REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
46
Rokas Jokubaitis debiutuos Lietuvos krepšinio rinktinėje. (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Krepšinio organizacijų karas puiki galimybė jauniems žaidėjams apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius. Vienas jų yra rinktinės debiutantas 19-metis  Kauno „Žalgirio “įžaidėjas Rokas Jokubaitis.

46

Krepšinio organizacijų karas puiki galimybė jauniems žaidėjams apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius. Vienas jų yra rinktinės debiutantas 19-metis  Kauno „Žalgirio “įžaidėjas Rokas Jokubaitis.

REKLAMA

Vienas talentingiausių savo kartos atstovų seniai laukė skambučio iš rinktinės štabo. Vis daugiau žaidimo minučių ne tik šalies čempionate, bet ir Eurolygoje sulaukiantis įžaidėjas pagaliau turės galimybę debiutuoti Lietuvos rinktinės sudėtyje.

Jaunąjį krepšininką išvysti ant parketo jau galėjome ir penktadienio mače su Belgija, tačiau tas neįvyko nes įžaidėjas buvo įtrauktas į „Žalgirio“ sudėtį mačui Ispanijoje, kur kauniečiai kovėsi su Vitorijos „Baskonia“ klubu. 

– Stebėjote turbūt mačą su Belgija. Koks įspūdis?

  Visi matėte. Tikrai jie gal labiau norėjo. Išėjome nepasiruošę, gal tik pačiame gale pasirodė, kad galime geriau. Vakar pažiūrėjome video, išanalizavome. Tikrai atrodėme abiejuose aikštės pusėje prastesni, belgai davė ir didesnį kontaktą. Jie mums išstumdavo iš pozicijų, žaidė agresyviau ir tiesiog neleisdavo mums jaustis laisvai.

REKLAMA
REKLAMA

– Žaidėjai grįžo liūdnomis nuotaikomis, jūs grįžote pergalingomis, po mačo Ispanijoje. Ar labai liūdnus komandos draugus sutikote viešbutyje?

REKLAMA

– Nežinau, tik vakar vakare dar atvykau į viešbutį. Aišku, kad niekas nedžiūgavo, bet pasitiko tikrai visi draugiškai, nesijautė kažkokio pykčio, bet, sakyčiau, daugiau labai susikaupę antrajam mačui.

– Kokios užduotys prieš rytojaus rungtynes?

– Žaisime savų žiūrovų akivaizdoje, beveik pilnoje arenoje. Nenoriu sakyti, kad turime laimėti, bet turime būti bent kovingesniais. Reikia duoti didesnį kontaktą bei rungtynes pradėti geru ritmu, kad nereikėtų vėliau vytis ar tektų kovoti iki pat galo.

– Ar rinktinės žaidime matėte daug „Žalgirio“ sistemos?

– Per video, kai žiūrėjome, tai mačiau, ko treneris norėjo iš žaidėjų. Tai tikrai tas matėsi kažkiek, matau daug panašumų, todėl nebus sudėtinga įsilieti.

REKLAMA
REKLAMA

– Kalbant apie jūsų rolę rinktinėje. Ką akcentavo treneris?

– Kol kas dar nieko tokio nekalbėjome su treneriu. Šiandien vakare turėsime treniruotę gal ten labiau išdėlios viską

– Ko pats tikitės įnešti į rinktinės žaidimą?

–  Kadangi atvykau iš „Žalgirio“ sistemos, manau, kad pavyks išpildyti tai, ko treneriai prašo. Reikės suteikti daugiau spaudimo varžovų gynėjams, nes belgai labai laisvai jautėsi, tai manau treneriai to iš manęs reikalaus.

– Ar prieš jums išvykstant Šarūnas Jasikevičius davė kažkokių patarimų?

– Kažkaip nekalbėjome taip konkrečiai, neminėjo apie rinktinę nieko. Buvome ties Eurolygos rungtynėmis labiau susikaupę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 – Nepavydžiai žiūrite į tai, kad komandos draugai dabar ilsisi?

– Ne, nes ne bet kur esu, o rinktinėje ir dar pirmą kartą. Man, kaip jaunam žaidėjui, kaip Lietuvos piliečiui, tai labai smagu čia būti. Tai tos kelios laisvos dienos tikrai nebūtų geriau nei dirbant rinktinėje.

– Kyla jaudulys prieš debiutą?

– Faktas. Tas jaudulys užsivilkti marškinėlius su tokiu užrašu. Pirmą kartą esu vyrų rinktinėje ir atstovausiu savo šaliai. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų