REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje užfiksavus pirmąjį koronaviruso atvejį, masiniai renginiai draudžiami nebus, kol kas rekomenduojama jų vengti ir neplanuoti naujų. Į pagalbą, siekiant sustabdyti viruso plitimą, pasitelkiami kariškiai. Be to, savivaldybės bus įpareigotos pasirūpinti asmenimis, kurie izoliuojami namuose, ir aprūpinti juos maisto produktais.

Lietuvoje užfiksavus pirmąjį koronaviruso atvejį, masiniai renginiai draudžiami nebus, kol kas rekomenduojama jų vengti ir neplanuoti naujų. Į pagalbą, siekiant sustabdyti viruso plitimą, pasitelkiami kariškiai. Be to, savivaldybės bus įpareigotos pasirūpinti asmenimis, kurie izoliuojami namuose, ir aprūpinti juos maisto produktais.

REKLAMA

Lietuvoje penktadienio naktį patvirtinus pirmąjį koronaviruso atvejį, ryte Vilniuje susirinko Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija. Posėdyje Vidaus reikalų ministerijoje spręsta dėl būtinų veiksmų koronaviruso (COVID-19) keliamoms grėsmėms suvaldyti.

Imasi priemonių

„Šiandien turime vieną atvejį Šiauliuose. Pateikti detalesni tyrimai dar kelių žmonių iš to paties regiono. Kol kas panikos ar kardinalaus nusiteikimo šiandien nėra“, – žurnalistams penktadienį sakė premjeras Saulius Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

Kad iš šalių, kur plinta virusas, atvykę gyventojai būtų geriau informuojami Lietuvos oro uostuose, nuspręsta pasitelkti kariškių pagalbą. Pasak ministro, kariškiai rinks iš viruso židinių atvykusių asmenų kontaktus.

REKLAMA

„Bus pasitelkti kariškiai, kad nebebūtų kažkokių problemų oro uostuose, jeigu reikės – pasienio kontrolės punktuose. Informavimui darysime tą patį, ką darėme. Jie darys tą patį, ką darė savanoriai. Tik, matote, su savanoriais mes nebegalime rizikuoti, kad kažkas kažką pasakys. Šauliai yra gal labiau organizuoti“, – žurnalistams penktadienį kalbėjo sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Kitas dalykas, bus savivaldybėms tam tikri įpareigojimai. Viena, kad jos apsispręstų, kuri pirminė sveikatos priežiūros įstaiga koordinuos veiksmus su infekcinėmis ligoninėmis. Prasideda problemos, kad privežama nesudėtingų atvejų, bet ruošiamės tam, kad neužkištume gydymo įstaigų“, – pridūrė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat savivaldybės bus įpareigotos pasirūpinti tais asmenimis, kurie yra izoliuoti ir vengia socialinio kontakto.

„Žmonės neturi, kas atneša maisto ar nuperka, bus socialiniai darbuotojai, kurie pasirūpina“, – sakė A. Veryga.

Kaip žinia, penktadienį Kaune vyks Eurolygos krepšinio rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir Milano „AX Armani“, netrukus Lietuvoje vyks Kaziuko mugė, Kovo 11-osios renginiai.

„Šalies mastu rekomendacija yra neplanuoti jokių naujų viešų didelių renginių. Nėra jie jokie atšaukiami. Tai rekomendacijas nebeprisiplanuoti į priekį. Iš esmės, taikyti tas pačias priemones, kurios taikomos gripo epidemijos metu. Šiaulių miestui ir rajonui bus suformuluotos rekomendacijos viešų masinių renginių atsisakyti“, – kalbėjo A. Veryga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, krepšinio rungtynės Kaune nebus atšaukiamos todėl, kad šis miestas nėra ligos židinys.

Pirmasis atvejis

Infekcija nustatyta iš Veronos (Italija) vasario 24 dieną grįžusiai 39-erių metų pacientei. Šiuo metu ji yra izoliuota Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, kur yra tokiems susirgimams gydyti pritaikyta infrastruktūra.

Ligoninėje yra stebimi trys pacientės šeimos nariai, vertinama jų sveikatos būklė, kol kas jiems COVID-19 simptomai nepasireiškė. Šiaulietė, grįžusi iš Italijos, išvengė kontakto su kolegomis darbe ir kitose viešose vietose, pranešė Šiaulių ligoninės direktorius Remigijus Mažeika.

Moteris iš Veronos grįžo pirmadienį, antradienį pasijuto blogai, o ketvirtadienį greitosios pagalbos medicinos automobiliu buvo atvežta į ligoninę. Virusas patvirtintas penktadienio naktį.

REKLAMA

Ligoninės direktorius sakė, kad pajutusi simptomus – aukštesnę temperatūrą, kosulį, sunkesnį kvėpavimą – moteris nusprendė neiti į darbą ir izoliavo save.

Ketvirtadienį Lietuvoje buvo stebimi iš rizikos šalių grįžę ar atvykę 2787 žmonių. Specialūs koronaviruso tyrimai atlikti 70 žmonių, laukiama dar 6 mėginių tyrimo rezultatų, praneša Sveikatos apsaugos ministerija.

Šiuo metu teritorijoms, kur vyksta COVID-19 plitimas visuomenėje, priskiriamos šios: Kinija (visos provincijos), Šiaurės Italijos regionas (Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionai), Honkongas, Iranas, Japonija, Pietų Korėja, Singapūras. Užsienio reikalų ministerija pateikė rekomendaciją šiose vietose nesilankyti.

REKLAMA

Kinijoje sausį kilus COVID-19 viruso protrūkiui, jis išplito daugiau nei 30 pasaulio valstybių, ketvirtadienį paskelbta apie pirmąjį atvejį Estijoje. Pasaulyje registruota daugiau nei 80 tūkst. susirgimų, mirė 2,7 tūkst. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų