REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artūras Abaravičius kruviną nusikaltimą įvykdė prieš daugiau kaip penkerius metus. Visiškai neišskirtinėje situacijoje girtas vyras akimirksniu virto žvėrimi. Savo žmoną jis prirėmė prie grindų ir nužudė keliais peilio dūriais.

Artūras Abaravičius kruviną nusikaltimą įvykdė prieš daugiau kaip penkerius metus. Visiškai neišskirtinėje situacijoje girtas vyras akimirksniu virto žvėrimi. Savo žmoną jis prirėmė prie grindų ir nužudė keliais peilio dūriais.

REKLAMA

Už šį nusikaltimą A. Abaravičius buvo nuteistas 13 metų įkalinimo bausme. Jau daugiau kaip 5 metus už grotų leidžiantis žudikas nusprendė pasipelnyti Lietuvos sąskaita.

Jis padavė teismui skundą, kuriuo prašė priteisti iš atsakovo Lietuvos valstybės, atstovaujamos Alytaus pataisos namų, 930 eurų neturtinei žalai atlyginti. Tokios sumos jis reikalavo dėl neaprūpinimo tam tikrais gydytojo jam paskirtais vaistais.

Šios bylos ėmėsi Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas, kuris paskelbė, kad A. Abaravičius negaus prašomų 930 eurų. Tiesa, teismas pripažino, kad nuteistasis privalo vaistus gauti nemokamai.

REKLAMA
REKLAMA

A. Abaravičiui koją pakišo tai, kad jis nurodė mėnesio laikotarpį, kai esą nebuvo aprūpinamas vaistais. Tačiau pats į gydytojus kreipėsi tik nurodyto laikotarpio pabaigoje. Dėl to teismas padarė išvadą, kad A. Abaravičiui didžiąją dalį laiko tie vaistai apskritai nebuvo reikalingi.

REKLAMA

Viskas per alkoholį

Bylos duomenimis, A. Abaravičius nusikaltimą įvykdė 2014 m. gruodžio 21 dieną, apie 19.50 val., pažįstamo bute, Fabijoniškių mikrorajone.

Būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kilus konfliktui su žmona, vyras peiliu dūrė jai po du kartus į krūtinę ir kaklą bei po kartą – į šlaunį ir skruostą, tuo padarydamas nukentėjusiajai durtines-pjautines žaizdas kakle su miego arterijos ir venos sužalojimais.

Padaryti sužalojimai komplikavosi vidiniu ir išoriniu kraujavimu, ūmiu širdies ir kvėpavimo veiklos sutrikimu. Tad atvykę medikai moteriai niekuo padėti jau nebegalėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Teisme A. Abaravičius patvirtino nužudęs žmoną. Jis paaiškino, kad buvo pas savo draugą bute, kai ten atėjo ir jo žmona. Visi buvo išgėrę ir vartojo alkoholinius gėrimus. Po kurio laiko visi išsivaikščiojo po kambarius miegoti.

Jo žmona nuėjo į vieną iš kambarių ir atsigulė, o jis bandė ją žadinti ir ragino iš ten išeiti. Žmona kažką jam pasakė ir nenorėjo eiti. Tarp jų ir kilo žodinis konfliktas, jis jai priekaištavo, kad moteris jau geria pusę metų, o ši esą vis atsikalbinėjo.

A. Abaravičius jėga ją bandė kelti, tempė iš lovos. Moteris nukrito nuo lovos ant grindų. Ji kažką pasakė tokio, dėl ko A. Abaravičius labai susinervino. Tačiau, ką ji pasakė, jis neprisimena. Supykęs vyras paėmė ten buvusį peilį ir smogė juo žmonai į kaklą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar sudavė kitus smūgius – neprisimena. Neneigia, kad galėjo tai padaryti, tačiau tvirtina, jog šių aplinkybių neprisimena. Kambaryje išskyrus jį nieko nebuvo ir niekas kitas smūgių jo žmonai nesudavė.

Tada A. Abaravičius nuėjo pas draugą ir liepė kviesti greitąją medicininę pagalbą bei policiją.  Po to jis nuėjo pas netoliese gyvenančią savo seserį, kur jį ir sulaikė policijos pareigūnai.

Nenorėjo pasiduoti

A. Abaravičiaus sesuo pamačius kruvinas brolio rankas iškart suprato, kad nutiko kažkas baisaus. Tiesa, pats žudikas viską atskleidė seseriai, net pasakė adresą, kur viskas įvyko.

Moteris išskubėjo nurodytu adresu, bet prie durų jau buvo policijos pareigūnai. Moteris pasakė, kad žmonos žudikas yra jos namuose.

Atvykusi policija liepė jam pasiduoti, tačiau jis to nenorėjo, priešinosi, rankose laikydamas peilį, liepė jiems neiti į virtuvę. Po to policijos pareigūnai jį nuginklavo panaudodami elektrošoką. Vyras buvo sulaikytas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų