REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lašiša – vienas svarbiausių britiškos virtuvės maisto produktų. Ši riebi žuvis yra sveika ir skani – gal todėl ji taip mėgstama.

Lašiša – vienas svarbiausių britiškos virtuvės maisto produktų. Ši riebi žuvis yra sveika ir skani – gal todėl ji taip mėgstama.

REKLAMA

Be to, jei žinote, ką darote, iš jos patiekalus ruošti visai nesudėtinga. Tačiau verta atkreipti dėmesį į keletą dažnų klaidų, susijusių su lašišos ruošimu, rašoma dailystar.co.uk.

Jei jau esate namuose ruošę keptuvėje ar orkaitėje keptą lašišą, puikiai žinote, kaip sudėtinga išgauti traškią odelę. Be to, žuvis gali priskresti prie keptuvės, suirti ir atrodyti neskaniai.

Laimei, „MasterChef“ laidos vedėjas Marcus Wareingas atskleidė, kaip užkirsti šioms problemoms kelią. Savo knygoje „Marcus Wareing New Classics“ žymus virtuvės šefas rašo, kad visuomet reikėtų naudoti keptuvę nelimpančiu dugnu.

Jis taip pat įspėja, kad didelė klaida yra bandymai lašišą apversti per anksti. Jei taip darysite, žuvis gali sukristi dar neįdėta į lėkštę. Jis sako: „Lašiša yra puikiai gaminimui namuose tinkanti žuvis – dėl natūralių joje esančių aliejų ji visuomet bus gardi.

REKLAMA
REKLAMA

Jei norite, galite įsigyti ir lašišos filė be odelės, bet jei nuspręsite ją palikti, štai traškios odelės paslaptis: kepkite žuvį karštoje keptuvėje nelimpančiu dugnu, kad traškumas susiformuotų pamažu.

REKLAMA

Lašišą į keptuvę dėkite odele žemyn ir jos nejudinkite, kol odelė kraštuose nebus parudavusi – taip ji nepriskres prie keptuvės.“

Tad kaip išsikepti tobulos lašišos?

Savo knygoje Marcus atskleidžia visus geriausius savo žuvies gaminimo patarimus. Jis rašo: „Norėdami išsikepti lašišos, didelėje keptuvėje nelimpančiu dugnu ant didelės kaitros įkaitinkite augalinio aliejaus.

Kai aliejus bus įkaitęs, lašišą iš abiejų pusių paskaninkite jūros druska ir tuomet ją dėkite į keptuvę odele žemyn, ir kepkite 4–5 minutes. Kai odelė bus traški, atsargiai lašišą apverskite ir apkepkite kitą jos pusę.

Priklausomai nuo filė storio, kepkite dar 4–6 minutes, žuvis iš išorės bus traški, o viduje – kaip tik iškepusi. Tuomet nuimkite nuo kaitros, perkelkite žuvį į lėkštę ir porai minučių palikite.“

Štai ir viskas – tobulai keptuvėje iškepusi lašiša kiekvieną kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų