REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
669
Koronavirusas plinta (nuotr. SCANPIX)
669

 

Šiomis dienomis paaštrėjus padėčiai Europoje dėl plintančio koronaviruso, pastebimas nemenkas kylantis sąmyšis turizmo verslo sektoriuje. Lietuvos turizmo asociacija pateikia atsakymus susirūpinusiems, ar verta skubėti atšaukti keliones dėl atsiradusios koronaviruso baimės, rašoma Lietuvos turizmo asociacijos pranešime spaudai.

Vis daugiau kelionių agentūrų sulaukia nerimaujančių klientų skambučių dėl galimų grėsmių kelionėse: „Turizmo sektoriuje pastebimas išaugęs nerimas keliauti, tačiau vertėtų atkreipti dėmesį, jog didžiausia viruso rizika yra sietina su vyresnio amžiaus keleiviais bei sergančiais lėtinėmis ligomis“, – teigia Lietuvos turizmo asociacijos vykdančioji direktorė Milda Plepytė-Rainienė.

Portalas BBC1 pateikė mirštamumo nuo koronaviruso statistiką, kurioje išskiriamas pavojaus lygmuo skirtingoms amžiaus grupėms. Svarbu paminėti, jog neužfiksuotas mirtingumas vaikų amžiaus grupėje iki 9 metų. Itin mažas pavojaus lygmuo yra ir amžiaus grupėje nuo 10 iki 59 m., ši amžiaus grupė pasižymi minimalia rizika nukentėti nuo nuo koronaviruso.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia Lietuvos turizmo asociacijos vykdančioji direktorė M.Plepytė-Rainienė, šiam amžiaus intervalui priklauso didžiausia dalis keliaujančių Lietuvos gyventojų: „Kad ir kaip norėtume, jog mūsų senjorai daug keliautų bei sudarytų ženklų keliaujančiųjų procentą, ši amžiaus grupė, tarp keliaujančių Lietuvos turistų yra gana nedidelė. Pagrindinius turistinius srautus generuoja turistai, kurių amžius yra 22 – 58 metai, o šios amžiaus grupės rizika nukentėti nuo koronaviruso yra tolygi galimybei nukentėti mums įprasto gripo”.

REKLAMA

Lietuvos turizmo asociacija planuojantiems keliones rekomenduoja atkreipti dėmesį, jog didžiausia rizika yra ne virusas, bet kylanti panika. „ Šiuo metu koronaviruso tema yra tiek įsisiūbavusi, kad tam tikromis akimirkomis keliautojai ima vertinti rizikas ten, kur jų visai nėra ar esamas rizikas pervertinti. Turėtume nepamiršti, kad vien Lietuvoje 2019 m. gripas pasiglemžė 26 gyvybes” – minėjo M. Plepytė-Rainienė.

Lietuvos turizmo asociacija primena, jog Lietuvos kelionių organizatoriai veiklą vykdo vadovaudamiesi LR Užsienio reikalų ministerijos rekomendacijomis – svarbiausiu faktoriumi išlieka keliautojų saugumas ir sveikata.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų