REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Lai sako kas ką nori, bet vaizdas skoniui prideda kelis pliusus, todėl šiandien troškinių mėgėjai – sukluskite. Troškinys sodraus ir pikantiško skonio, kurio skonį dar ir dabar jaučiu burnoje. Mėsa gaunasi minkšta, o pats troškinio skystimas taip ir prašosi su duonos riekele suvalgomas iki paskutinio lašo“, – sako recepto autorė Odeta.

„Lai sako kas ką nori, bet vaizdas skoniui prideda kelis pliusus, todėl šiandien troškinių mėgėjai – sukluskite. Troškinys sodraus ir pikantiško skonio, kurio skonį dar ir dabar jaučiu burnoje. Mėsa gaunasi minkšta, o pats troškinio skystimas taip ir prašosi su duonos riekele suvalgomas iki paskutinio lašo“, – sako recepto autorė Odeta.

REKLAMA

Reikės: 1.5 kg jautienos nugarinės; 1/2 šaukštelio druskos; 1/2 šaukštelio maltų pipirų; 1/2 šaukštelio dž. raudonėlio; 1 šaukštelio dž. čiobrelio; 1/2 šaukštelio dž. rozmarino; 56 šaukštų miltų; 1 svogūno; 1 aitriojo pipiro; 3 skiltelių česnako; 5 didelių bulvių; 2 morkų; 6 šaukštų pomidorų padažo; 440 ml tamsaus alaus; 1 lauro lapo; 1 šaukšto Vorčesterio padažo; apie 1 l jautienos sultinio; aliejaus kepimui.

GAMINIMAS

Dubenyje raudonėlį, čiobrelį, rozmarinus, druską bei pipirus sumaišome su miltais. Į miltų mišinį sudedame vieno kąsnio gabalais supjaustytą jautieną ir gerai išmaišome, kad mėsa pasidengtu miltais.

REKLAMA
REKLAMA

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir ant stiprios kaitros apkepiname jautieną.Dėkite po kelis gabaliukus, nes mėsa turi apskrusti, o ne troškintis.

Išimame mėsą iš keptuvės. Į keptuvę sudedame smulkintą pusžiedžiais svogūną, griežinėliais pjaustytas morkas,aitrųjį pipirą, kubeliais pjaustytas bulves ir apkepiname.

REKLAMA

Daržoves sudedame į puodą skirtą troškinimui, ant viršaus sudedame apkepintą jautieną, dedame pomidorų padažą,vorčesterio padažą, pilame alų, jautienos sultinį, dedame lauro lapą ir uždengus troškiname apie 40 min., kol daržovės suminkštės. Pagardiname druska bei pipirais.

Skanaus.

Šaltinis: Samčio užrašai 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų