REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį fantastišką pergalę namuose prieš Pirėjo „Olympiacos“ iškovojęs Kauno „Žalgiris“ dvigubą Eurolygos savaitę užbaigs Stambule, kur susikaus su vietos „Anadolu Efes“ ekipa.

Antradienį fantastišką pergalę namuose prieš Pirėjo „Olympiacos“ iškovojęs Kauno „Žalgiris“ dvigubą Eurolygos savaitę užbaigs Stambule, kur susikaus su vietos „Anadolu Efes“ ekipa.

REKLAMA

„Anadolu Efes“ šiuo metu yra geriausia Europos komanda, turinti tik 3 pralaimėjimus ir yra vienvaldė Eurolygos lyderė. Apie tai prieš rungtynes kalbėjo ir Šarūnas Jasikevičius, kuris pažymėjo, kad šiose rungtynėse negalima įsivelti į taškų lenktynes, nes vienintelis pergalės receptas – gera gynyba.

Kokia situacija su sergančiu Jocku Landale‘u?

Dar aiškinasi, kol kas atrodo, kad važiuos, bet dar aiškinamės.

Kokios mintys apie laukiančias rungtynes?

Jie šiuo metu yra geriausia Europos komanda, laimi svečiuose prieš geriausias komandas, žaidžia stabiliai, turi aiškius lyderius ir reikia pripažinti, kad kai reikia, gali dėti žingsnelį gynyboje ir pakilus gynybiniam intensyvumui, jie perlaužia rungtynes. Šiai dienai tikrai geriausia Europos komanda abejose aikštės pusėse.

Jie turi labai stiprius gynėjus. Kiek svarbu neleisti jiems įsižaisti nuo pat pradžių?

Aišku, kad svarbu, bet visos komandos tą svarbumą supranta, tačiau nelabai kas gaunasi. Mums reikia perlipti per save, suprasti, kad negalime su jais kovoti taškais. Reikia juos pristabdyti, rizikuoti nelabai turime kur, todėl tikrai laukia sunkus varžovas.

REKLAMA
REKLAMA

Nematytas pasiekimas, kad Sh.Larkinas keturis turus buvo Eurolygos MVP. Ar jis dabar yra geriausias šios lygos žaidėjas?

Jeigu renkant geriausius žaidėjus, tai visą laiką reikia atsižvelgti ir į komandos pasiekimus. Dabar jis yra geriausias žaidėjas, geriausioje komandoje, tai taip, jis šiai dienai yra geriausias Europos žaidėjas.

REKLAMA

„Anadolu Efes“ forma stebina, ar tikėjotės to po praėjusių metų?

Tikėjausi, nes jie žais su tuo pačiu treneriu, toje pačioje sistemoje, ta pati komanda. Šiemet sulaukė ir didelio palaikymo namuose, fanai pradėjo rinktis, tai ta salė, kurioje jie neturėdavo pranašumo, tai dabar dar turi ir namų pranašumą. Esame vasario pradžioje, dar yra laiko, bet vasario pradžioje jie yra geriausia Europos komanda.

„Anadolu Efes“ laimėjo 8 rungtynes iš eilės. Kaip jums toks faktorius, kad su CSKA esate dvi geriausios komandos, per tą pačią atkarpą turinčios po 6 pergales?

Mes žinome, kad žaidžiame gerą atkarpą. Visi tą supranta, reikia ją kuo ilgiau išlaikyti. Visą laiką žaidėjams bandome išaiškinti, kad galime mėgautis situacija, kaip viskas vyksta ir kuria linkme dirbame, kaip geriname žaidimą, bet reikia neužmiršti, kad esame „Žalgiriukas“ su savo limitais ir daugelyje rungtynių Eurolygoje turime perlipti per save, kad laimėtume.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų