REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
44
Lietuvos rinktinės treniruotė. (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Mantą Kalnietį drąsiai galima vadinti rinktinės senbuviu. 33 metų įžaidėjas džiaugėsi galimybe sugrįžti į Lietuvą, o po treniruotės arenoje susirinkusiems žurnalistams pasidalijo mintimis apie artėjančias Europos čempionato rungtynes.

44

Mantą Kalnietį drąsiai galima vadinti rinktinės senbuviu. 33 metų įžaidėjas džiaugėsi galimybe sugrįžti į Lietuvą, o po treniruotės arenoje susirinkusiems žurnalistams pasidalijo mintimis apie artėjančias Europos čempionato rungtynes.

REKLAMA

Lietuvos rinktinė atranką pradės penktadienį, kai svečiuose žais su Belgija. Mačo pradžia – 21.30 val. Po šio susitikimo iš karto skubės į Vilnių, kur jau pirmadienį 19.30 val. priims Čekiją. Abejas rungtynes tiesiogiai galėsite stebėti portale tv3.lt!

Anot M. Kalniečio, laiko pasiruošti susitikimams tikrai mažai, tad ir treniruočių metu nelabai gaunasi išbandyti kažkokių įdomesnių dalykų.

„Nieko naujo nepasakysiu, treneris ir naujas ir senas. Laiko iki mačo mažai, tad tokios ir treniruotės. Bandysime viską susidėti į galvas, kažkiek susipažinti ir eiti žaisti." 

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip pats vertinate savo sezoną, kai klube buvo tiek daug permainų? 

– Tai taip ir pasireiškė ta situacija. Pirma sezono dalis buvo tikrai prasta ir tik įvykus permainoms bei prisijungus Mindaugui Kuzminskui pradėjome kilti į viršų. O dabar nuotaikos tikrai labai geros, tik tiek, kad žaidžiame mažai rungtynių, tvarkarašti toks gaunasi mūsų, bet dabar žaidimas mus tenkina ir rezultatai tikrai geri. Žiūrėsime kaip toliau.

REKLAMA

–  Ar šis FIBA „langas“ jums pačiam tik į naudą? Kadangi galite grįžti į Lietuvą bei žaisti papildomų rungtynių.

– Visų pirma, taip, labai smagu viduryje sezono grįžti namo. Pamatyti žmones, kurių negali matyti visus metus. Taip, tai yra privalumas.

– Kiek šis „langas“ naudingas olimpinės atrankos atžvilgiu?

– Svarbu tik tiek, kad kažkokią gausime informaciją, kažkokį modelį, kurį norime žaisti. Aišku, nors prisijungs žmonėms iš NBA, kažkas keisis, akcentai, bet pati mintis bus panaši ir tą informaciją gausime dabar. Paskui viskas bus aiškiau.

REKLAMA
REKLAMA

– Treneris teigė, kad pateikė jau pirminę informaciją žaidėjams, kaip turi atrodyti viskas, kaip kas bus. Ar tai skiriasi kažkuo nuo prieš tai buvusių trenerių schemų?

– Vėlgi, sunku kažką pasakyti. Mes turėjome po 45 minutes atlikti tiems mažiems deriniams. Tas labai mažai,  nes tai tėra tik viena treniruotė. Galbūt po rungtynių daugiau galėsime pasakyti.

– Ar jus nustebino A.Juškevičiaus sprendimas neatvykti į rinktinę ir gal net baigti karjerą joje?

– Visokių būna tų sprendimų. Vieną vasarą vieni, kitą kiti gali kažkokių bėdų turėti. Daug informacijos apie tai neturiu, su juo neteko kalbėti, tai jo sprendimas. Kaip žinote, Lietuvos rinktinėje į vieno žaidėjo vietą visada ateina kažkas kitas. Sprendimą reikia gerbti, jei jis tokį jį padarė. O dėl priežasčių negaliu komentuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Pačiam po praėjusio čempionato minčių apie karjeros pabaigą nebuvo? Kaip dėliojasi tos mintys jūsų galvoje?

– Buvo nusivylimo po čempionato, visokios mintys. Kai varžybų tvarkaraštis sumažėjo, pagalvoji, bet supranti viską ir eini toliau.

– Dažniausiai rinktinė žaidžia daug per aukštus žmonės. Dabar nėra Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio. Kaip dabar rinktinė atrodys be jų?

– Turbūt panašiai, kaip ir ankstesniuose „languose“ . Nėra kažkokių aiškiai išreikštų lyderių, tad žaisime tą tradicinį komandinį lietuvišką žaidimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų