REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
44
Rinktinės treniruotė. (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Mindaugas Kuzminskas šį sezoną išgyveno turbūt vieną sunkiausių karjeros etapų, kai po kelių nuvylusių sezonų Milane nerado vietos ir Pirėjo „Olympiacos“ klube. Skyrybos jau įsibėgėjus sezonui ir nutūpimas Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipoje buvo sunkus, bet teisingas sprendimas, dabar sako pats krepšininkas.

44

Mindaugas Kuzminskas šį sezoną išgyveno turbūt vieną sunkiausių karjeros etapų, kai po kelių nuvylusių sezonų Milane nerado vietos ir Pirėjo „Olympiacos“ klube. Skyrybos jau įsibėgėjus sezonui ir nutūpimas Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipoje buvo sunkus, bet teisingas sprendimas, dabar sako pats krepšininkas.

REKLAMA

30-metis yra vienas iš trylikos krepšininkų, kurie šią savaitę susirinko Vilniuje ir sužais dvejas atrankos rungtynes į 2021 metų Europos čempionatą.

Pasibaigus pratyboms, kai visi žaidėjai jau buvo išėję į rūbinę, M. Kuzminskas dar laidė tritaškių ir baudų metimų serijas, padedamas Beno Matkevičiaus.

Po paskutinio, tinklelį skrodusio tritaškio, M. Kuzminskas paprašė daugiau neduoti kamuolių ir padėkojo treneriui už pagalbą.

REKLAMA
REKLAMA

„Geriau pamėtyti, nei sėdėti rūbinėje“, – nusišypsojo krepšininkas.

Šypsotis dabar jis turi daug priežasčių, o pagrindinė jų – beveik po trejų metų pertraukos jis ir vėl gali žaisti lengvojo krašto puolėjo pozicijoje, kurią jam rinktinėje žada ir naujasis treneris Darius Maskoliūnas.

REKLAMA

Grįžęs iš nuotykio NBA, M. Kuzminksas Milano klube pusantrų metų buvo stumiamas į ketvirto numerio vietą, kurią išlaikė ir Pirėjo „Olympiakos“.

Po skyrybų su graikų grandu į Rusiją atvykęs puolėjas tiesiog spindi – žaidžia sau įprastoje pozicijoje ir VTB Vieningoje lygoje renka po 14,9 taško bei sugriebia 4,2 kamuolio.

„Labai džiugina, nes visi geriausi mano metai buvo šioje pozicijoje, – apie pokyčius po treniruotės sakė M. Kuzminskas. – Man buvo keista, kai grįžus iš NBA, Milane vienam treneriui pradėjus leisti į kitą poziciją, tą pasigavo ir kiti. Galiu kažkiek žaisti ketvirtu numeriu, bet mano stipriosios pusės yra trečioje. Džiugu, kad dabar ir Krasnodare galiu tą įrodinėti“.

REKLAMA
REKLAMA

Iki to reikėjo pakentėti – vien šį sezoną M. Kuzminskas klausėsi penkių skirtingų vyriausių trenerių nurodymų. Pirėjuje jam vadovavo Davidas Blattas ir vėliau jį pakeitęs Kęstutis Kemzūra.

Vos atvykus į „Lokomotiv“, ekipa atleido Lucą Banchi, italą trumpam pakeitė asistentas Bogdanas Karačičius, o galiausiai vyriausiu treneriu buvo paskirtas Jevgenijus Pašutinas.

Išgirdus šias naujienas krepšininką iš pradžių suėmė paniškas juokas, bet vėliau viskas susiklostė sėkmingai ir J. Pašutinas jį toliau matė kaip trečią numerį.

„Turiu ūgio pranašumą prieš trečius numerius, galiu save išnaudoti ant ūselio, centruodamas, ko negaliu ketvirtoje pozicijoje. Pagaliau grįžau į trečią numerį, treneris Pašutinas manimi pasitiki, atsižvelgia į mano nuomonę. Žaidžiame su Mantu Kalniečiu, kurį puikiai pažįstu, ir tai prisideda prie sėkmės. Džiugu, kad ir VTB lygioje žygiuojame šauniai. Tikiuosi, kad ten galime nuveikti kažką smagaus. Sakyčiau, kad tai yra antra nacionalinė lyga po ACB“, – džiaugsmo neslepia krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar dabar M. Kuzminskas demonstruoja geriausią krepšinį nuo tada, kai grįžo iš NBA?

„Sakyčiau, kad turbūt taip, kokybiškiausią. Pagaliau vėl mėgaujuosi krepšiniu, prieš tai nerasdavau savo vietos aikštėje. Kai nerandi vietos aikštelėje, su kuria susietas mūsų gyvenimas, automatiškai ir jame esi kitoks, yra nuotaikų svyravimai. Dabar esu ramus, aikštelėje ir už jos. Vėl mėgaujuosi gyvenimu ir žaidimu“, – neslepia jis.

Tokio gero puolėjo žaidimo reikės ir rinktinei, kuri neturi daug laiko tam, kad perprastų D. Maskoliūno idėjas ir jas įgyvendintų aikštėje. Lietuva jau penktadienį žais su Belgija, o pirmadienį Čekija.

„Įdomu, nes rinktinė dažniausiai prasidėdavo nuo fizinio pasirengimo, įsivažiavimo, o dabar viskas nuo pirmos treniruotės–- yra taktika, begalė derinių. Reikia per vieną dieną persiorientuoti nuo klubo derinių ir taktikų į rinktinės. Tai nėra paprasta, treneris stengiasi, kad būtų viskas kuo aiškiau, kito kelio nėra, visiems sąlygos vienodos“, – šypteli M. Kuzminskas.

Lietuvos rinktinės kovas atrankoje į Europos čempionatą galėsite stebėti ir portale tv3.lt!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų