REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Danske Bank“ filialas Lietuvoje nuo kovo pradeda atleidimus: iš viso planuojama atsisveikinti su 45 žmonėmis.

„Danske Bank“ filialas Lietuvoje nuo kovo pradeda atleidimus: iš viso planuojama atsisveikinti su 45 žmonėmis.

REKLAMA

Užimtumo tarnybos Lietuvoje atstovė Milda Jankauskienė patvirtino, kad vasario 27 d. „Danske Bank“ filialas Lietuvoje pranešė apie atleidimus. Planuojama nuo kovo 13 d. iki birželio 30 pabaigos atsisveikinti su 45 žmonėmis.

Numatoma atleisti 45 darbuotojus: jaunesnieji specialistai, specialistai, vyresnieji specialistai, jaunesniosios grandies vadovai. 

„Atleidimo priežastis – Danske Bank A/S Lietuvos filialas, įgyvendina Danske Bank A/S sprendimus, susijusius su Danske Bank A/S struktūrinių padalinių reorganizavimu (toliau įgyvendinamas sprendimas nebeteikti finansinių paslaugų Lietuvoje, taip pat dalyje padalinių buvo perskirstytos užduotys tarp skirtingų komandų, automatizuotas užduočių atlikimas ir pan.) ir todėl tam tikrų darbuotojų atliekamų funkcijų yra atsisakoma arba tą patį užduočių kiekį įmonėje gali atlikti mažesnis skaičius darbuotojų", – atsiuntė paaiškinimą Užimtumo tarnyba.

Kiek anksčiau pranešta, kad per septynerius metus „Danske Bank“ Globalių paslaugų centrą Lietuvoje nuo šimto iki 3 tūkstančių darbuotojų komandos užauginusi dabartinė jo vadovė Rosita Vasilkevičiūtė palieka savo pareigas ir ruošiasi naujiems karjeros iššūkiams.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, „Bloomberg“ pažymi, kad „Danske Bank“ iš 400 darbuotojų, gavusių įspėjimus apie atleidimą, 120 jų surado kitas darbo vietas. Bankas taip pat teigė, kad 60 žmonių sutiko palikti darbo vietas savo noru, o likusieji 230 neteko darbo vietos. 

REKLAMA

„Danske Bank“ atleido apie 120 darbuotojų Danijoje, 60 Suomijoje. Švedijoje ir Norvegijoje planuojama atleisti mažiau negu 10 darbuotojų.

Dabartinė vadovė pareigas tęs iki vasario 29 dienos. 

Grupės mastu darbuotojų Lietuvoje skaičius sudaro 18 proc. visų organizacijos. Beveik 3000 iš jų Lietuvoje dirba Globalių paslaugų centre, dar per 1100 – grupės IT paslaugų centre.

Be to, bankas savo tinklalapyje įspėja, kad kovo 1 d., sekmadienį, laikinai neveiks „Danske Bank“ elektroninės paslaugos:

„Informuojame, kad dėl suplanuotų techninės priežiūros darbų, „Danske Bank“ elektroninės paslaugos nebus prieinamos vasario 29 d. 23:00 val. - kovo 1 d. 21:00 val."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų