REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį savaitgalį, vasario 15-16 dienomis, Čikagoje (JAV), nugriaudės bene laukiamiausias Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) renginys – „Visų žvaigždžių“ savaitgalis. Šiemet šis šou Lietuvos krepšinio gerbėjams bus išskirtinis ir nežinia, kada sirgaliai dar turės tokią galimybę.

Jau šį savaitgalį, vasario 15-16 dienomis, Čikagoje (JAV), nugriaudės bene laukiamiausias Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) renginys – „Visų žvaigždžių“ savaitgalis. Šiemet šis šou Lietuvos krepšinio gerbėjams bus išskirtinis ir nežinia, kada sirgaliai dar turės tokią galimybę.

REKLAMA

Čikagoje šeštadienį prasidėsiantis renginys vyks jau 68 kartą. NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalis pradėtas rengti dar 1951-aisiais ir iki šiol neįvyko tik kartą – 1999-aisiais – dėl sutrumpėjusio sezono.

Krepšinio mylėtojai iš Lietuvos šiemet turi unikalią galimybę visus savaitgalio įvykius stebėti tiesiogiai per TV3 Sport kanalą. O pamatyti ten tikrai bus ką.

Lietuvis tarp elito

Pagrindinėse „Visų žvaigždžių“ savaitgalio rungtynėse ant parketo išbėgs Indianos „Pacers“ lyderiu tapęs Domantas Sabonis. Iki šiol per visą NBA istoriją šias rungtynes pavyko pasiekti tik vienam lietuviui, kuris dabar jau turi JAV pilietybę – Žydrūnui Ilgauskui.

REKLAMA
REKLAMA

D. Sabonis tapo ne tik antruoju „Visų žvaigždžių“ lietuviu – 23-ejų centras yra ir pats jauniausias visų laikų dalyvis iš Lietuvos.

REKLAMA

Įdomu tai, kad Ž. Ilgauskas šiose rungtynėse dalyvavo dukart – 2003-aisiais ir 2005-aisiais. Pirmą kartą Ž. Ilgauskas nesugebėjo pelnyti nė taško, todėl bent vienas taiklus D. Sabonio metimas reikštų ir geriausią visų laikų Lietuvos krepšininkų debiutą šiame lygyje.

Šiemet „Visų žvaigždžių“ rungtynėse netrūks jaunimo. Būdamas 23-ejų D. Sabonis yra vyresnis už penkis kitus dalyvius: Luka Dončičių, Bamą Adebayo, Trae Youngą, Brandoną Ingramą ir Jaysoną Tatumą.

Viso „Visų žvaigždžių“ rungtynėse dalyvaus 22 žaidėjai – D. Sabonis savo pavardę išgirdo paskutinis ir pateko į LeBrono Jameso komandą. Kartu su D. Saboniu vienoje komandoje žais tokie elitiniai krepšininkai, kaip Anthony Davisas, Jamesas Hardenas, Luka Dončičius, Kawhi Leonardas, Nikola Jokičius, Damianas Lillardas, Benas Simmonsas, Chirsas Paulas, Russellas Westbrookas ir Jaysonas Tatumas.

REKLAMA
REKLAMA

Netikėta galimybė antram lietuviui

D. Sabonis nebus vienintelis „Visų žvaigždžių“ savaitgalio atstovas iš Lietuvos. Išskirtinės galimybės sudalyvauti prestižiniame renginyje šiemet sulaukė 17-metis Vilniaus „Ryto“ dublerių komandos talentas Augustas Marčiulionis.

Itin perspektyvus Š. Marčiulionio sūnus buvo pakviestas į „Basketball Without Borders“ stovyklą, kuri taip pat vyks Čikagoje, „Visų žvaigždžių“ savaitgalio proga. Iš Europos į šią stovyklą buvo pakviesti tik 10 krepšininkų – jie tobulins savo įgūdžius kartu su NBA žvaigždėmis Pascaliu Siakamu, Daviu Bertaniu, Tacko Fallu ir Lauri Markkanenu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Sabonis ne tik rungtynėse

Sulaukęs kvietimo į pagrindines „Visų žvaigždžių“ rungtynes D. Sabonis netrukus pranešė dar vieną džiugią naujieną. Centras tapo vienu iš 8 dalyvių „įgūdžių konkurse“ – prieš pagrindinę vakaro dvikovą D. Sabonis demonstruos savo sugebėjimus varantis kamuolį, atliekant perdavimus ir metimus.

Viso rungtyje dalyvaus keturi gynėjai ir keturi centrai. D. Sabonis dėl pagrindinio prizo kovos su J. Tatumu, Patricku Beverley, Spenceriu Dinwiddie, Derricku Rose‘u, Bamu Adebayo, Khrisu Middletonu ir Pascaliu Siakamu.

Praėjusiais metais šioje rungtyje triumfavo Bostono klubo atstovas J. Tatumas.

Tritaškių konkurse – broliukas latvis

Nemažai gerbėjų dėmesio „Visų žvaigždžių“ savaitgalio metu sulaukia ir tritaškių konkursas. Šioje rungtyje lietuviai savo atstovo neturės, tačiau palaikyti čia taip pat yra ką – pirmą kartą karjeroje tritaškių konkurse dalyvaus latvis Davis Bertans.

REKLAMA

43 proc. Taiklumą iš toli šiame sezone demonstruojantis D. Bertans vos per pusmetį tapo itin patraukliu krepšininku visoms komandoms. Vašingtono „Wizards“ komandos treneris atskleidė, kad mainų laikotarpiu D. Bertanį prisikviesti bandė visi 29 lygos klubai.

Kartu su latviu tritaškių konkurse rungsis Devonte Grahamas, Zachas LaVine’as, Duncanas Robinsonas, Trae Youngas, Buddy Hieldas, Joe Harrisas ir Damiannas Lillardas.

Šiemet tritaškių konkurse – naujos taisyklės. Dalyviai atliks po 27 metimus, o ne 25, kaip buvo įprasta iki šiol. Jiems bus skiriama 70, o ne 60 sekundžių laiko. Taip pat NBA pasiūlė naują būdą rinkti taškus – 182 cm nuotoliu nuo linijos bus dar vienas kamuolys, kurį pataikius žaidėjas gaus tris taškus.

REKLAMA

Naujas rungtynių formatas

Prieš dvi savaites viso pasaulio krepšinio bendruomenę sukrėtė siaubingos naujienos – sraigtasparnio avarijoje žuvo NBA legenda Kobe Bryantas. Visose kelias dienas po tragedijos vykusiose rungtynėse K. Bryantui buvo išreikšta pagarba pažeidžiant 24 ir 8 sekundžių taisykles.

Vėliau NBA pranešė, kad Anapilin iškeliavusio K. Bryanto garbei bus pakeistas ir „Visų žvaigždžių“ rungtynių formatas.

Šiemet kiekvienas kėlinys turės praktiškai atskirtų rungtynių reikšmę – nugalėtojai bus skelbiami po kiekvieno kėlinio, o laimėjusi komanda visus pinigus skirs atitinkamiems fondams. Vis tik, didžioji intriga persikels į paskutinį ketvirtį. Po trijų kėlinių visi komandos taškai bus susumuojami, o ketvirtas kėlinys vyks iki 24 taškų. Tarkime, jei rezultatas bus 100:80, tai laimės komanda, pirmoji pasiekusi 124 taškų ribą.

Šeštadienį 04:00 val. Ryte TV3 Sport kanale stebėkite NBA kylančių žvaigždžių rungtynes, o sekmadienį 03:00 val. TV3 Sport kanale tiesiogiai žiūrėkite pagrindinį „Visų žvažgždių“ savaitgalio šou – įgūdžių, dėjimų, tritaškių konkursus ir pačias rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų