REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Maxima“ parduotuvės penktadienį nutraukta prekyba šviežios mėsos gaminiais. 

„Maxima“ parduotuvės penktadienį nutraukta prekyba šviežios mėsos gaminiais. 

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt susisiekus su „Maximos“ Komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktore Ernesta Dapkiene, ši patvirtino, kad mėsa buvo išimta dėl galimai prastos gaminių kokybės. Tiesa, kokia yra tikroji priežastis, kol kas nėra užsimenama.

„Savo klientams tiekiame tik aukštos kokybės produkciją. Kilus įtarimams dėl dalies mėsos kokybės, penktadienį sustabdėme šviežios mėsos ir marinuotų produktų prekybą savo tinkle.

Šiuo metu laukiame tyrimų rezultatų, apie situaciją informavome Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą. Atsiprašome savo klientų dėl šių laikinų nepatogumų ir tikimės kuo greičiau išspręsti susidariusią situaciją“, – teigė E. Dapkienė. 

Pastebima, kad klientai, įsigyję nekokybišką mėsą, gali ją grąžinti atgal.

Pradedamas tyrimas

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybos atstovė Jurgita Savickaitė BNS sakė, kad tarnyba tyrimą pradėjo dėl įtariamos mikrobiologinės taršos salmonelėmis.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš „Maximos“ atstovų šiandien pusę šešių vakare buvom informuoti, kad įmonei kilo įtarimų, jog galbūt dalis žalios mėsos produkcijos gali būti užteršta mikrobiologiniais mikroorganizmais“, – teigė J. Savickaitė.

REKLAMA

„Visų pirma, kreipsimės į prekybos tinklą, prašydami mums suteikti visą turimą informaciją apie atvejį, apie atliktus tyrimus ir gautus rezultatus, taikytus tyrimo metodus, apie gamintojus, produkcijos kiekius“, – sakė J. Savickaitė.

„Toliau bus vykdomas produkcijos atsekamumas, atliekami patikrinimai pas gamintojus, taip pat bus imami mėginiai įtarimams patvirtinti arba paneigti“, – pridūrė ji.

J. Savickaitė teigė, kad preliminarius tyrimo rezultatus tarnyba gali turėti pirmadienį po pietų.

Prekyba stabdoma tik Lietuvoje esančiose tinklo parduotuvėse. Šalyje veikia 247 „Maxima“ parduotuvės.

REKLAMA
REKLAMA

Galvos skausmas – vienas iš užsikrėtimo požymių

Anksčiau naujienų portalas tv3.lt rašė, kad, užsikrėtus salmonelioze, ligos simptomus išduos keli esminiai faktoriai, vienas jų – galvos skausmas.

„Didžiausias pavojus yra užsikrėsti salmonelioze. Liga pasireiškia viduriavimu, karščiavimu, pilvo ir galvos skausmais. Šie simptomai dažniausiai pasireiškia praėjus 12-72 valandoms po užsikrėtimo ir trunka 4-7 dienas.  Vartotojams taip pat reikia žinoti, kad labai svarbu tinkamos produkto laikymo sąlygos, pavyzdžiui, vištiena turi būti laikoma ne aukštesnėje nei 4 laipsnių temperatūroje, tuo metu kitos rūšies mėsa iki 6 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ruošiant vištieną namuose labai svarbu vengti kryžminės taršos – netvarkyti ir nesinaudoti tais pačiai virtuvės įrankiais, indais žalios mėsos ar žuvies ir salotų, kurios bus vartojamos be papildomo terminio apdorojimo, taip pat svarbu laikytis tinkamos higienos reikalavimų, pavyzdžiui, vartotojas pjaustęs šviežią vištieną, prieš imdami ruošti salotas turėtų gerai nusiplauti rankas, joms sausinti nenaudoti daugkartinių šluosčių ir panašiai“, – tąkart teigė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistė Vilma Rudokaitė.

Be kita ko, pašnekovė V. Rudokaitė pažymėjo, kad salmonelių bakterijos greitai žūva verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant paukštieną, todėl, užtikrinant termišką mėsos apdorojimą ir esminius higienos reikalavimus, užsikrėsti salmonelėmis rizikos nėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų