REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jūsų močiutė naudojo šį nepakeičiamą produktą. Taip pat ir jos močiutė. Dabar laikas jums atrasti vieną iš populiariausių natūralių valymo priemonių: actą.

Jūsų močiutė naudojo šį nepakeičiamą produktą. Taip pat ir jos močiutė. Dabar laikas jums atrasti vieną iš populiariausių natūralių valymo priemonių: actą.

REKLAMA

Actas (ypač distiliuotas baltasis actas) yra universali, aplinkai nekenksminga alternatyva parduotuvėje pirktoms valymo priemonėms, be to, nebrangi. Pažvelkite į keletą nuostabių šio valymo stebuklo naudojimo būdų, rašoma today.com.

1. Langų valymas

Lygiomis dalimis sumaišykite actą ir vandenį. Ant lango tepkite su kempine, o vėliau nuvalykite sausa šluoste.

2. Užuolaidos

Norėdami išvalyti skalbiamas žaliuzes, sumaišykite 1 puodelį amoniako, pusę puodelio balto distiliuoto acto, ketvirtadalio puodelio kepimo sodos ir 4 litrų šilto vandens. Sudrėkinta kempine ar šluoste valykite užuolaidas gautu mišiniu. Nuplaukite švariu vandeniu.

3. Kavos aparatai

Norėdami ištirpinti susikaupusius nešvarumus, rezervuarą užpildykite baltu distiliuotu actu ir įjunkite kavos virimo aparatą. Acto likučius nuplaukite, užvirdami vandenį keletą kartų. (Kaip visada, vykdykite gamintojo priežiūros instrukcijas.)

REKLAMA
REKLAMA

4. Panaikinkite žolę

Pamirškite pirktines žolės naikinimo priemones. Ant žolės užpilkite neskiesto acto. Naudokite, kiek prireiks.

5. Prailginkite gėlių žydėjimą

Gėlės ilgiau išliks šviežios, jeigu į pilną vandens vazą įbersite 2 šaukštus acto ir 2 šaukštus cukraus. Apipjaustykite gėlių stiebus ir keiskite vazos vandenį kas kelias dienas ar vos tik vanduo pradės drumstis.

REKLAMA

6. Mikrobangų krosnelė

Mikrobangų krosnelėje pakaitinkite ketvirtadalį puodelio balto acto ir 1 puodelio vandens mišinį, kol ant lango susikaups garas. Pasibaigus laikui, išimkite indą ir nuvalykite maisto likučius.

7. Plaukų plovimas

Po kiekvieno plovimo pašalinsite šampūno likučius, jeigu išskalausite plaukus 1-2 šaukštų acto ir 1 puodelio vandens tirpalu. Pritaikykite acto kiekį pagal savo plaukų tipą - naudokite mažiau acto sausiems plaukams ir daugiau acto riebiems plaukams. Plaukai bus šilkiniai ir žvilgantys.

8. Švaresni indai ir stiklinės

Norėdami gauti spindinčius rezultatus, į indaplovės dugną įpilkite 1-2 puodelius balto distiliuoto acto. Naudokite įprastą ciklą ir įprastą ploviklio kiekį.

REKLAMA
REKLAMA

9. Dušo durys

Norėdami išvengti muilo nuosėdų kaupimosi, nuvalykite dušo dureles kempine, išmirkytą baltame distiliuotame acte. Nereikia skalauti.

10. Užsikimšusi dušo galvutė

Norėdami ištirpinti nuosėdas dušo galvutėse, naudokite actą. Į plastikinį maišelį įpilkite puodelio acto. Užriškite maišelį taip, kad dušo galvutė atsidurtų acte. Leiskite mirkti per naktį. Ryte išėmę iš maišelio, įjunkite dušą, kad nuskalautumėte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų