REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiemiškų orų permainos tapo nemenku išbandymu daugeliui iš mūsų. Sinoptikai žada, kad šios dienos bus kaip niekad ypatingos. Tiesa, užsimenama ir apie galimus nemalonius reiškinius.

Žiemiškų orų permainos tapo nemenku išbandymu daugeliui iš mūsų. Sinoptikai žada, kad šios dienos bus kaip niekad ypatingos. Tiesa, užsimenama ir apie galimus nemalonius reiškinius.

REKLAMA

Šį vakarą šiek tiek pasnyguriuoti gali kai kur pietuose, pietvakariuose. Tačiau šie sniego trupiniai labai greitai pasitrauks į Lenkiją ir menkai debesuoti orai nusistovės jau visoje Lietuvoje. Anksčiau atsiradusi drėgmė pavirs plikledžiu. Šiaurės vėjas bus beveik nejuntamas.

Trečiadienį dėl aukšto slėgio srities įtakos debesuotumas bus labai menkas, yra vilčių, kad kai kada jo visai nebus, dėl to diena bus šviesi, graži. Visgi popiet vietomis gali iškristi kažkas panašaus į lengvą sniego pudrą. Vėjas stiprės.

„Kitaip tariant, artimiausią parą Lietuvoje numatomi netikėtai gražūs orai. Šį vakarą gali pasnyguriuoti kai kur šalies pietuose, pietvakariuose, rytoj dieną – bet kur, bet labai menkai. Vėjas naktį silpnas, dieną stiprės. Naktį vyraus 3-6 šalčio, šiaurės rytuose kur nors gali būti ir 7-8, prie jūros 2 šalčio, o gražią dieną oras šils iki 1-3 šilimos, šalies rytuose apie 0“, – pabrėžė sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienio naktį sulauksime kritulių – ir lietaus, ir šlapio sniego, bus visur ir ne kartą, o dieną jų pasitaikys labai nedaug. Vyraus menkas lietus. Šaltukas trauksis – vakare dar bus nuo 3 šalčio iki 3 šilumos, vėliau naktį temperatūra kils ir ketvirtadienio rytą visur bus 1-3, prie jūros iki 5 šilumos, tik rytiniame šalies pakraštyje kai kur bus apie 0. Dieną orai šils toliau, įdienojus vyraus jau 3-5 laipsniai šilumos.

REKLAMA

Penktadienio naktį vėl išsigiedrys, todėl pasižnaibys 5-7 laipsnių šaltukas, laipsnis kitas šalčio liks ir dieną. Tik prie jūros orai bus šiltesni. Kritulių nebus.

Kitaip tariant, orai ir toliau džiugins įvairove bei ugdys puikias mūsų savybes – apdairumą einant bei važiuojant.

Eismo sąlygos Lietuvos keliuose

Automobilių kelių direkcija informuoja, kad Vilkaviškio rajone rajoniniuose keliuose yra slidžių kelių ruožų, kurie yra barstomi, tačiau vairuotojų prašome atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį bei laikytis didesnio nei įprasta saugaus atstumo.

Likusioje šalies dalyje valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia sausos, tik pietvakarių Lietuvoje yra drėgnų kelių ruožų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų