REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
669
Koronavirusas plinta (nuotr. SCANPIX)

Rumunija ir Norvegija trečiadienį pranešė apie pirmuosius užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejus, susijusius su šios ligos protrūkiais Kinijoje ir Italijoje.

669

Rumunija ir Norvegija trečiadienį pranešė apie pirmuosius užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejus, susijusius su šios ligos protrūkiais Kinijoje ir Italijoje.

REKLAMA

Rumunijoje infekcija COVID-19 diagnozuota vyrui, turėjusiam kontaktą su vienu italu, apsilankiusiu šalyje praeitą savaitę.

„Pacientas, kurio sveikatos būklė gera ir kuriam jokie simptomai nesireiškia, bus perkeltas į Bukarešto užkrečiamųjų ligų ligoninę“, – per spaudos konferencija sakė sveikatos apsaugos ministras Victoras Costache.

Kitiems septyniems žmonėms, gyvenantiems pietrytinėje Gordžo srityje, tame pačiame name kaip ir šis vyras, viruso infekcija nenustatyta, bet dėl visa pikta jie visi bus dvi savaites laikomi karantine, sakė krizių mažinimo departamento pareigūnas Raedas Arafatas.

Manoma, kad rumunas užsikrėtė nuo italo, kuriam buvo diagnozuota koronaviruso infekcija grįžus į Italiją po keturių dienų viešnagės Gordže.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Norvegijos sveikatos apsaugos tarnybos irgi paskelbė apie pirmąjį šalyje užsikrėtimo virusu SARS-CoV-2 atvejį asmeniui, praeitą savaitę grįžusiam iš Kinijos, bet nurodė, kad šiam pacientui pavojus negresia.

REKLAMA

„Asmuo nesusirgo, jo sveikata gera, jokie simptomai nepasireiškė“, – žurnalistams sakė Norvegijos visuomenės sveikatos apsaugos instituto pareigūnė Line Vold (Linė Vold).

„Manome, kad labai menkai tikėtina, kad jis užkrėtė“ kitų žmonių, pridūrė pareigūnė.

Atlikus įprastą patikrinimą buvo nustatytas „savaitinis teigiamas rezultatas“ ir aptikta naujojo koronaviruso pėdsakų, nurodė institutas.

Naujų užsikrėtimo atvejų aptinkama daugelyje Europos šalių; daugelis jų susiję su didžiausiu žemyne protrūkiu šiaurės Italijoje.

Kelių šalių vyriausybės rekomendavo nesilankyti Italijoje, kur užsikrėtusių COVID-19 nustatyta jau daugiau kaip 400, o 12 pacientų mirė.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip nurodo Pasaulio sveikatos organizacija, COVID-19 protrūkis nusinešė daugiau kaip 2,7 tūkst. žmonių gyvybių. Naujuoju koronavirusu 35 šalyse užsikrėtė daugiau kaip 80 tūkst. žmonių, bet didžioji jų dalis išlieka Kinijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų