REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį visus medikus ant kojų sukėlė Alytuje viešintis užsienio pilietis, kuris į šalį atvažiavo su savo lietuvaite žmona. Kinijoje besilankęs vyras pasijuto prastai ir nedelsiant kreipėsi į gydymo įstaigą. Antradienio rytą paaiškėjo, kad Kauno klinikinėje ligoninėje besigydantis vyras koronavirusu neserga. 

Pirmadienį visus medikus ant kojų sukėlė Alytuje viešintis užsienio pilietis, kuris į šalį atvažiavo su savo lietuvaite žmona. Kinijoje besilankęs vyras pasijuto prastai ir nedelsiant kreipėsi į gydymo įstaigą. Antradienio rytą paaiškėjo, kad Kauno klinikinėje ligoninėje besigydantis vyras koronavirusu neserga. 

REKLAMA

Kauno klinikinės ligoninės atstovas spaudai Saulius Tvirbutas patvirtino, kad vyras iš Alytaus koronavirusu neserga. 

„Turime džiugią ir tikslią diagnozę – koronavirusas nepasitvirtino. Nenorėčiau plėtoti tolimesnių diagnozių, bet galiu pasakyti tiek, kad jo liga visuomenei absoliučiai jokio pavojaus nekelia. Pirminių požymių nesimatė, infektologai neturėjo koronos viruso įtarimų“, – sako S. Tvirbutas.

S. Tvirbutas pasakoja, kad vyras greitąją pagalbą išsikvietė dėl turėto kontakto Kinijoje. Nors pirminių simptomų būdingų virusui jis nejautė, išsikvietė greitąją pagalbą.

REKLAMA
REKLAMA

Alytaus greitosios pagalbos atstovai deramai reagavo į iškvietimą ir atvažiavo apsirengę specialia apranga, dengiančia visą kūną, įskaitant respiratorius ir akinius. Kauno klinikinės ligoninės medikai pacientą pasitiko apsirengę taip pat ir izoliavo jį atskirame bokse.

REKLAMA

Koronavirusu neserga 

Pirmadienį į Kauno klinikinę ligoninę iš Alytaus atvežtas Kinijoje lankęsis vyras, kuriam buvo pakilusi temperatūra, koronavirusu neserga, antradienį rytą BNS informavo Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

„Šį rytą gautas mėginio tyrimo rezultatas neigiamas, žmogus nėra užsikrėtęs koronavirusu“, – BNS sakė SAM Spaudos tarnybos patarėja Gabrielė Banaitytė.

Pirmadienį skelbta, kad iš Kinijos, kurioje nuo sausio pabaigos fiksuojamas naujojo koronaviruso COVID-19 protrūkis, beveik prieš dvi savaites grįžusiam vyrui pakilo temperatūra, tačiau kitų simptomų, siejamų su naujuoju koronavirusu, nenustatyta.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo to laiko, kai koronaviruso protrūkis buvo užregistruotas gruodžio mėnesį, pasaulyje juo užsikrėtė daugiau nei 71 tūkst. žmonių, vis dėlto naujų atvejų skaičius pradėjo mažėti. Virusas jau pražudė daugiau kaip 1,7 tūkst. žmonių, daugiausia Kinijoje.

Dėl šio viruso rizikos Kinijoje lankęsi žmonės, pajutę gripo simptomus, prašomi nedelsiant skambinti į Bendrąjį pagalbos centrą telefonu 112, pateikti susirgimo aplinkybes ir vykdyti medikų rekomendacijas.

Kitos šalies pilietis 

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė patvirtino, kad pirmadienį NVSC Alytaus departamentas gavo informaciją iš greitosios pagalbos medicinos stoties apie tai, kad Kinijoje keliavęs asmuo kreipėsi į bendrąjį pagalbos centrą ir yra vežamas į Kauno klinikinę ligoninę, kadangi yra įtarimas naujojo koronaviruso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Norėčiau atkreipti dėmesį, kad kol kas oficialiaus įtarimo, pranešimo iš asmens sveikatos priežiūros įstaigos, kad yra naujojo koronaviruso atvejis – nesame gavę. O dėl labarotorinių tyrimų sprendžia medikai, dar yra vertinama visa bendra informacija apie būklę.

Tai yra kitos šalies pilietis, atvykęs vasario šeštąją, jo žmona yra Lietuvos pilietė. Jie gyvena Alytuje pas jos tėvus, Vilniuje buvo pasitiktas, konsultuotas, NVSC atstovai pamatavo abiems temperatūrą, jie jos neturėjo.

Šis atvejis yra vertinamas labai rimtai, nes asmuo lankėsi Kinijoje“, – tv3.lt portalui sakė NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

REKLAMA

Vyras kol kas izoliuotas

Šeimai nuolatos darbo dienomis buvo teikiama informacija, klausiama, kokia yra jų būklė. Buvo rekomenduota, tik prasčiau pasijutus, kreiptis į medicinos įstaigą, ką vyras ir padarė. 

Pora į Lietuvą grįžusi yra be vaikų, žmona kol kas sveikata nesiskundžia. Specialistė aiškino, kad asmuo yra izoliuotas specialioje palatoje, medikai į palatą įeina tik naudodami apsaugines priemones.

Specialistės aiškinimu, tyrimų rezultatai turėtų paaiškėti rytoj ryte: „Pagal diferencinę diagnostiką tikrai turėtų paaiškėti, ar tai yra koronavirusas, ar kita užkrečiamoji liga.“

Medikų rankose

„Iš Alytaus į Kauno klinikinę ligoninę yra atvežtas asmuo, kuris pasijuto blogai. Jam yra aukšta temperatūra, tačiau jokių kitų klinikinių simptomų, panašių į sukeliamus koronaviruso, nėra, tačiau medikai padarys visus reikiamus tyrimus“, – BNS sakė Sveikatos apsaugos ministerijos Spaudos tarnybos patarėja Gabrielė Banaitytė.

REKLAMA

„Nėra nei kosulio, nei slogos, nei kvėpavimo apsunkinto, kokie galėtų būti kiti galimos infekcijos simptomai. Šiuo metu nesprendžiame, ar tai tas atvejis, ar ne, tiesiog šiuo metu žmogus yra medikų rankose, bus padaryti visi reikiami tyrimai ir bus aišku, dėl ko jis sunegalavo“, – sakė ministerijos atstovė.

Naujienų portalas tv3.lt, Alytuje greitosios pagalbos medikai skubėjo pas karščiuojantį vyrą, kuris, pasak naujienų portalo alytusplius.lt, neseniai lankėsi Kinijoje. Iš kelionės jis grįžo vasario 6 dieną.

Iš Kinijos skrido su persėdimais

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Alytaus departamento Užkrečiamųjų ligų skyriaus atstovė sakė, kad kol kas žinoma tik tiek, kad vyras pradėjo karščiuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak alytusplius.lt, alytiškis iš Kinijos skrido su persėdimais ir buvo tikrintas oro uostuose, tačiau jokių požymių anksčiau nebuvo pastebėta. Medikai pas pacientą vyko apsirengę specialiais apsauginiais kostiumais, veidus užsidengę kaukėmis.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Razmuvienė sakė kol kas situacijos plačiau komentuoti negalinti, kaip ir patvirtinti fakto, kad galimas užsikrėtimas koronavirusu.

„Kol kas nieko negalime patvirtinti, nes tokių atvejų buvo jau ne vienas kartas. Kol nebus aiškus pranešimas, kad yra galima įtarimas, prašome nekelti panikos. Apie kažką galėsime kalbėti tik kai bus gautas galutinis atsakymas, patvirtintas laboratorijoje", – portalui tv3.lt kalbėjo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų