REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį prasideda 2021 metų Europos vyrų krepšinio čempionato atrankos varžybos. Jose dalyvaus visų trijų Baltijos šalių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos rinktinės.

Ketvirtadienį prasideda 2021 metų Europos vyrų krepšinio čempionato atrankos varžybos. Jose dalyvaus visų trijų Baltijos šalių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos rinktinės.

REKLAMA

32 komandos suskirstytos į aštuonias grupes po keturias ekipas. Į Žemyno pirmenybių finalo turnyrą pateks po tris geriausias rinktines – iš viso 24.

Latviai žais H grupėje kartu su Graikijos, Bosnijos ir Hercegovinos bei Bulgarijos krepšininkais. Pirmuosiuose dviejuose mačuose Latvijos komanda išbandys jėgas su bosniais ir bulgarais. Šioje grupėje favoritais vadinami graikai, o autsaideriais – bulgarai.

Latvijos rinktinei negalės atstovauti Eurolygoje ir NBA rungtyniaujantys žaidėjai. Dar vienas nuostolis tas, kad susižeidęs yra lengvasis puolėjas Žanis Peineris, kuris anksčiau vilkėjo Panevėžio „Lietkabelio“ aprangą. Jį pakeitė buvęs žalgirietis įžaidėjas Kasparas Vecvagaras. Komandoje yra ir veteranas snaiperis Janis Blūmas, kuriam greitai sukaks 38 metai. Jis anksčiau rungtyniavo Vilniaus „Lietuvos ryte“.

Prie Latvijos rinktinės vairo neseniai stojo Robertas Štelmaheris. Jis anksčiau yra dirbęs Lietuvoje.

Estijos krepšininkai atsidūrė B grupėje, kur jų lauks grėsmingi varžovai – Italija, Rusija ir Šiaurės Makedonija. Estai startuos dvikovose su makedonais ir italais. Pasak specialistų, realiausia, kad estai dėl trečiosios pozicijos grupėje grumsis su Šiaurės Makedonija.

REKLAMA
REKLAMA

Estijos komandos aprangą vilkės Kauno „Žalgiriui“ priklausantis gynėjas Keras Kriisa, buvęs šios ekipos puolėjas Siimas-Sanderis Vene. Vyriausiojo trenerio poste Tiitą Sokką pakeitė suomis Juka Toijala.

REKLAMA

Lietuvos krepšininkai rungtyniaus C grupėje. Jų varžovės bus Belgijos, Čekijos ir Danijos ekipos. Lietuvos rinktinė pirmiausia kovos su belgais ir čekais. Daugelis krepšinio ekspertų prognozuoja, kad lietuviams rimčiausią iššūkį gali mesti Čekijos komanda.

Po ilgos pertraukos Lietuvos nacionalinei komandai atstovaus brangiausiai apmokamas Kinijos lygos krepšininkas –aukštaūgis Donatas Motiejūnas.

Lietuvos rinktinei, kuriai diriguoja „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio asistentas Darius Maskoliūnas, padės ir vienas Eurolygos žaidėjas – žalgirietis gynėjas Rokas Jokubaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Vaizdo transliacijų internetu platforma „Go3“, „TV3 Sport“ ir „TV3 Sport2“ kanalai parodys šešerias atrankos rungtynes.

Transliacijų tvarkaraštis:

Vasario 20 d.

21.05 val. Šiaurės Makedonija – Estija („Go3“);

Vasario 21 d.

19.00 val. Latvija – Bosnija ir Hercegovina („Go3“, „TV3 Sport2“),

21.30 val. Belgija – Lietuva („Go3“, „TV3 Sport2“);

Vasario 23 d.

19.00 val. Estija – Italija („Go3“, „TV3 Sport2“);

Vasario 24 d.

18.50 val. Bulgarija – Latvija („Go3“, „TV3 Sport“),

19.20 val. Lietuva – Čekija („Go3“, „TV3 Sport2“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų