REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karabauskis teigia, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atsakymas dėl buvusio ministro Roko Masiulio ir jo komandos ryšių jo nenustebino. R. Karbauskis tvirtina, kad tai, ką atsisakė tirti STT, Seimo nariai ištirs patys.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karabauskis teigia, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atsakymas dėl buvusio ministro Roko Masiulio ir jo komandos ryšių jo nenustebino. R. Karbauskis tvirtina, kad tai, ką atsisakė tirti STT, Seimo nariai ištirs patys.

REKLAMA

Giminystės ar draugystės ryšiai tarp dirbančiųjų vienoje įstaigoje savaime nėra blogai, tačiau apie juos turi būti žinoma sprendimų priėmėjams, teigia STT, atsakydama į R. Karbauskio pateiktą informaciją dėl su buvusiu susisiekimo R. Masiuliu susijusių asmenų karjeros.

R. Karbauskis teigė, kad grupė susijusių asmenų „keliavo“ paskui R. Masiulį į valstybės valdomas įmones, todėl prašė išsiaiškinti, ar jų karjera buvo skaidri ir nesukūrė prielaidų korupcijai atsirasti.

„Deja, bet turiu prisipažinti, kad manęs nenustebino STT atsisakymas įvertinti informaciją apie Susisiekimo ministerijai pavaldžiose įstaigose įdarbintus buvusius Roko Masiulio bendradarbius bei kitais ryšiais su juo susijusius asmenis, kurie sistemingai kilo karjeros laiptais Rokui Masiuliui užimant Energetikos bei Susisiekimo ministro postus“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

„Prisimenant, jog prokurorams buvo draudžiama tirti Roko Masiulio ir su juo susijusių asmenų veiklą prieš keletą metų, nestebina, kad atlikti tyrimą nenori ir STT. Juk žmonės, kurie galimai kenkė valstybei, niekur nedingo, o jų globėjai ir saugotojai svajoja susigrąžinti valdžią. Mūsų valstybėje užtenka drąsos atlikti tyrimą dėl kelių lenkų kilmės paštininkų, parašyti pažymą, nubraižyti schemą, iš kurios matyti, jog vieno iš tyrime analizuotų asmenų ryšys su LRA-KŠS yra per jo antros eilės senelę“, – teigė valstiečių lyderis. 

REKLAMA

Seimo narys sakė suprantantis, jog negali įpareigoti tarnybų tirti su R. Masiuliu susijusių faktų ir aplinkybių.

„Žinau tik viena – tik tyrimai mano atžvilgiu buvo atliekami be jokių trukdžių. Nes juos kažkas liepė vykdyti? Aš nedirbau prie tokių projektų, kaip LEO LT, Visagino atominė elektrinė, SGD terminalas, kuriuose valstybė prarado milžiniškas lėšas. Prie šitų projektų dirbo tie, apie kurių ryšius prašiau surinkti daugiau informacijos ir pateikti Seimo nariams. Galiausiai – visuomenei. Juk ji taip pat turi teisę žinoti apie tai, kas buvo daroma už jos pinigus.

REKLAMA
REKLAMA

Visuomenę galiu nuraminti, tai, ką atsisakė daryti STT, padarysime patys. Juk ne apie slaptą informaciją šnekame. Viskas yra vieša, tik ne Seimo narių darbas turėtų būti tą informaciją analizuoti. Bet yra, kaip yra. Mes tai darysime ir skelbsime tol, kol kažkam teisėsaugos institucijose taps gėda visa tai ignoruoti“, – patikino R. Karbauskis.

R. Karbauskis prieš kelias savaites žiniasklaidai išplatintoje schemoje pateikė informacija apie „Lietuvos geležinkelių“ vadovo Manto Bartuškos, valdybos pirmininko Romo Švedo, valdybos nario Rolando Zuko, Vilniaus šilumos tinklų vadovo Gerimanto Bakano, buvusio Valstybinių miškų urėdijos vadovo Mariaus Pulkauninko ir dar aštuonių asmenų karjeras. Rašte minimi žmonės dabar taip pat eina skirtingas pareigas Lietuvos pašte, Klaipėdos uoste, „Vilniaus vandenyse“, Ignalinos atominėje elektrinėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Masiulis teigė, kad žmones susisiekimo sektoriuje įdarbino po konkursų, kurių metu vertintas kandidatų profesionalumas, o ne asmeniniai ryšiai. 

Eksministras tvirtino, kad jo santykiai su R. Karbauskio minimais asmenimis yra darbiniai, o jų buvimas susisiekimo sektoriuje yra „didžiulis pliusas valstybei“. R. Masiulis teigė, kad R. Karbauskio veiksmai yra jo ir premjero Sauliaus Skvernelio bendras planas išstumti jį iš politinės veiklos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų