REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiaulių“ krepšininkai prieš tris savaites kaip lygūs su lygiais kovojo su Kauno „Žalgiriu“.

„Šiaulių“ krepšininkai prieš tris savaites kaip lygūs su lygiais kovojo su Kauno „Žalgiriu“.

REKLAMA

Antano Sireikos kariauna iš pradžių pranoko žalgiriečius šalies čempionate, o po kelių dienų nusileido „Žalgiriui“ 6 taškais per pirmas Citadele Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio rungtynes.

Dabar serija keliasi į Kauną – šį vakarą „Žalgiris“ sieks išsaugoti pranašumą ir penktus metus paeiliui patekti į turnyro finalo ketvertą. 

Atrodo, kad sėkmingas „Šiaulių“ žaidimas supykdė „Žalgirį“.

„Manau, kad taip, – paklaustas, ar rungtynėms su „Šiauliais“ reikės nusiteikti tarsi Eurolygos mūšiui, sakė Lukas Lekavičius. – Patiems yra pikta, kad taip blogai žaidėme su „Šiauliais“, norisi pasirodyti geriau.

Laukia labai svarbios rungtynės, į jas eisime su kita energija ir parodysime geresnį žaidimą nei prieš tai.“

„Žalgiris“ 2020-aisiais strigo žaisdamas vietiniame fronte – per šešerias rungtynes laimėjo keturiskart ir tik sykį – dviženkle persvara.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau praėjusį savaitgalį lengvai įveiktas Kėdainių „Nevėžis“ ir pastarieji rezultatai Eurolygoje leidžia kauniečiams jaustis patogiau.

„Rungtynėms su „Nevėžiu“ turėjome daugiau laiko pasiruošti ir pailsėti, – pabrėžė L. Lekavičius, kai „Žalgiris“ žaidė praėjus trims dienoms po pastarųjų Eurolygos rungtynių. – Be to, po prastesnių Eurolygos rungtynių visi norėjo sužaisti geriau.

REKLAMA

Buvome susikoncentravę. Manau, esame geros formos.“

Pakankamai poilsio „Žalgiris“ turėjo ir šį kartą – dar tris dienas pasirengti atsakomosioms Citadele KMT ketvirtfinalio rungtynėms.

Kaina – kelialapis į finalo ketvertą, kuris šį savaitgalį vyks Klaipėdoje.

Tačiau „Šiauliai“ sieks apsunkinti šalies čempionų kelią į uostamiestį, ir daugiausiai dėmesio bus skiriama Rokui Gusčiui.

206 cm ūgio centras dominavo prieš „Žalgirį“ per pirmas rungtynes Šiauliuose – pelnė 22 taškus, atkovojo 16 kamuolių ir su 37 naudingumo balais. Aukštaūgis pagerino visų laikų KMT atkovotų kamuolių rekordą.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai komanda, kuri taškus rinko per priekinės linijos žaidėjus, o didžiausia mūsų problema buvo atkovoti kamuoliai, – įsitikinęs L. Lekavičius. – Gustys sužaidė puikias rungtynes. Akcentai tam ir bus dedami: atsakyti į jų kontaktą, atsitverti, atkovoti kamuolius ir bandyti bėgti.“

6 taškų pranašumą turinčio „Žalgirio“ atsakomosios Citadele KMT ketvirtfinalio rungtynės su „Šiauliais“ – šį vakarą nuo 20 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų