REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
76
Moniqe, Rokas Povilius, Monika Marija (tv3.lt fotomontažas)

Šiandien prie televizijos ekranų žiūrovus pritraukė pirmasis nacionalinės „Eurovizijos“ atrankų pusfinalis, kurio metu net 8 atlikėjai susikaus dėl galimybės ir toliau kovoti dėl geriausiojo titulo. Nugalėtojas gegužės mėnesį atstovaus Lietuvai Roterdame įvyksiančiame „Eurovizijos“ dainų konkurse.

76

Šiandien prie televizijos ekranų žiūrovus pritraukė pirmasis nacionalinės „Eurovizijos“ atrankų pusfinalis, kurio metu net 8 atlikėjai susikaus dėl galimybės ir toliau kovoti dėl geriausiojo titulo. Nugalėtojas gegužės mėnesį atstovaus Lietuvai Roterdame įvyksiančiame „Eurovizijos“ dainų konkurse.

REKLAMA

Deja, vakaro pabaigoje net su 4 atlikėjais ar grupėmis bus atsisveikinta.

Šįkart nacionalinės „Eurovizijos“ atrankų scenoje pasirodė šie atlikėjai: MEANDI, Petunija, Germanas Skoris, Monique, Rokas Povilius, Monika  Marija, Andy Vaic, „The Backs“. Tarp šių atlikėjų turėjo pasirodyti ir Evgenya Redko. Tačiau pranešė, kad dėl sveikatos problemų pasitraukianti iš „Eurovizijos“ atrankos.

Šių metų laidų vedėjais tapo Gabrielė Martirosian ir Giedrius Masalskis, o papildomai atlikėjus po pasirodymų kalbina dainininkė, kuri taip pat išbandė savo laimę „Eurovizijoje“, Ieva Zasimauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijos kėdes užėmė: Ramūnas Zilnys, Giedrė Kilčiauskienė, Leonas Somovas, Jievaras Jasinkis, Gerūta Griniūtė.

Įdomu tai, kad kiek anksčiau buvo numatyta, kad tarp atlikėjų, kurie varžosi dėl kelialapio į „Eurovizijos“ finalą kovos ir Evgenya Redko, tačiau dėl patirtų nugaros skausmų, ji nusprendė pasitraukti iš kovos.

REKLAMA

Pirmasis ant scenos žengė MEANDI su daina „Drip“. Jie atrankos pusfinalį atidarė itin ryškiu bei žaismingu pasirodymu. Ši daina „užkabino“ publiką, norėjosi drauge su jais dainuoti priedainį bei pritariančiai ploti į taktą. Po pasirodymo publika negailėjo plojimų.

Gabrielė Martirosian dar prieš šį pasirodymą teigė, kad juos jau spėjo pamilti publika ir tapo tikru atradimu muzikos  pasaulyje.

Po skambios dainos atlikėjas vyko pas I.Zasimauskaitę į kamabrį, kuriame jiedu daugiau pasikalbėjo apie tai.  I.Zasimauskaitė atskleidė, kad šios dainos laukia ir vaizdo klipas. Atlikėjas paminėjo, kad ir pats prisidėjo prie montavimo darbų, o šį klipą teko filmuoti net metus.

REKLAMA
REKLAMA

Antoriji – Petunija su daina „Show Ya“. Teigiama, kad komentarai paskatino ją, kad ši daugiau padirbėtų ties pasirodymu. Ji vadovaujasi posakiu „Vienas kovos lauke – ne karys“, todėl į sceną pasikvietė daugiau žmonių, kurie padėjo efektyviau atlikti pasirodymą. 

Prie pasirodymo prisijungė 3 pritariančios vokalistės. Pasirodo, kad šios merginos yra atlikėjos geriausios draugės, kurios ją lydi ne tik ant scenos, bet ir tikrame gyvenime.

Trečiasis ant scenos lipo Germanas Skoris, kuris skundžiasi dėl sveikatos problemų. Vaikiną kamuoja nugaros skausmai, tačiau tai nesutrukdė sėkmingai atlikti „Chemistry (Breaking Free)“ dainos. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo pasirodymas nepaprastai skambus bei melodingas. Jo metu netrūko gitaros bei būgnų skambesių.

Pasirodo, Germanas neturi savo vadybininko ir už viską yra atsakingas pats, todėl džiaugėsi, kad yra nuo nieko nepriklausomas. Nepaisant to, jis mato ir vieną minusą – jam niekas nepasako, kur jis klydo.

Ketvirtoji – favorite laikoma Monique su daina „Make me human“. Mergina jau spėjo susirinkti armiją gerbėjų, o tai skatina ją atlikti kūrinį kuo geriau, todėl pasirodymo metu netrūko ir specialiųjų efektų. Visa salė mirgėjo nuo šviesų, kurios pasirodymui suteikė daugiau dramos. Uždainavus priedainį, rodėsi, kad šiurpsta oda.

REKLAMA

Kalbinta I.Zasimauskaitės ji pasakojo, kad išpopuliarėti jai padėjo viena taisyklė, kuria vadovaujasi visuomet: „Niekada nemeluoti sau“, tai padėjo jai pasiekti tokių puikių pasiekimų karjeroje.

Po 4 pasirodymų atėjo metas komisijai tarti žodį. Anot R. Zilnio, MEANDI labai linksmai atrodė ant scenos. Smagiai jis įvardijo šį pasirodymą, kaip „Hip-hopo mažule“. Tai pirmoji daina, kuri yra tokio tipo ir pasiekė tiek daug ir yra taip arti „Eurovizijos“.

Kritikos nedailėjo – Petunijai. Anot jo, jos priminė 4 drauges, kurios per mergvakarį atėjo pašaudyti lazeriais. Ši daina pasirodė žavi, tačiau dar nepasieks  „Eurovizijos“ finalo.

REKLAMA

R.Zilnio teigimu, Germano pasirodymo metu matėsi, kad vaikinas kenčia dėl nugaros skausmų. Nepaisant to, jis džiaugėsi. kad pasirodymas puikiai pavyko.

Monique negailėjo teigiamų žodžių: „Toks pasirodymas, kuris jei nuskambėtų „Eurovizijoje“, žmonės išgirdę ją, eitų ieškoti, kur yra tas Vilnius.“

Gerūtai Griniūtė antrino R.Zilniui. Jai labai patiko MEANDI: „Daina yra puiki ir norisi judėti. Klausiau ar nenuvils – ne.“

Tiesa, Petunijos pasirodymas jai visai patiko, o Germano buvo malonu klausytis.

Gražių žodžių bei įžvalgų negailėjo atlikėjai Monique. Jai jos pasirodymas priminė kompiuterinį žaidimą: „Tai būtų stiprus pareiškimas „Eurovizijai.“ 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Simpatijų pasirodymui MEANDI negailėjo ir Giedrė. Taip pat jai įsiminė ir Germano pasirodymas, tačiau Monique, jos nuomonė, buvo profesionaliausiai atliktas pasirodymas. „Monique žinomumas labai jaučiasi ir girdisi.“

Leonas negailėjo simpatijų ir linksmam pasirodymui MEANDI: „MEANDI labai patiko, man patinka, kad urban ir yra slapviška. Tiek MEANDI, tiek Monique yra spalviškai geri pasirodymai. Jie drąsiai matomi finale.“

Jievaro nuomone MEANDI šauniai žiūrėjosi jis pritarė daugumai komisijos narių.

Penktasis – Rokas Povilius „Vilnius Calling“. Vaikinas pasirodymą pasirodymą pradėjo sėdėdamas ant žemės ir žiūrėdamas į televizorių. Ši daina ne tik skambi, bet ir siunčianti slaptą žinutę. Jis nori, kad pasaulis pagaliau sužinotų, kas yra Vilnius ir kaip Lietuviai jaučiasi, kuomet jiems taip nesiseka šiame konkurse.

REKLAMA

Šeštoji ant scenos žengė Monika  Marija „If I leave“. Ji griausmingai pradėjo savo pasirodymą nuo pat pirmų akordų. Publika nuolat plojo, o pasirodymo kulminacija tapo jos atliekamas priedainis. 

Kalbinta I.Zasimauskaitės, ji džiaugėsi, kad yra apdovanota pavydėtinos publikos, būtent ji, ją skatina tobulėti. 

Septintasis – Andy Vaic, kuris atliko „Why why why“ dainą. Šie vaikinai yra energijos užtaisas bei geros nuotaikos skleidėjai. Priedainį pritariančiai dainavo dauguma žiūrovų. Nenuostabu, nes jis yra nesudėtingas bei labai įsimintinas „why why why“.

Pasirodymo metu jis drauge ant scenos buvo su broliumi Juliumi. I.Zasimauskaitė paklausė, ar buvo drąsu broliui lipti ant scenos, o gautas atsakymas nustebino. Netikėta tai, kad ir jis buvo siuntęs į „Euroviziją“ dainą, tačiau vėliau atsiėmė prašymą.

REKLAMA

„The Backs“ uždarė pusfinalio filmavimą. Laidos vedėjai jas praminė keturiomis vyšnaitėmis. Šį kartą jos šiek tiek pakeitė pasirodymą. Priešingai nei praėjusį kartą, dabar ant scenos buvo daugiau šviesų, o jos energingiau dainavo. Praėjusiame filmavime Zilnys teigė, kad jos primena 4 našles, tačiau, rodos, kad dabar jos išklausė komisijos nuomonės ir patobulino pasirodymą.

Po šių pasirodymų atėjo metas vėl komisijai išsakyti savo nuomonės.

Giedrė trumpai ir aiškiai: „Matau 3 labai stiprius atlikėjus. Vieniems pasiseka, o kitiems ne.“

Leonas Somovas teigė, kad vienas pasirodymas buvo itin kokybiškas: „Monikos Marijos stipriausias, dėl jos vokalo būčiau ramiausias. Roko gabalas – fainas. ANDY ir The Backs – geriau nei praėjusi kartą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gerūta Griniūtė pritarė jo komentarui, o R.Zilnys pridėjo, kad keturios merginos – The Backs – jei ir nelaimės šios kovos, tačiau tikrai vyks į  „Euroviziją“, kaip pritariančios vokalistės: „Nėra intrigos, kas vyks į finalą. Dėl Monikos ir Monique esu tikras, o dėl kitų 2 – ne.“

Susumavus komisijos bei žiūrovus balsus paaiškėjo, kad į finalą keliauja: Monika Marija, Monique, MEANDI, „The Backs“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų