REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdantieji atšaukia partinius renginius

Lietuvoje nustačius pirmąjį koronaviruso atvejį, į posėdį susirinkusios valdančiosios partijos paragino išlaikyti rimtį ir informavo apie atšaukiamus partinius renginius.

Lietuvoje nustačius pirmąjį koronaviruso atvejį, į posėdį susirinkusios valdančiosios partijos paragino išlaikyti rimtį ir informavo apie atšaukiamus partinius renginius.

REKLAMA

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderio Ramūno Karbauskio šią savaitę iškeltos idėjos partijoms pasirašyti susitarimą nekelti panikos atsisakoma, jį paliekant žodiniu „džentelmenišku susitarimu“.

„Turime unikalią galimybę susitelkti, yra grėsmė, virusas, ir nereikėtų šioje vietoje daryti kažkokių populistinių žingsnių. Reikia parodyti, kad galime susitelkti ir politikai, ir visuomenė. Tik susitelkimas, ramybė – ne panika – gali mums padėti ramiai situaciją valdyti, kas šiandien ir vyksta, ir nemanau, kad kokia nors politinė jėga norės spekuliuoti čia situacija“, – po valdančiųjų koalicinės tarybos posėdžio penktadienį žurnalistams sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Anot jo, „sutarimas nebūtinai turi būti raštu, jei tai yra džentelmeniškas susitarimas, jo laikomasi, kas nenori, gali nesilaikyti“.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės vadovas taip pat tvirtino nematantis, kad kas nors iš politikų bandytų spekuliuoti situacija: „Ne, tikrai ne, matau, kad mes turime vieną iš tų situacijų, kai turime susitelkimą, visuomenės ir politikų“.

REKLAMA

„Norėtųsi, kad tai tęstųsi, nes bus visko, šiandien situacija pilnai valdoma, bet jei virusas plistų, manau, kad bus ir nesklandumų, ir reikia susitelkti ir nepanikuoti, o, svarbiausia, leisti dribti tarnyboms, kurios tą darbą dirba, o politikams nesikišti“, – kalbėjo premjeras.

„Valstiečių“ vadovas Ramūnas Karbauskis po koalicijos tarybos posėdžio teigė, jog sutarta politikams vengti komentuoti konkrečias situacijas, aplinkybes.

„Turime per mažai informacijos, kita vertus, mūsų kompetencijos nepakankamos“, – sakė R. Karbauskis.

Jis taip pat tvirtino, kad vien paskelbta idėja pasirašyti susitarimą pasiekė savo tikslą, o dėl valdančiųjų ir opozicijos susipriešinimo buvo akivaizdu, kad visų partijų pasirašymas būtų neįmanomas.

REKLAMA
REKLAMA

„Partijų vadovai tikrai elgiasi pakankamai solidžiai, visi supranta, kad padaryta buvo viskas, kas buvo įmanoma, ir tikėkimės, kad ta informacija, kurią gavome, leidžia manyti, kad situacija tikrai bus valdoma“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Tuo pačiu jis teigė, kad „pareiškimai kai kurių opozicinių partijų atstovų, kad valstybė nepasiruošusi, medikai nepasiruošę, yra melagingi“.

„Valstiečių“ vadovas penktadienį pranešė, kad bus atšaukiami partiniai renginiai.

„Mes susitarėm, kad neorganizuosim jokių susitikimų, jokių tarybos posėdžių ir taip toliau, nors draudimo rengti tokius reginius nėra, susitarėme nedaryti to, kas nėra būtina. Mes planavome kitą savaitę turėti partijos tarybos posėdį, jo nedarysime, ir aš pats planavau važiuoti į susitikimus, to nedarysiu, nes tai keltų papildomą riziką, kad jei kažkoks atvejis neužfiksuotas, tai gali papildomai pasklisti“, – kalbėjo R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LVŽS vadovas anksčiau šią savaitę buvo iškėlęs idėją partijos siūlyti pasirašyti susitarimą įsipareigojant „neskleisti panikos ir dezinformacijos, būti politiškai korektiškais ir objektyvias, dirbti vieningai žmonėms, nesinaudoti koronaviruso situacija savo politiniams tikslams pasiekti, žmonių gerovės ir saugumo labui pamirštant politines ambicijas ir artėjančius Seimo rinkimus“.

Pirmasis koronaviruso atvejis penktadienio naktį buvo nustatytas 39 moteriai, kuri šią savaitę grįžo iš Italijos. Ji yra izoliuota Respublikinėje Šiaulių ligoninėje.

Pasaulyje nuo kiniško koronaviruso jau registruota daugiau nei 2,8 tūkst. mirčių, iš viso užfiksuota daugiau nei 83 tūkst. atvejų.

REKLAMA

Čaplinskas: koronavirusas pavojingesnis vyresnio amžiaus žmonėms:

##UArticlesInsert_Video_getVideo_tv3Play/10370769/autoplay=0##

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų