REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikas vaikas mirė nesudėtingos tonzilių šalinimo operacijos metu, rašoma mirror.co.uk.

Sveikas vaikas mirė nesudėtingos tonzilių šalinimo operacijos metu, rašoma mirror.co.uk.

REKLAMA

Septynmetė Paisley Cogsdill mirė vos prasidėjus operacijai, po vienos minutės – jos tėvai sako, kad operacija buvo atliekama norint atsikratyti knarkimo.

Mergaitei JAV Pietų Karolinos valstijoje buvo atliekama tonzilektomija, kai jos širdis staiga sustojo.

Šeimos nariai „WHNS“ sako, kad Paisley buvo visiškai sveika. Jos močiutė Mary Beth Truelock sako: „Vežama į operacinę ji visai nebijojo. Ji šypsojosi ir buvo patenkinta. Viskas buvo gerai.“

Mergaitės šeima sako, kad Paisley buvo labai aktyvus vaikas, kuris viską darydavo džiaugsmingai - nuo žaidimų kamuoliu iki hiphopo šokių ir gimnastikos, kuria užsiimdavo su draugais.

Internete buvo pradėtos rinkti lėšos mergaitės laidotuvėms – iš viso surinkta daugiau nei 30 000 $.

Didžiojoje Britanijoje viešosiose ligoninės nuo 2016 metų balandžio iki 2017 metų kovo buvo atlikta apie 37 000 vaikų tonzilektomijų, dar daugiau jų atlikta privačiose ligoninėse. 2018 metų kovo mėnesį po tonzilektomijos praėjus kelioms dienoms dėl tonzilito atsikartojimo padarytos žalos smegenims mirė keturmetis Loganas Solheimas.

REKLAMA
REKLAMA

Berniukui operaciją atlikus ligoninėje, viskas ėjosi gerai ir jis buvo išleistas su tėvais važiuoti namo. Tačiau kitą dieną vaikas ėmė vemti krauju ir jam pasidarė sunku kvėpuoti. Jis buvo skubiai vėl išvežta į ligoninę greitąja pagalba, bet ten po dviejų dienų mirė.

Patologas dr. Rajeevas Shukla, atlikęs vaiko skrodimą, tyrėjams pranešė, kad po tonzilių šalinimo operacijos jam prasidėjo katastrofiškas vidinis kraujavimas. Jis sako, kad nors tokia rizika operacijos metu išlieka, tai yra labai retas atvejis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų