REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Domantas Sabonis – tarp 22 ryškiausių šio sezono Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) žvaigždžių. Indianos „Pacers“ centras tapo antru lietuviu istorijoje, kuris pateko į „Visų žvaigždžių“ rungtynes. Skaičiai byloja, kad į elitą 23-ejų lietuvis prasibrovė tikrai ne šiaip sau.

Domantas Sabonis – tarp 22 ryškiausių šio sezono Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) žvaigždžių. Indianos „Pacers“ centras tapo antru lietuviu istorijoje, kuris pateko į „Visų žvaigždžių“ rungtynes. Skaičiai byloja, kad į elitą 23-ejų lietuvis prasibrovė tikrai ne šiaip sau.

REKLAMA

Dar vasarą buvo aišku, kad D. Sabonis savo komandoje užims vis svarbesnį vaidmenį – nauja ketverių metų sutartis su Indianos klubu garantavo ir vietą startiniame penketuke. 

„Pacers“ komandoje lietuviui atsivėrė ir dar daugiau galimybių – dėl traumų ilgai nerungtyniavo lyderis Victoras Oladipo ir tiesioginis D. Sabonio konkurentas centro pozicijoje Mylesas Turneris. 

Dabar D. Sabonis yra rezultatyviausias (18,3 tšk.), daugiausiai kamuolių atkovojantis (12,5) ir naudingiausias Indianos klubo krepšininkas. Visus šiuos skaičius centras fiksuoja per vidutiniškai 34,7 min.

REKLAMA
REKLAMA

Šiame sezone D. Sabonis tapo ir pirmuoju lietuviu istorijoje, kuriam pavyko užfiksuoti trigubą dublį – vienerių rungtynių metu pelnyti dviženklį taškų skaičių, atkovoti dviženklį skaičių kamuolių ir atlikti dviženklį skaičių rezultatyvių perdavimų.

REKLAMA

Terminas trigubas dublis šiuolaikiniame krepšinyje, ypač NBA, nėra tokia jau didelė sensacija. Vis dėlto, čia reiktų atkreipti dėmesį į kitų tai sugebančių krepšininkų pavardes. 

D. Sabonis ties savo pirmuoju trigubu dubliu toli gražu nesustojo. Jis tai pakartojo antrą, trečią, o vėliau ir ketvirtą kartą.

Keturis trigubus dublius šį sezoną užfiksavo ir praėjusių metų MVP – graikas Giannis Antetokounmpo. Bendrai D. Sabonis pagal šį rodiklį nusileidžia tik penkiems lygos krepšininkams: Luka Dončičiui, LeBronui Jamesui, Nikola Jokičiui, Russellui Westbrookui ir Benui Simmonsui. Visi šie krepšininkai – pirmo ryškumo žvaigždės NBA pasaulyje, o D. Sabonio pavardė įsitaisiusi visiškai greta jų.

REKLAMA
REKLAMA

NBA apžvalgininkai praėjusį mėnesį atliko skaičiavimus, pagal kuriuos D. Sabonis tapo absoliučiai geriausiu visos lygos krepšininku – buvo skaičiuojama, kiek krepšininkai vidutiniškai sukuria taškų komandos draugams. Po D. Sabonio rezultatyvių perdavimų ir užtvarų komandos draugai vidutiniškai rinko po 27 taškus. Jei pridėtume 18 paties centro taškų vidurkį, gautume 45 taškus kiekvienose rungtynėse, surenkamus lietuvio dėka. 

Bendrai Indianos klubas šiame sezone vidutiniškai renka po 109 taškus. Nesunku suskaičiuoti, kad D. Sabonis yra atsakingas už daugiau kaip 40 proc. visų „Pacers“ taškų.

Prabėgus daugiau kaip pusei reguliariojo sezono, „Pacers“ praktiškai užsitikrino vietą atkrintamosiose – Rytų konferencijoje komanda užima 6 vietą ir prieš 9 vietoje esantį Vašingtono „Wizards“ klubą turi 12 pergalių pranašumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Sabonis rungtyniaudamas taip, kaip tai daro visą šį sezoną, yra akivaizdus lyderis komandos, kurią drąsiai galima laikyti TOP 15 komanda visoje NBA.

Vasario 15-16 dienomis Čikagoje vyksiantį „Visų žvaigždžių“ savaitgalį tiesiogiai transliuos TV3 Sport kanalas. Jame gerbėjai galės išvysti ne tik D. Sabonio pasirodymą pagrindinėse „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, bet ir įgūdžių konkurse.

Viso „Visų žvaigždžių“ rungtynėse dalyvaus 22 žaidėjai – D. Sabonis savo pavardę išgirdo paskutinis ir pateko į LeBrono Jameso komandą. Kartu su D. Saboniu vienoje komandoje žais tokie elitiniai krepšininkai, kaip Anthony Davisas, Jamesas Hardenas, Luka Dončičius, Kawhi Leonardas, Nikola Jokičius, Damianas Lillardas, Benas Simmonsas, Chirsas Paulas, Russellas Westbrookas ir Jaysonas Tatumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų