REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rolandas Paksas - "gėjų klausimą" eskaluoja "valstybininkai"

"Manyčiau, kad bet kokie gėjų vieši "paradai" yra ciniškas noras save sureikšminti, iškelti savo problemas virš visuomenės. Dar blogiau - tai įžūlus bandymas atitraukti žmonių dėmesį nuo jiems svarbių problemų, ir, neatmesčiau, kad tokie veiksmai yra inspiruojami kai kurių itin suinteresuotų, aukštus postus užimančių "valstybininkų", - partijos pranešime teigia R.Paksas.

REKLAMA
REKLAMA

"Valstybininkais" žiniasklaidoje pastaruoju metu vadinama su Albinu Januška, "Dujotekanos" ir GAZPROM interesais   siejamų aukštų valdininkų, politikų, žiniasklaidos ir kito verslo atstovų grupuotė, kuri įtariama išplėtojusi savo įtaką daugelyje valstybės politinių, visuomeninių ir teisėsaugos institucijų (tarp jų - VSD).  

REKLAMA

Rolando Pakso pasisakymą išprovokavo Seimo narė Marija Aušrinė Pavilionienė. Ji pareiškė, kad palieka partiją „Tvarka ir teisingumas“. Toks jos pareiškimas nuskambėjo spaudos konferencijoje, skirtoje Tarptautinės dienos prieš homofobiją minėjimui. „Palieku partiją, nes ji yra homofobiška“, - sakė M.A. Pavilionienė, praneša "Žinių radijas".

Liberaldemokratų vadovaujama sostinės savivaldybė pirmadienį uždraudė į miesto gatvėmis važinėti troleibusui su gėjų atributika. Vilniaus meras liberaldemokratas Juozas Imbrasas sakė: „Esame tolerantiški bet kokios lytinės orientacijos žmonėms, tačiau teikdami prioritetą tradicinei šeimai ir siekdami propaguoti šeimos vertybes, nepritariame viešam homoseksualistų idėjų demonstravimui Vilniaus mieste“.

REKLAMA
REKLAMA

Liberaldemokratų partijai ji priklausė nuo 2004 m., kai buvo išrinkta į Seimą pagal Rolando Pakso koalicijos „Už tvarką ir teisingumą“ sąrašą. "Tvarka ir Teisingumas" Seime priklauso 8 parlamentarai.Frakcijos parlamentarė nelaiko homofobiška, nes trauktis iš jos neketina.

Tuo tarpu liberaldemokratai mano, jog suaktyvėjęs gėjų problematikos eskalavimas yra "ne tik dirbtinis neegzistuojančių problemų eskalavimas, bet ir pakankamai pavojingas visuomenei reiškinys".

Liberaldemokratų frakcijos Seime seniūnas Valentinas Mazuronis teigia, jog parlamentarė pasakė tiesą, o partija savo požiūrio neketina keisti.

"Mūsų valstybėje yra nepalyginamai svarbesnių problemų – skurdas, korupcija, sunki jaunų šeimų, pensininkų padėtis. Sveikatos, socialinė apsauga, švietimas, mokslo vystymas – tai tik nedaugelis sričių, kurių ypatingai sunkioms problemoms spręsti turi būti mobilizuotos didžiausios valstybės valdymo pajėgos. Manyčiau, kad bet kokie gėjų vieši "paradai" yra ciniškas noras save sureikšminti, iškelti savo problemas virš visuomenės. Dar blogiau – tai įžūlus bandymas atitraukti žmonių dėmesį nuo jiems svarbių problemų, ir, neatmesčiau, kad tokie veiksmai yra inspiruojami kai kurių itin suinteresuotų, aukštus postus užimančių "valstybininkų", teigė partijos pirmininkas Prezidentas Rolandas Paksas.

Pasak liberaldemokratų informacijos centro išplatinto pareiškimo, "partija Tvarka ir teisingumas (liberalai demokratai) ne kartą yra viešai pasisakiusi už tradicinę šeimą, paremtą krikščioniškomis vertybėmis ir morale. Dar kartą pabrėžiame, kad tik tokia šeima yra valstybės vystymosi ir pažangos garantas".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų