REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įsiplieskus Zuokų skyrybų dramai etikos sargai paskelbė, kad Agnė Zuokienė pažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą ir spręsdama šeimyninius nesutarimus pasinaudojo tarnybine padėtimi.

Įsiplieskus Zuokų skyrybų dramai etikos sargai paskelbė, kad Agnė Zuokienė pažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą ir spręsdama šeimyninius nesutarimus pasinaudojo tarnybine padėtimi.

REKLAMA

Vasario pradžioje Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pritarė Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Etikos komisijos pateiktomis išvadomis.

VTEK nutarė, kad A. Zuokienė pasinaudojo savo kaip Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narės Kontrolės komiteto pirmininkės pareigomis ir pažeidė sąžiningumo, skaidrumo, viešumo, padorumo, nesavanaudiškumo bei nešališkumo elgesio principus. 

Perspėjo nusišalinti nuo A. Zuoko klausimų

Etikos sargai A. Zuokienei rekomendavo ateityje nusišalinti nuo bet kokių klausimų, susijusių su viešosios įstaigos Jono Meko vizualiųjų menų centru ir Jono Meko fondu.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat VTEK patarė nusišalinti nuo klausimų, susijusių su sutuoktiniu Artūru Zuoku ar šeima. Taip pat nuo su šeima susijusių kitų fizinių ar juridinių asmenų, svarstymo, derinimo, sprendimų rengimo ar priėmimo procedūrų tiek savivaldybės taryboje, tiek Kontrolės komitete ir bet kokia forma juose nedalyvauti.

REKLAMA

Etikos sargai turės išaiškinti A. Zuokienei, kad jai nesilaikant rekomendacijų ir pakartotinai pažeidus įstatymus, tai bus laikoma šiurkščiu pažeidimu ir jai bus taikomos pasekmės.

Į skyrybas įpainiojo ir savivaldybę

Apie skausmingą skyrybų procesą A. Zuokienė pasakojo dar vasarą. Minėjo, kad į skyrybų procesą įsipainiojusi ir kita moteris, tačiau A. Zuokas tai neigė. Praėjusiais metais į skyrybas buvo įpainiota ir Vilniaus miesto savivaldybė.

A. Zuokienė buvo paskelbusi, kad sename sutuoktinių bute aptiko Jurgio Mačiūno „Fluxus“ kolekcijos darbų. Savivaldybė dėžes buvo išgabenusi, tačiau vėliau gražino įtarimams nepasitvirtinus.

REKLAMA
REKLAMA

A. Zuokienė praėjusių metų vasarą tvirtino dokumente nerandanti „nė vieno žodžio“, kad daiktai priklauso J. Meko fondui.

„Esu fondo steigėja, ir man ne tas pats, kokie turtai pas mus guli. Jei jie įrodys, kad tai fondo daiktai, taip, aš priimsiu tuos daiktus ir ieškosiu vietos, kur juos eksponuoti, parodyti visuomenei. Fondo steigėja esu aš ir, šiuo atveju, šiandien tik aš galiu spręsti, kur tuos daiktus dėti, o ne kažkokie pašaliniai žmonės, viršijantys savo visus įgaliojimus“, – tuo metu piktinosi politikė.

A. Zuokienė praėjusių metų vasarą savivaldybę informavo radusi apie 100 dėžių su įvairiais J. Meko daiktais – žurnalais, knygomis, vaizdo įrašais bei pasidalino įtarimais, neva kai kurie daiktai galėjo būti iš savivaldybės įsigytos Jurgio Mačiūno „Fluxus“ kolekcijos. Savivaldybė daiktus išsivežė ir po savaitės vertinimų, patvirtinus, jog daiktai priklauso fondui, juos grąžino. Administracijos direktorius Povilas Poderskis atsiprašė už savivaldybės skubotus veiksmus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Zuokų konfliktą malšino policija

Antradienio popietę Zuokų namuose Vilniuje, Užupyje, kilo konfliktas, į kurį teko įsikišti policijos pareigūnams.

Bendrasis pagalbos centras antradienį po 16 val. sulaukė pagalbos skambučio, kurio metu moteris pranešė, kad smurtauja vyras. Buvo prašoma policijos pareigūnų pagalbos ir vaikų teisių atstovų, nes namuose buvo nepilnamečių. Medikų pagalbos atsisakyta.

A. Zuokienės advokatas Kęstutis Švirinas patvirtino, kad antradienio popietę sulaukė savo klientės skambučio, kuri pranešė apie konfliktinę situaciją. Tačiau A. Zuokas tuo metu komentavo, kad konflikto nebuvo ir niekada nesmurtavo.

Daugiau apie Zuokų skyrybų procesą žiūrėkite:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų