REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turi verslo idėją, kurią įgyvendinus, į gerą pakeistumei šimtų vaikų gyvenimus? Tuomet, įsivaizduok, kaip tai pasiekti padėtų 20 tūkst. eurų parama – būtent tiek galima laimėti konkurse „Talentas keisti“.

Turi verslo idėją, kurią įgyvendinus, į gerą pakeistumei šimtų vaikų gyvenimus? Tuomet, įsivaizduok, kaip tai pasiekti padėtų 20 tūkst. eurų parama – būtent tiek galima laimėti konkurse „Talentas keisti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei susidomėjai – suskubk, paraiškas teikti bus galima tik iki vasario pabaigos. Kaip tai padaryti lengviau, pataria praėjusiais metais laimėjusių idėjų autoriai ir konkurso organizatoriai.

REKLAMA

Reikia tik idėjos ir pasiryžimo

Konkursą šeštus metus iš eilės rengia tarptautinė organizacija „Reach For Change“, o per šį laikotarpį jau keliolika geresnį pasaulį vaikams kuriančių socialinių verslų pelnė paramą. Kiekvienos iš konkurse dalyvavusių iniciatyvų pradžia buvo tokia pati – reikėjo idėjos ir jos autoriaus pasiryžimo užpildyti konkurso anketą.

„Apie konkursą sužinojau iš „Facebook“ reklamos – tuo metu mano idėja buvo dar tik pirminėje stadijoje. Atsidariau paraiškos formą ir ją greitai bei nuoširdžiai užpildžiau. Užduoti klausimai, o ir vėlesni konkurso etapai man padėjo išsigryninti savo sumanymą“, – pasakojo rūbus diabetu sergantiems vaikams kurianti ir konkurse šiai savo veiklai paramą laimėjusi Simona Koncytė.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš socialinio verslo „Trys kubai“ įkūrėjų Vytautas Butkus, savo idėjai įgyvendinti praėjusiais metais pelnęs pagrindinį, bendrovės „Tele2“ įsteigtą, prizą, taip pat sakė, kad patekti į konkursą buvo paprasta, o jame dalyvauti – ypač vertinga.

„Jau buvau girdėjęs daug gerų atsiliepimų apie šį konkursą ir jo pagalbą jauniems socialiniams verslams. Be to, mūsų idėja į pradinukų mokymą įtraukti edukacines kompiuterinio žaidimo „Minecraft“ pamokas ir taip prisidėti prie švietimo pokyčių, sutapo su „Talentas keisti“ keliamu reikalavimu spręsti vaikų problemas – tai paskatino užpildyti paraišką“, – pasakojo V. Butkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laimėta 20 tūkst. eurų parama padėjo V. Butkaus komandai įsigyti reikalingą IT įrangą bei programavimo paslaugas, nuomotis biurą ir per mažiau nei metus išbaigti vystomą produktą – unikalios pamokos jau buvo pristatytos mokymo įstaigoms ir įtrauktos į ugdymo planus.

„Džiaugiamės, kad galėjome prisidėti prie šios iniciatyvos įgyvendinimo. Jei ir jūs turite inovatyvų sumanymą, kuris gali pagerinti vaikų gyvenimus – nedvejokite ir pildykite paraišką, juk būtent drąsios idėjos yra didžiausių pokyčių visuomenėje variklis“, – konkurse dalyvauti kvietė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

REKLAMA

Idėją turiu. Kaip dalyvauti konkurse?

Viskas, ką reikia padaryti, norint sudalyvauti socialinių pokyčių „Talentas keisti“ konkurse – iki vasario 29 d. užpildyti konkurso paraišką ir laukti tolimesnių konkurso etapų. Tam, kad tai padaryti būtų dar paprasčiau, konkurso dalyviai ir organizatoriai dalijasi atsakymais į dažniausiai užduodamus klausimus.

1) Kas gali dalyvauti konkurse?

Konkurse gali dalyvauti tiek fiziniai asmenys, tiek nedidelės savo veiklą pradedančios organizacijos. Taip pat konkurse gali dalyvauti ir tie, kurie neturi panašaus darbo patirties, niekada nebuvo kūrę socialinio verslo ar  netgi dirbo visiškai kitoje srityje. Dalyvavimui svarbiausia yra į vaikų gerovę orientuota idėja ir paraiškos teikėjo pasiryžimas bei atsidavimas siekiant ją įgyvendinti.

REKLAMA

2) Kokias socialines idėjas galima pateikti konkurse?

Konkurse laukiamos idėjos, kurias įgyvendinus bus sprendžiamos realios šalies vaikų problemos. Pasiūlyta idėja taip pat turėtų būti inovatyvi – tikimės, kad pasirinktos problemos kontekste bus pasiūlytas naujas jos sprendimo būdas. Svarbu ir tai, kad į kitą etapą pateks tik tos idėjos, kurios turi potencialo išaugti į ilgalaikį ir tvarų socialinį verslą.

3) Ko tikimasi iš pokyčių lyderių?

Ieškome tokio socialinių pokyčių lyderio, kuris nuoširdžiai tikėtų savo idėja, norėtų ją paversti gyvenimo tikslu, būtų pasiryžęs pats ją įgyvendinti bei su ja dirbti ilgalaikėje perspektyvoje. Konkurso dalyvis gali turėti ir komandą, tačiau laimėtojas bus tik vienas žmogus. Todėl itin svarbi yra paraiškos teikėjo asmenybė – komisija vertins, ar jis turi lyderio savybių ir motyvaciją pateiktą socialinio verslo idėją paversti nuolatine bei pagrindine savo veikla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4) Kas laukia konkurso laimėtojų?

Trys konkursą laimėję socialiniai verslininkai gaus galimybę dalyvauti „Reach for Change“ inkubatoriaus programoje nuo vienerių iki penkerių metų. Inkubatoriaus programą sudaro strateginiai patarimai, konsultacijos ir ekspertinė parama, o pirmosios vietos laimėtojas papildomai gaus 20 tūkst. eurų premiją. Be to, papildomą tokio paties dydžio finansinę paramą, įsteigtą fondo „The Ella Fund“, laimės idėja, skatinanti moterų ir merginų įgalinimą, arba moters verslininkės pasiūlyta socialinio verslo iniciatyva.

REKLAMA

4) Ar sunku užpildyti konkurso paraišką?

Paraišką užpildyti labai paprasta – tereikia atsakyti į 16 atvirų klausimų apie savo siūlomą iniciatyvą ir galimą jos įgyvendinimą bei pateikti keletą jus galinčių rekomenduoti asmenų kontaktų.

5) Kas toliau?

Atrinktų idėjų autoriai bus pakviesti į interviu su projekto ekspertais, vėliau į 3 dienų mokymus, o po to – į savo iniciatyvų pristatymo vakarą. Jame vertinimo komisiją sudarys vaiko teisių specialistai ir verslo atstovai, taip pat vaikai, kurie galės užduoti jiems rūpimus klausimus. Konkurso nugalėtojas bus paskelbtas birželio 1-ąją.

Socialinio verslo konkursą „Talentas keisti“ organizacija „Reach for Change“ rengia drauge su ilgamečiais partneriais telekomunikacijų bendrove „Tele2“ ir televizija „TV3“.

Daugiau apie konkursą sužinoti galite čia: www.talentaskeisti.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų