, šią bado akciją kaliniai nutraukė praėjus trims dienoms po jos pradžios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų