REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sulaukęs 112 metų mirė vyriausias pasaulio vyras

Mirė anksčiau šį mėnesį vyriausiu pasaulio vyru pripažintas 112 metų japonas, tvirtinęs, kad jo ilgaamžiškumo paslaptis – šypsena.

Mirė anksčiau šį mėnesį vyriausiu pasaulio vyru pripažintas 112 metų japonas, tvirtinęs, kad jo ilgaamžiškumo paslaptis – šypsena.

REKLAMA

Guinnesso pasaulio rekordų knygą tvarkanti organizacija 1907-ųjų kovo 5-ąją gimusiam Chitetsu Watanabe vyriausio pasaulio vyro titulą suteikė vasario 12 dieną. Ši organizacija ir vyro laidotuvėmis besirūpinantys laidojimo namai antradienį patvirtino, kad japonas mirė sekmadienį. Jo mirties priežastis neskelbiama.

Japonijos laikraštis „Mainichi“, remdamasis Ch. Watanabe artimaisiais, pranešė, kad kelios dienos prieš mirtį vyras nebegalėjo valgyti, karščiavo ir turėjo kvėpavimo sutrikimų.

Ch. Watanabe pergyveno jo penki vaikai, 12 anūkų, 16 proanūkių ir vienas proproanūkis, nurodė leidinys.

Guinnesso pasaulio rekordų knygą tvarkančios organizacijos Japonijos skyrius išreiškė vyro artimiesiems užuojautą dėl jo mirties.

REKLAMA
REKLAMA

Ch. Watanabe gimė 1907-aisiais ir 18 metų dirbo Taivane. Sugrįžęs į šiaurinį Niigatos miestą jis iki pensijos dirbo prefektūros vyriausybėje.

Savo šeimos ūkyje jis augindavo vaisius ir daržoves ir mėgdavo užsiimti tradiciniu japonišku medelių bonsų auginimo ir puoselėjimo menu.

REKLAMA

Ch. Watanabe yra sakęs, kad jo ilgaamžiškumo paslaptis yra „nepykti ir šypsotis“. Jis taip pat prisipažino esantis smaližius ir sakė ypač mėgstantis kreminį pudingą.

Vyriausias pasaulio žmogus taip pat yra iš Japonijos. Tai – 117 metų japonė Kane Tanaka (Kanė Tanaka).

Japonija pasižymi gyventojų ilgaamžiškumu, tad šioje valstybėje jau ne vienas žmogus buvo pelnęs vyriausio planetos gyventojo titulą. Tarp jų buvo Jiroemonas Kimura, miręs 2013-ųjų birželį, būdamas 116 metų.

Vyriausias žmogus žmonijos istorijoje tebėra prancūzė Jeanne Louise Calment, kuri išgyveno iki 122 metų ir mirė 1997-aisiais, skelbia Guinnesso pasaulio rekordų knygą tvarkanti organizacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų