REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Smarkus vėjas pridarė eibių Lietuvoje: labiausiai kentėjo Kretingos ir Klaipėdos rajonai. Gelbėtojai dėl nuvirtusių medžių buvo kviečiami daugiau nei keturiasdešimt kartų.

Smarkus vėjas pridarė eibių Lietuvoje: labiausiai kentėjo Kretingos ir Klaipėdos rajonai. Gelbėtojai dėl nuvirtusių medžių buvo kviečiami daugiau nei keturiasdešimt kartų.

REKLAMA

Po nakties Klaipėdos Bijūnų gatvėje stovėjęs „Volvo“ – sumaitotas. Į autoservisą atvežtas ir remonto eilės laukęs automobilis smarkiai aplankstytas: ant jo užvirto beržas. Medis neatlaikė smarkaus vėjo – beržui nuvirtus paaiškėjo, kad išpuvusios ko šaknys ir kamienas.

Nuvirtęs beržas suniokojo automobilio priekį, išdaužė stiklą, sulankstė stogą ir variklio dangtį. Deja, „Kasko“ draudimo vairuotojas neturi, jis tikisi, kad jam žalą atlygins už medžius mieste atsakinga Klaipėdos savivaldybė.

Ugniagesiai praneša, kad vakar vyko dešimt kartų dėl nuvirtusių medžių. O štai šiandien kvietimų tik padaugėjo – ugniagesiai buvo kviečiami ne tik dėl medžių, bet ir vėjo suniokotų stogų, nugriuvusių reklamos stendų – vien iki vidurdienio gauta apie 30 kvietimų.

REKLAMA
REKLAMA

Bėdų virstantys medžiai pridarė ne tik pajūryje, kur buvo stipriausias vėjas. Vilniuje, Filaretų gatvėje, ant kelkraštyje stovinčio „Opel" užvirto storas medis. Masyvus kamienas suniokojo lengvąjį automobilį – prie pat Vileišio gimnazijos nuvirtęs medis supjaustytas ir patrauktas nuo važiuojamosios dalies. Per vėjo sukeltus incidentus žmonės nesužeisti, tačiau nuostoliai nemaži.

REKLAMA

Apie nuvirtusius medžius pranešinėjama kone visoje Lietuvoje. Didžiausių sutrikimų patyrė elektros tinklai. Juos pajuto net 20 tūkstančių vartotojų. Iki vidurdienio apie penki tūkstančiai namų dar vis neturėjo elektros. Siaučiant smarkiam vėjui dar prisidėjo ir šlapdriba. Paryčiais iškritęs sniegas nuklojo kone visą Lietuvą, tačiau jis labai sparčiai nutirpo. Slidžiuose keliuose padaugėjo ir avarijų.

Tačiau gamtos negandoms buvo ruoštasi, kelininkai iš anksto druskos mišiniu barstė kelius, todėl labai smarkiai išaugusio avarijų skaičiaus nebuvo.

Greitkelyje Vilnius-Kaunas ir autostradoje Vilnius-Panevėžys nuo kelio nuslydo kelios mašinos: į avarijas pateko ir lengvieji automobiliai, ir vilkikai. Žmonės per šiuos eismo įvykius nesužeisti. Rytoj ypač pajūryje tebepūs stiprokas vėjas, galimi smarkūs maždaug 20 m/sek. vėjo gūsiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų