REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ Eurolygoje pasiekė dar vieną pergalę, kai 105:97 po pratęsimo nugalėjo Milano „AX Armani“ krepšininkus.

Kauno „Žalgirio“ Eurolygoje pasiekė dar vieną pergalę, kai 105:97 po pratęsimo nugalėjo Milano „AX Armani“ krepšininkus.

REKLAMA

Vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius teigė, kad po trijų laisvų dienų komanda buvo kiek pametusi galvas tiek gynyboje tiek puolime. Strategas taip pat kalbėjo ir apie koronaviruso situaciją, kurioje įžvelgė pernelyg didelę paniką.

„Nenoriu būti antraštėse, todėl nieko nesakysiu apie šitą situaciją. Ačiū žmonėms, kurie atėjo į areną ir palaikė. Mačas buvo panašus kaip ir mūsų treniruotės per pastarąsias dvi dienas – su daug energijos ir be galvos. Buvo tikėjimas, kad bus geriau, bet to nebuvo. Puolime dar stengiamės, bet gynyboje buvo blogos rungtynės. Net ir puolime perskubėjome, neturėjome kantrybės. Blogiausia, kad nesugebėjome sureaguoti į pastabas minučių pertraukėlių metu ir per pertrauką, nes antroje dalyje praleidome 47 taškus. Svarbu, kad paėmėme tašką. Kažkiek nurimę galėsime kreipti dėmesį į detales ir gerinti žaidimą“, – sakė strategas.

Kas lėmė tai, kad puolėjai surinko daugiausiai taškų?

Dėl to, kad varginome varžovus, kad kuo daugiau veiksmo būtų, nes man atrodė, jog turime daugiau pranašumo su ištverme ir jaunatviškumu. Aišku, „AX Armani“ gerai sužaidė, puikiai pataikė. Laukėme kitokio mačo, bet reikia gerinti žaidimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kas lėmė pergalę pratęsime?

Mes tvirtėjame psichologiškai. Kai ateina pratęsimas, daug lemia pataikyti metimai. Čia yra niekieno rungtynės ir mes pabaigoje, deja, su savo klaidomis gynyboje padarėme mačą, kuris galėjo pakrypti į bet kurią pusę, nors turėjome iniciatyvą ir pranašumą, sugebėdavome prisidaryti įvairių dalykų. – N.Hayesas pataikė 3 tritaškius iš 3.

REKLAMA

Kiek jam svarbu pataikyti pirmą metimą?

Jis tvirtas žmogus ir su savo nuomone. Iš kitos pusės, jis jaunas, o jiems – svarbu pataikyti pirmą metimą. Stigo pataikymo jo žaidime, o kai pradėjo pataikyti, buvo labai svarbus tiek pradžioje, tiek pabaigoje, kai varžovai nusprendė prieš jį gintis su Crawfordu.

Antrajame kėlinyje paėmėte minutės pertraukėlę, bet per ją nieko nebraižėte. Bandėte taip užvesti komandą?

Praradau savo lentą, kuria buvau labai patenkintas ir dabar tenka braižyti lentoje, kur parašyta Maskoliūno pavardė. Stengiesi kažkiek užkurti žaidėjus. Priėmėme rizikingą sprendimą duoti daug laisvų dienų, bet norėjosi, kad žaidėjai išsivalytų tas galvas. Bus gera pamoka, kad Eurolygoje ir po tiek laisvų dienų turi iš karto eiti ir iš karto duoti rezultatą.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek komandai trukdė ta situacija su koronavirusu?

Negaliu pasakyti, kaip tai trikdė žaidėjus. Nemanau, kad tai yra svarbu krepšinio komandoje. Darbas buvo tikrai geras po laisvadienių. Galvojau, kad galvos pradės geriau veikti, bet neveikė. Labai patiko Messinos žodžiai atvykus. Aš galvoju panašiai, kaip ir jis. Yra problemų, nes žmonės miršta, bet yra ir didesnių problemų. Aš ramiai reaguoju į tai. Norėtųsi rasti aukso vidurį tarp supratimo ir norėtųsi, kad nebūtų masinės psichozės, kuri yra perdėta. Aišku, reikia pasiruošti ir padaryti visą prevenciją. „Žalgiris“ šitoje vietoje buvo aukštumoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų