REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Žalgiris“ prašo italų sirgalių nevykti į Kauną, turės teisę neįleisti sergančių į areną

išplatintos sveikatos apsaugos rekomendacijos

Reaguojant į situaciją, susijusią su koronaviruso plitimu Europoje, prieš 2020 m. vasario 28 d. Eurolygos 26-ojo turo rungtynes tarp Kauno „Žalgirio“ ir Milano „AX Armani“ komandų, Kauno „Žalgiris“ priėmė sprendimus dėl veiksmų, skirtų užtikrinti žiūrovų saugumą.

Reaguojant į situaciją, susijusią su koronaviruso plitimu Europoje, prieš 2020 m. vasario 28 d. Eurolygos 26-ojo turo rungtynes tarp Kauno „Žalgirio“ ir Milano „AX Armani“ komandų, Kauno „Žalgiris“ priėmė sprendimus dėl veiksmų, skirtų užtikrinti žiūrovų saugumą.

REKLAMA

Atsižvelgiant į tai, kad šiandien buvo paskelbta ekstremali situacija valstybės lygmeniu ir siekiant užkirsti kelią galimam viruso plitimui užsienio aistruolių iš Italijos prašoma nevykti į „Žalgirio“ arenoje vyksiančias minėtas rungtynes. Šis prašymas pirmiausiai buvo nusiųstas per „AX Armani“ klubą bilietus norėjusiems įsigyti gerbėjams.

Kviečiami sąmoningais būti ir krepšinio gerbėjai, kurie pastarąsias kelias savaites lankėsi Kinijoje ar Šiaurės Italijoje – Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionuose, ir susilaikyti nuo lankymosi viešose vietose, įskaitant ir „Žalgirio“ rungtynes. Kauno „Žalgirio“ klubas taip pat pasilieka teisę imtis visų reikiamų priemonių prevencijos ir tvarkos užtikrinimui, įskaitant neįleisti asmenų į areną esant abejonių dėl lankytojų sveikatos ar saugumo.

REKLAMA
REKLAMA

Sirgaliai, kurie jaučiasi prastai, jiems pakilusi temperatūra, jie čiaudi ar kosėja, primygtinai prašomi pasilikti namuose ir saugoti savo bei aplinkinių sveikatą.

REKLAMA

Kauno „Žalgiris“ ragina atkreipti dėmesį į Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomendacijas ir patarimus, kaip apsaugoti save ir aplinkinius. Norint apsaugoti save ir kitus nuo viruso, reikėtų dažnai plauti rankas, neliesti rankomis veido (nebent iš karto nusiplovus rankas), kosulį dengti į alkūnės linkį ar audinį, laikytis atokiai nuo kosėjančių ar čiaudinčių asmenų, vengti artimo kontakto. Pasijutus blogai, rekomenduojama likti namuose.

Atsižvelgiant į rekomendacijas, pačioje „Žalgirio“ arenoje prie įėjimų ir strateginėse vietose bus įrengtos papildomos vietos rankų dezinfekcijai, taip pat rankas su muilu galima nusiplauti ir tualetuose. Papildomai bus pasirūpinta ir dažnesniu paviršių (turėklų, rankenų, kitų paviršių) valymu.

REKLAMA
REKLAMA

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, koronavirusas gali būti perduodamas nuo žmogaus žmogui. Virusas plinta per orą, žmonėms čiaudint, kosint ar iškvepiant. Nors žmonės dažniausiai būna užkrečiami, kai pasireiškia simptomai, įtariama, kad kai kurie žmonės gali perduoti virusą dar iki simptomų atsiradimo.

Todėl vykstant į rungtynes yra prašoma įvertinti galimus simptomus, pvz.: karščiavimą, kosulį, dusulį ir kitus kvėpavimo sutrikimus, raumenų skausmus ar jaučiamą nuovargį. Pasireiškus šiems simptomams siūloma apriboti bendravimą su aplinkiniais ir kreiptis bendruoju pagalbos telefonu 112.

Sprendimas atvykti į Kauno „Žalgirio“ areną ir stebėti rungtynes gyvai yra kiekvieno aistruolio savanoriškas sprendimas, todėl Kauno „Žalgiris“ neprisiima atsakomybės už arenos svečių sveikatos būklę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prevenciškai primename ir prašome laikytis bendrųjų higienos ir kvėpavimo etiketo reikalavimų:

1. Dažnai ir kruopščiai su vandeniu ir muilu plauti rankas bent 20 sekundžių. Jei muilo ir vandens nėra, taip pat galima naudoti alkoholio pagrindu pagamintą rankų antiseptiką su ne mažiau kaip 60% alkoholio. Virusas į organizmą gali patekti per akis, nosį ir burną, todėl nelieskite veido nenuplautomis rankomis;

2. Kosėdami ar čiaudėdami prisidenkite nosį ir burną nosinaite arba sulenkta alkūne;

3.  Kuo mažiau lieskitės prie bendrai naudojamų paviršių;

4. Venkite kontaktų su peršalusiu arba į gripą panašių simptomų turinčių asmeniu;

5. Atkreipiame dėmesį, kad medicininės kaukės viruso nesulaiko ir tuo pačiu neapsaugo nuo užsikrėtimo, jei yra artimas kontaktas, tačiau yra rekomenduojamos asmenims, kurie kosėja ir čiaudi.

Kauno „Žalgiris“ aktyviai stebi situaciją ir atsiradus bet kokiems pokyčiams informuos krepšinio gerbėjus kaip įmanoma greičiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų