REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo nario Petro Gražulio Seime mesti kaltinimai dėl tariamo Valdo Adamkaus bendradarbiavimo su KGB patį šalies vadovą giliai įžeidė. Antradienį Seime diskutuojant dėl KGB rezervininkų veiklos apribojimo P. Gražulis rėžė, esą V. Adamkus „ne vieną kartą spjovė tautai, ir ypač tiems, kurie kovojo už nepriklausomybę, į veidą“. Dėl pasipylusios kaltinimų krušos buvo nubalsuota parlamentarą išginti iš salės.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento patarėja Aušra Rauličkytė apie P. Gražulio elgesį kalbėjo šalies vadovo vardu: „Seimo nario įžeidimas yra pats žiauriausias. Prezidentas yra labai giliai įžeistas“, rodė LTV „Panorama“.

REKLAMA

Antradienį P. Gražulis Seime kalbėjo, kad V. Adamkus nuo 1971 m. „su KGB žinia kiekvienais metais važinėjo į Lietuvą“, rašoma „Kauno dienoje“.

„Jis yra veikiamas KGB struktūrų taip, kaip ir daugelis Seimo narių, ir tarnauja ne Lietuvai, o KGB struktūroms“, – metė kaltinimą P. Gražulis.

Jis taip kalbėjo po Seime neatmesto V. Adamkaus veto dėl KGB rezervo karininkų darbo apribojimų. Primename, kad Prezidentas vadinamąjį Liustracijos įstatymą vetavo balandžio 27 d. Veto buvo motyvuotas galimu žmogaus, o tiksliau – Arvydo Pociaus ir Antano Valionio, teisių pažeidimu.

„Labai nepatrauklus sprendimas, paremtas demagogija dėl žmogaus teisių, – tuomet Lietuvos radijui sakė politikos komentatorius Virgis Valentinavičius. – Tai yra labai keista. Kalba iš principo eina apie privilegiją dirbti garbingose, svarbiose valstybės pareigose, todėl iškart kyla ironiškas palyginimas: Lietuvos valstybė, dažniausiai nesugebanti užtikrinti paprastų, eilinių žmonių teisių, užtikrina ne pačios geriausios reputacijos saujelės pareigūnų teises.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų