REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena populiariausių programėlių visame pasaulyje „Google Maps“ šią savaitę mini 15 metų gimtadienį. Tačiau milijardarai žmonių šią programėlę renkasi ne tik dėl navigacijos paslaugų, rašo „USA today“.

Viena populiariausių programėlių visame pasaulyje „Google Maps“ šią savaitę mini 15 metų gimtadienį. Tačiau milijardarai žmonių šią programėlę renkasi ne tik dėl navigacijos paslaugų, rašo „USA today“.

REKLAMA

Nors tikėtina, kad dažniausiai „Google Maps“ programėlę įsijungiate dėl vienintelio tikslo – nuo taško A pajudėti iki taško B, visgi nauji patobulinimai gali priversti kiekvieną vartotoją šioje platformoje apsilankyti vis dažniau.

„Google“ sako, kad sukurta programėlė „Google Maps", kurioje galime rasti daugiau kaip 220 šalių, surinko virš 200 milijonų vietų informaciją.

Interneto gigantė, norėdama pažymėti šios programėlės gimtadienį, atnaujino įvaizdį ir pridėjo naujų funkcijų.

Štai 15 naujovių, kurias galėsite išbandyti patobulintoje „Google Maps“ programėlėje:

REKLAMA
REKLAMA

1. Išversti vietovardžius ir adresus. 

Tereikia paspausti garsiakalbio piktogramą, rodomą šalia adreso ar vietos pavadinimo, ir tuomet „Google Maps“ prabils vietine kalba.

REKLAMA

2. Privatumas. 

Pasirinkus inkognito režimą, „Google nebesaugos jūsų lokacijų paieškų. Tiesa, dėl to gali būti prarasti suasmenimo valdikliai. Visgi, jūs galite pasirinkti automatinį trynimo būdą, kuris panaikins lokacijos istoriją, kuri buvo išsaugota 18 mėnesių prieš.

3. Išvengsite greitkelių, rinkliavų, keltų. 

Norint aktyvuoti tokią funkciją, jums tereikės susirasti tris atvaizduotus taškus, esančius viršutiniame dešiniajame programos kampe. Suradus juos, jums reikės nueiti į „Maršruto nustatymus“ ir pasirinkti viena iš kelio tipų, kurių norėtumėte išvengti.

REKLAMA
REKLAMA

4. Draugus ar šeimos narius informuosite, kada atvyksite į sutartą vietą. Taip pat jie galės sekti jūsų kelionės maršrutą tiesiogiai.

Pradėjus kelionę, jums tereikia bakstelti mygtuką, kurio simbolis yra „^“, o tada galėsite „Bendrinti kelionės eigą“ su vienu iš savo draugų.

5. Rasite dviratį arbą paspirtuką.

Naujasis atnaujinimas leis daugiau nei 80 miestų visame pasaulyje patikrinti, kiek šiuo metu yra laisvų dviračių ar „Lime“ firmos paspirtukų, kuriuos galima išsinuomoti. Jūs taip pat gausite informaciją apie tai, kiek kelionė viena iš tokių transporto priemonių jums gali kainuoti.

6. Pakrausite elektrinę priemonę.

Kai kuriose vietose jūs taip pat galėsite išvysti, kur yra įrengtos įkrovimo stotelės, skirtos elektrinėms transporto priemonėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Sužinosite, kuriuo keliu eiti.

Kuomet naudosite „Google“ tiesioginio vaizdo funkciją, rodyklė nurodys, kurį kelią vertėtų pasirinkti. Nustatykite tikslą, paspauskite krypties mygtuką ir pėstiesiems skirtą skirtuką.

8. Sugrįšite į praeitį.

Nurodykite tam tikrą vietą „Google Maps“ darbalaukyje ir nuvilkite geltoną figūrą, kurioje yra pavaizduotas žmogus, o tada pasirinkite laikrodį, kuris atsiras viršutiniame kairiajame kampe. Taip galėsite pamatyti savo kelionių istoriją.

9. Gausite skrydžių informaciją.

Pasirinkite tris pilkas linijas, esančias viršutiniame kairiajame ekrano kampe, ir paspauskite funkciją, pavadinimu„ Jūsų vietos“. Tuomet spustelėkite skirtuką „Rezervacijos“, kad sužinotumėte, ar lėktuvas oro uostą paliks nurodytu laiku. Jūs taip pat galite naudoti žemėlapius oro uoste, norėdami surasti reikiama vietą, pavyzdžiui, restoranus ar parduotuves.

REKLAMA

10. Prisiminsite, kur palikote transporto priemonę.

Paspaudus mėlyną tašką, esantį žemėlapiuose, ir skirtuką „Išsaugoti stovėjimo vietą“ tokiu būdu „Google Maps“ įsimins, kur pastatėte savo automobilį. Beje, daugiau kaip 50 miestų taip pat egzistuos dar ir tokia funkcija, kuri nurodys, ar yra galimybė pastatyti automobilį vienoje ar kitoje stovėjimo aikštelėje.

11. Sutaupys jūsų laiką.

Naudokite papildomas funckijas, tokias kaip „Populiarus laikas“ ar „Laukimo laikas“, kurios jus informuos, ar restorane, o galbūt ir kitoje vietoje, kurioje planuojate apsilankyti, šiuo metu yra daug žmonių. 

REKLAMA

12. Informacija apie traukinius, metro ar autobusus.

Praeitais metais „Google“ nusprendė kaupti duomenų šaltinį, kad dabar gebėtų numatyti, ar autobusas, traukinys, metro šiuo metu yra perpildytas. Be to, bus nurodoma ir tai, ar minėtos transporto priemonės yra pritaikytos neįgaliesiems bei ar yra atskiras personalas, kuris galės jums padėti.

13. Galėsite užsisakyti maistą.

Atsiradęs skirtukas, pavadinimu „Užsisakyk internetu“, nuo šiol leis užsisakyti maistą ir nurodyti, kur jis turėtų būti pristatytas arba iš kur norite jį atsiimti.

14. Leis mėgautis pertraukomis keliaujant.

Paspaudus tris taškus, o vėliau „Kelionės nustatymai“ ir „Pridėti sustojimą“, „Google Maps“ apskaičiuos greičiausią maršrutą, jeigu pageidausite padaryti pertraukėlę. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

15. Planuosite grupių veiklą.

Ilgą laiką paspaudus bet kurią iš žemėlapio vietų, jūs turėsite galimybę pasidalinti norima vieta su savo draugais per bet kurią pranešimų platformą.

„Google Maps“ paslauga kiekvieną mėnesį naudoja daugiau nei 1 milijardas žmonių visame pasaulyje. „Google“ iki šiol yra surinkusi informaciją iš daugiau nei 200 milijonų vietų, 220 šalių ir pridėjo daugiau nei 20 milijonų nuotraukų, apžvalgų ar įvertinimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų