REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno autobuse – šiurpus incidentas: durys prispaudė išlipančios neįgalios merginos koją, o to nepastebėjęs vairuotojas nuvažiavo toliau. Merginą autobusas grindiniu vilko pusantro šimto metrų, ji siaubingai sužalota, o autobusų įmonė tik prabėgus kelioms dienoms po nelaimės susisiekė su šeima.

Kauno autobuse – šiurpus incidentas: durys prispaudė išlipančios neįgalios merginos koją, o to nepastebėjęs vairuotojas nuvažiavo toliau. Merginą autobusas grindiniu vilko pusantro šimto metrų, ji siaubingai sužalota, o autobusų įmonė tik prabėgus kelioms dienoms po nelaimės susisiekė su šeima.

REKLAMA

Evelinos mama rodo ant dukters kūno likusias didžiules žaizdas.

 „Tai čia visais pirštukais – visas galas laikėsi.“

Siaubingai nubrozdinti pirštai, kuriais mergina bandė įsitverti. Žaizdos ant rankos, kojos ir pilvo.

„Tikrai jie baisūs, ir ypatingai ta koja, kuri yra paralyžiuota, ten didžiulė duobė, jeigu nebus komplikacijų, tai bus labai gerai viskas – kol kas geriam antibiotikus, perrišinėjam žaizdas“, – sako mama Inga Loreta Lipčiūtė.

Taip kraupiai baigėsi merginos kelionė penktadienio rytą 32 maršruto autobusu, kai ji viena pati išsiruošė į dienos centrą. Tik per stebuklą čia išvengta tragedijos. Laimė, kad mergina netrinktelėjo galva į gatvės bortą ar nepateko po ratais, o nuo rimtesnių sužalojimų apsaugojo ir stori žieminiai drabužiai, ant kurių kraujas ir gatvės purvas: „Kai pavilko žeme, tai skutai iš striukės liko. Viskas suplyšę, visi rūbai. Ir šitie, šituos tai perkirpo medikai, bet va, yra vilkta.“

REKLAMA
REKLAMA

Mergina neįgali, sunkiai kalba ir vaikšto, juda lėtai. Autobusu nuo namų ji atvažiavo iki stotelės Aleksote, Europos prospekte. Išlipant iš autobuso, durys privėrė merginos koją, o vairuotojas nuvažiavo toliau, asfaltu vilkdamas kaunietę.

REKLAMA

„Sakė, mama, aš šaukiau, rėkiau, spiegiau ir galvojau, kad mirsiu, tai, be abejo, durys uždarytos, sandarios, ir nesigirdi, kas ten lauke darosi“, – pasakoja I. L. Lipčiūtė.

Autobusas grindiniu ją tempė apie pusantro šimto metrų – nuo stotelės iki artimiausios pėsčiųjų perėjos.

„Atstumas buvo labai didelis, aš neįsivaizduoju, kaip tiek laiko galima važiuoti ir nebepamatyti“, – teigia I. L. Lipčiūtė.

Autobusas sustojo, kai merginos šauksmą išgirdusi kita keleivė apie nelaimę pranešė vairuotojui. Skubiai iškviesti medikai ir policija. Iš kitapus gatvės atskubėjo ir darbuotoja iš įstaigos „Ištiesk pagalbos ranką“, į kurią ir važiavo mergina.

REKLAMA
REKLAMA

„Ji buvo greitosios automobilyje, mačiau kraują, mačiau išsigandusią merginą, daugiau komentuot nelabai negaliu, nes medikai apžiūrinėjo ją. Labai išsigandus, labai didelis stresas ir sako, į autobusą daugiau lipti nenorėsiu niekada, nevažinėsiu daugiau autobusais“, – kalbėjo dienos centro darbuotoja Violeta Minikevičienė.

Įmonės „Kauno autobusai“ atstovai tik pirmadienį susisiekė su sužalotos merginos mama ir susizgribo atsiprašyti. Autobusą vairavo 68 vyriškis, ilgametis darbuotojas – įmonėje išdirbęs trečdalį savo gyvenimo. Vyras teisinasi, kad tą rytą jį apakino saulė. Įmonė jau pripažįsta, kad siaubinga nelaimė – tai jų kaltė. Aiškinamasi ir kodėl nesuveikė durų mechanizmas, neleidžiantis joms užsidaryti, jei tarpdury pasitaiko kliūtis, šiuo atveju ten greičiausiai įstrigo merginos koja

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes laukiame policijos išvadų, tada tiksliai žinosime, kas buvo prispausta, bet kokiu atveju vairuotojas turėjo matyti keleivę ir užtikrinti, kad ji saugiai išliptų iš transporto priemonės. Šis nelaimingas atsitikimas yra šokas ne tik vairuotojui, bet ir visai mūsų įmonei – tai vienareikšmiškai yra mūsų klaida“, – sako įmonės atstovė Patricija Elžbieta Zarankaitė.

Įmonės teigimu, visi keleiviai apdrausti, tad patirtą žalą turėtų atlyginti draudimas. Dėl įvykio policijoje pradėtas tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų