REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Ieva Urenceva (nuotr. facebook.com)

Lietuvaitės Ievos Urencevos nuotraukomis neįmanoma nesižavėti: ji apsilankė gražiausiuose pasaulio kompanijose, o jos fotografijas užsako didžiausios pasaulio įmonės. Nuo 2018 metų Ieva Balį gali vadinti ir savo namais.

28

Lietuvaitės Ievos Urencevos nuotraukomis neįmanoma nesižavėti: ji apsilankė gražiausiuose pasaulio kompanijose, o jos fotografijas užsako didžiausios pasaulio įmonės. Nuo 2018 metų Ieva Balį gali vadinti ir savo namais.

REKLAMA

Prieš 8 metus mergina išvyko į Londoną studijuoti fotografijos. Nors ji niekada neplanavo apsistoti šiame mieste, bet ten pasiliko ilgam.  Dar studijuodama universitete ji užsiimdavo įvairiais darbais: fotografuodavo madų savaitės užkulisius, darydavo fotosesijas pradedantiems modeliams, tačiau pamažu kilo susižavėjimas kelionėmis ir jų fotografija.

„2018 metais pagaliau nusprendžiau, kad laikas pokyčiams ir pradėjau žvalgytis į potencialias vietas kur galėčiau persikraustyti. Mano pagrindiniai kriterijai buvo: geras oras, kokybiškas maistas, draugiški vietiniai, priėjimas prie vandenyno.

REKLAMA
REKLAMA

Daugelis pažįstamų Londone rekomendavo aplankyti Balį, nuvažiavau su mintimi apsižvalgyti, tačiau man čia taip patiko, jog nuo pirmos dienos supratau, kad jokiais būdais į Londoną negrįšiu”, – pasakoja Ieva.

REKLAMA

Iš mūzos tapo fotografe

Ieva juokauja, kad kelionės yra jos kraujyje. Dėl to ji galėti būti dėkinga savo tėvams. Abu merginos tėvai sovietmečiu atvyko gyventi į Lietuvą ir nuo pat mažens visados keliaudavome lankyti giminių užsienyje, vasaros metu kur nors atostogauti.

„Pomėgiu fotografuoti mane užkrėtė tuometis draugas – iš pradžių buvau tik jo mūza, tačiau su laiku ir pati pradėjau domėtis kompozicija, foto apdirbimu. Supratau, kad fotografija norėčiau užsiimti profesionaliai, tačiau šis atradimas įvyko tik mokyklos baigimo metu, neturėjau nei pakankamai žinių nei portfolio, kad galėčiau bandyti stoti studijuoti”, – pasakoja Ieva.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš išvažiuodama gyventi į Angliją ji keletą metų daug fotografuodavo, mokėsi koreguoti nuotraukas ir buvo pradėjusi savo karjerą, kaip savamokslė fotografė.

„Mano manymu, svarbiausia yra daug praktikos, gebėjimas perteikti fotografuojamo objekto unikalumą ir mokėjimas dirbti su šviesa. Man tai yra sėkmingų fotografijų formulė. Praeitais metais  su manimi susisiekė „Air Canada“ atstovai, o sekantį mėnesį dirbsiu su Booking.com“, – apie savo fotografijų sėkmę pasakoja mergina.

Visas nuotraukas suplanuoja pati

Ji sako, kad ją įkvepia daugybė dalykų – kartais užtenka pamatyti vietą  ir iš karto gimsta idėja, ką ir kaip galima būtų ten įamžinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ieva visas savo nuotraukas suplanuoja pati. Kartais jas fotografuoja naudodamasi laikmačio pagalba, o kai keliauja su vaikinu – jam tereikia nuspausti mygtuką.

„Jeigu nėra pakankamai laiko nustatinėti fotoaparatą su laikmačiu arba keliauju su savo vaikinu ar artimais draugais, pati parenku kampą, kameros nustatymus, kompoziciją ir paprašau tiesiog nuspausti mygtuką. Nuotraukų idėjos ir apdirbimas vėlgi mano pačios darbas”, – šypteli mergina.

Ieva jau aplenkė 40 šalių, pagrinde Europoje, Azijoje ir kelias šalis Afrikoje.

„Mane traukia kitokia kultūra, šilti orai, daug saulės. Svajoju apkeliauti visas šalis rytų Afrikoje, Seišeliai, Mauricijus, Papua Naujoji Gvinėja, Prancūzų Polinezija, Fidžis, Tazmanija, Naujoji Zelandija, Kosta Rika, Omanas... tiek daug šalių dar norisi pamatyti!“, – sako ji.

REKLAMA

Kelionių ieško internete

Balyje ji ir susipažino su savo vaikinu Maiklu. Jis čia gyveno kelerius metus prieš Ievai atsikraustant. Jo istorija labai panaši į Ievos. Jis atvyko iš Anglijos, planavęs tik apsižvalgyti, bet taip ir nebeišvažiavo.

„Abudu bazuojamės Balyje, tačiau jis užsiima kitokia veikla ir ne visados gali prisijungti prie mano kelionių. Ilgesnes ar labiau egzotiškas keliones visados darome kartu. Aš taip pat turiu draugų užsienyje ir dažnai nuskrendu aplankyti jų bei tuo pačiu susiplanuojame kokią kelionę toje šalyje”, – sako mergina.

Savo kelionių maršrutų Ieva visuomet ieško internete.

„Kad ir kaip keistai tai skambėtų, bet aš dievinu paieškas internete. Kai užsidegu nukeliauti į tam tikrą pasaulio kampelį, aš susirandu visą informaciją apie geriausią sezoną, ką paragauti, ką galima pamatyti ir nusprendžiu, kas mane labiausiai domintų iš visų surastų rezultatų bei susidėlioju maršrutą pagal tai.

REKLAMA

Labai svarbu yra nepasikliauti vienu šaltiniu, bet pasitikrinti tą pačią informaciją per kelis skirtingus tinklapius, ypač kai norisi rasti pigesnius skrydžius ar geresnį viešbutį“, – įspėja ji.

Niekada nenaudojo makiažo pagrindo

Ievos išvaizda labai egzotiška. Ji sako, kad gyvenime turi be galo jaunatvišką pavyzdį – savo mamą ir vadovaujasi visomis jos grožio taisyklėmis.

„Niekados nesidėjau „špakliaus“ ant veido, mano makiažas – BB kremas po paakiais ir blakstienų tušas, ir tai ne kasdien. Naudoju tik natūralius produktus, visados įdėmiai perskaitau sudėtį, įsitikinu, kad nėra kenksmingų chemikalų tiek man pačiai, tiek aplinkai.

Kokosų aliejus yra dieviškas produktas tiek sausiems plaukų galiukams, tiek palaikant odos elastingumą. Ir be abejo, sveika mityba, sportas, saikus alkoholio vartojimas - visa tai atsispindi išvaizdoje”, – šypsosi ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų