REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jasikevičius: mums pataikyti 14 tritaškių yra fantastika

 Devintą kartą iš dvylikos prie sausakimšų tribūnų Eurolygos namų rungtynes žaidęs Kauno „Žalgiris“ (9/14) iškovojo fantastišką pergalę.

 Devintą kartą iš dvylikos prie sausakimšų tribūnų Eurolygos namų rungtynes žaidęs Kauno „Žalgiris“ (9/14) iškovojo fantastišką pergalę.

REKLAMA

Žalgiriečiai atsirevanšavo Pirėjo „Olympiacos“ (9/13) komandai už pralaimėjimą svečiuose (74:83) bei iškovoję pergalę rezultatu 94:69 pavijo juos turnyrinėje lentelėje.

„Olympiacos“ svečiuose per 11 rungtynių mesdavo po 82,27 taško, tačiau šį kartą liko kur kas žemiau savo vidurkio.

Po rungtynių „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius pasidžiaugė jaunaisiais žaidėjais, papasakojo, kokios mintys būna matant vieną į priekį su kamuoliu bėgantį Zachą LeDay‘ų bei atskleidė, ko po finalinės sirenos paklausė Vassilio Spanoulio.

„Sveikinimai fanams ir žaidėjams. Dar sykį malonu, kad viskas taip vyksta, kiekvienas rungtynes, nesvarbu kurią dieną, žaidžiame pilnoje arenoje. Tai yra tikrai nuostabus palaikymas ir žaidėjai tą jaučia. Jie yra šito įkvėpti, o dar maloniau žaisti, kai gerai pataikai. Tada atsilaisvina ir kiti dalykai bei varžovams būna sunkiau. Malonu, kad sužaidė ir Martinas, ir Rokas – visi įsiliejo puikiai, tada ir rotacija tampa didelė ir varžovams sunkiau nuspėti per kur eisime bei kur atakuosime. Taktinio plano išpildymu tai buvo vienos iš geriausių rungtynių, o kai pasižiūri į tritaškių taiklumą – tai nerealus rezultatas“, – sakė Š.Jasikevičius.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar matydamas tiek tritaškių, juos ir įsivaizdavote komplektuodamas šią komandą?

– Labai sunku įsivaizduoti 14 tritaškių, bet taip. Jeigu atvirai atsakant, tai čia nėra toks „Žalgiris“. kokį įsivaizdavome. Pirmais smuikais turėjo griežti išvykęs prancūzas, traumuotas kaunietis, todėl vaizdas turėjo būti kitoks. Bet reikia prisitaikyti prie sąlygų ir dabar mes rodome geresnį krepšinį.

REKLAMA

– M.Gebenas sužaidė geras rungtynes. Koks jo didžiausias progresas?

– Jis sako, kad yra tiek susikoncentravęs į gynybą nedaryti taktinių klaidų, kad tai yra pavyzdys kitiems. Aš jam sakau, kad kuo jis bus daugiau susitelkęs ir nedarys klaidų, tuo ilgiau bus aikštelėje. Tai sena teorija, visos komandos pradeda nuo gynybos. Jeigu jis atlieka tokį darbą gynyboje, kokį šiandien atlieka, tai gauna daugiau minučių. Jis eina į priekį.

– Pirmoje pusėje R.Jokubaitis buvo veržlus ir aštrus. Kiek vėliau jis pametė galvą?

– Jis pameta galvą todėl, kad jam yra tiek metų, kiek yra. Mūsų veteranai momentais suklysta, o tai dar vaikui, kai tiek metų.. Eurolygoje neturi patirties. Visą laiką jauniems žaidėjams sakiau, kad reikėtų nesimaišyti, o jeigu kažką dar duoti, tai super. Rokas tikrai daug davė tiek su ALBA, tiek šiandien. Martynas taip pat davė labai daug. Jeigu dar jie duoda – taip ir toliau. Negalime tikėtis, kad jie kažką duos kiekvieną dieną, nes tai veteranų ir lyderių darbas. Jie turi mokintis žaisti ir įeiti į tą komandos rotaciją.

REKLAMA
REKLAMA

– Po finalinės sirenos apsikabinote V.Spanoulį. Ką kalbėjote?

– Jo, paklausiau ar dar septintą vaiką darys.

– Ką atsakė?

– Negaliu atsakyti. Gal ne laikas jam galvoti, kai pralaimi. Kai retai susitinki su draugais, bent jau keliomis frazėmis bandome persimesti.

– Kokia Jocko Landale‘o būklė?

– Šiai minutei yra planas žiūrėti į rytojaus rytą. Su mūsų fantastinėmis sąlygomis – lėktuvu, daktarais, tai turime dar 48 valandas. Jeigu jis bent išbėgtų kelias minutes, tai reikėtų žiūrėti į jo situaciją. Vakar vakare jam lyg darėsi geriau, bet šiandien – nieko gero. Nusprendėme, kad tegu lieka namuose.

– Kokios mintys skrieja, kai taip į priekį su kamuoliu pasileidžia Zachas LeDay?

– Mintys – pačios baisiausios, nes prieš tai dar ėjo ant perimto kamuolio, kur buvo visiškai ne pagal taisykles. Jis atėjęs sako, kad tai žino, bet tegu įkvepia oro, nes be jo, po to dar nulekia į kitą pusę be galvos. Jis tikrai žmogus, kuris turi didelę motyvaciją, bet.. Tokiuose dalykuose jis gali būti lyginamas su Brandonu Daviesu. Jis turi didelę energiją, kuri nueina prieš jį. Jis visur nori bėgti, perimti kamuolį ir nueina ne į tą pusę. Jis turi įkvėpti oro, pagalvoti ir žinoti, kur yra jo vieta aikštelėje.

– Ar apskritai jis buvo šiandien kantresnis?

– Buvo. Gynyboje taip pat žaidė solidžiai. Nebuvo daug taktinių klaidų, iš dvigubinimo taip pat negavome daug taškų. Daugiau ar mažiau viskas buvo solidžiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų