REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visame pasaulyje sparčiai plintantis koronavirusas (COVID-19) pasiekė Lietuvą. Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį tai pranešė Vyriausybė. Patvirtinta, kad koronavirusu užsikrėtė 39 metų moteris.

Visame pasaulyje sparčiai plintantis koronavirusas (COVID-19) pasiekė Lietuvą. Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį tai pranešė Vyriausybė. Patvirtinta, kad koronavirusu užsikrėtė 39 metų moteris.

REKLAMA

3:00 val. surengtoje skubioje spaudos konferencijoje Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pranešė, kad užsikrėtė moteris. Vasario 24 dieną ji grįžo iš Veronos miesto Italijoje.

Moteris iš Italijos grįžo lėktuvu per Kauną.

„Informuojama, kad pacientei pasireiškę simptomai yra lengvi, ji šiuo metu neturi temperatūros, jai taikomas reikalingas gydymas. Moteris stebima buvo nuo pat grįžimo į Lietuvą, taip pat, kaip ir kiti keliautojai, grįžtantys iš paveiktų zonų“, – teigia ministerija.

Komisijos naktinį pranešimą tv3.lt portalas tiesiogiai transliavo internete.

Ryte ėmė aiškėti, kad šiuo metu pacientė yra izoliuota Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, kur yra tokiems susirgimams gydyti pritaikyta infrastruktūra. Tvirtinama, kad koronavirusu 39 metų moteris užsikrėtė keliaudama su bendradarbiais.

REKLAMA
REKLAMA

„Pacientė yra saugi, procedūros vyksta, detalesnę informaciją pateiksime ryte. Lietuva tampa šalimi, kurioje toks atvejis yra užfiksuotas ir tai yra faktas“, – apie 3:20 val. ryto sakė Aurelijus Veryga.

REKLAMA

Pasak SAM, ligoninėje yra stebimi trys pacientės šeimos nariai, vertinama jų sveikatos būklė, kol kas jiems COVID-19 simptomai nepasireiškė.

Kartu apie žinią naktį pranešęs premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas leido suprasti, kad moteris serga ne Vilniuje. S. Malinauskas patikino, kad netrukus pats vyks į tą miestą.

„Neskelbiame daugiau informacijos tik tam, kad nekiltų panika ir mes galėtume toliau atlikti savo darbus. Einame dirbti toliau, pamiegoti šiandien turbūt neišeis“, – pridūrė S. Malinauskas.

Taip pat šiuo metu nustatinėjami su užsikrėtusiąja bendravę asmenys, vertinama jų sveikatos būklė, nė viena kol kas simptomai nepasireiškė.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu dedamos visos pastangos, kad kuo greičiau būtų nustatyti visi su užsikrėtusiuoju bendravę asmenys. Tai leis pritaikyti numatytas prevencines priemones ir išvengti tolimesnio infekcijos plitimo. Savo ruožtu, prašau žmonių nepanikuoti, sekti oficialią informaciją ir laikytis standartinių ligos plitimą mažinančių priemonių“, – pabrėžia sveikatos apsaugos viceministras, SAM Ekstremalių situacijų operacijų centro koordinatorius Algirdas Šešelgis.

Pasak premjero patarėjo, moteris į Šiaulių ligoninę pristatyta, nes gyvena netoli Šiaulių, ji buvo stebima nuo pat grįžimo į Lietuvą ir laikėsi karantino sąlygų savo namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Koronaviruso diagnozė moteriai patvirtinta 1 valandą nakties.

Penktadienio rytą Vilniuje renkasi Valstybės ekstremalių situacijų komisija. Apie patvirtintą koronaviruso atvejį plačiau informuoti žadama 9 valandą Šiaulių ligoninėje vyksiančioje spaudos konferencijoje.

Lietuvoje pirmasis koronaviruso atvejis užfiksuotas nepraėjus nė parai nuo pirmo ligos atvejo Estijoje. 

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad Lietuvoje trečiadienį buvo paskelbta ekstremali padėtis. Tuo metu buvo priimtas sprendimas, nors šalyje nebuvo užfiksuotas nė vienas koronaviruso atvejis.

Didžiausiu koronaviruso židiniu Europoje laikomas Šiaurės Italijos regionas.

Visų keliautojų, per pastarąsias dvi savaites buvusių Kinijoje, Šiaurės Italijoje – Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionuose, taip pat Honkonge, Irane, Japonijoje, Pietų Korėjoje ir Singapūre prašoma registruotis užpildant Nacionalinio visuomenės sveikatos centro interneto svetainėje pateikiamą anketą bei dvi savaites vengti artimų socialinių kontaktų.

REKLAMA

Pasaulyje iš viso kol kas registruota kiek daugiau nei 82 tūkst. kiniško koronaviruso atvejų ir 2,8 tūkst. mirčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų